Zobacz pełną wersję : immo w ecu na ODB2a
Przeczytałem co znalazłem na ten temat, ale dalej nie bardzo wiem.
Czy przy zmianie ECU odb2a na inny odb2a mogę zostawić swój immobilaiser? Będzie działać?Czy muszę mieć też immo z tego drugiego samochodu?
Pytam ze względu na zmianę głowicy Vtec-E na głowicę Vtec ,więc i mapy muszą być inne.
musisz mieć tamten immo i kluczyk z auta dawcy
musisz mieć tamten immo i kluczyk z auta dawcy
No to lipton, bo koszty idą do góry za immo. Hmm, a nie da się wyłączyć immo w ECU P2P, mam immo z alarmem i z tego fabrycznego bezproblemowo mógłbym zrezygnować.
No to chyba zostaje przejściówka na obd1 i komp P28.
da się
Czy to taki sposób usunięcia immo, że potem świeci ciągle check? ;)
nie, bardziej elegancko to robię, żeby nie zaświecić czeka ;)
nie, bardziej elegancko to robię, żeby nie zaświecić czeka
Podzieliłbyś się wiedzą ;)
potwierdzam, da sie;) Mirek /emg/ własnie mi to tak elegancko zrobił:) polecam
Podzieliłbyś się wiedzą ;)
za wiedze się płaci :D:p:D
za wiedze się płaci
Podążająć tym tropem, trzeba zamknąć dział z poradami. :mad:
Podążająć tym tropem, trzeba zamknąć dział z poradami.
poprostu porady na temat immo w ecu sa niebezpiecznym tematem, bynajmniej nie na forum. gdyby takich rad udzielał jkażdy to po co nam fachowcy i po co nam kupować auto jak mozna na forum sie dowiedziec jak je zapier.... :)
to takie małe sprostowanie ;)
pozdro!
sory, ale nie będę się dzielił informacją jak rozblokować immo z dwóch powodów (kolejność przypadkowa): raz, że z tego żyję, a dwa, że nie chcę ułatwiać kradzieży samochodów ;)
aha, jak chcesz założyć inny komp obd2a to również można zrobić, żeby zostało Twoje immo
jak zrobić zeby zostało moje immo???
Ja bym poszedł w stronę przejścia OBD2->OBD1 czyli np. P28 bym założył... zawsze to dobry początek pod przyszłe mody i ewentualne strojenie :)
Wtedy problem z Immo rozwiązany i jednocześnie masz modowalny komp :)
Pytanie : czy da się podmienić immo w ECU? Chodzi o to żeby po zmianie kompa w moim 6genie , został mój immo? Wiem ,że jakoś to robią, a nikt nie chce powiedzieć jak. Np. wylutuję z mojego i wlutuję do tego co będzie założony.
Jeszcze jedno, czy we wszystkich obd2 były immo zaszyte w ECU?
Odświeżę temat i podczepiam się do pytania przedmówcy? Jak podmienić?:p
podmienic mozna lutownica ;)
http://www.doctronic.at/Mobilizier_Board_E.htm
podmienic mozna lutownica
http://www.doctronic.at/Mobilizier_Board_E.htm
Nie wiem po co tego linka tu władowałeś.. nie szukam zastępczych modułów tylko chce przerzucić oryginalnego immo.. Znalazłem na jakiejś stronce info że immo z kompa OBD2a podchodzi do p9k bez kombinowania, ciekawe czy tak samo podejdzie immo z OBD2b..
Znalazlem też jakieś DIY jak wywalić immo żeby błędów nie wywalał, ale raczej wole przerzucić starego..
no to wylutuj moduł ze starego i wlutuj do nowego :rolleyes:
no to wylutuj moduł ze starego i wlutuj do nowego :rolleyes:
Ta odpowiedź mnie zbiła z pewności powodzenia tej operacji:p
To można tak bezkarnie przerzucić czy nie:confused:
w naszym pięknym kraju wiele rzeczy można robić bezkarnie ;]