PDA

Zobacz pełną wersję : kolejny swap w rodzinie!d15b2-->d16y3

TENCIO
13-12-05, 20:35
szkoda ze nie kolejne b16 albo nawet sohc vtec ale stan silnika , wieksza moc,jak i cena zakupu sklonily nas (mnie i Kinge) do planow swapowania d16y3 do jej czarnej 3d. mamy caly komplet czyli silnik z osprzetem, polosie , skrzynia, ecu, wiazka, mocowania silnika, uklad wydechowy.wszystko jezdzilo w austrii w civicu 5d 1995rok, ktory zreszta jest w dziale sprzedam na czesci. prawdopodobnie bedzie to pierwszy swap w takiej konfiguracji w 3d 5gen :lol: . jakie elementy sa wspolne w tych setupach??? prawdopodobnie polosie sa takie same, jak z charakterystyka skrzyn biegow?zostawic ta z d15 czy dac nowa?jakie sa roznice w wiazkach?
p.s
za niedlugo bedzie rowniez do sprzedania wymieniony wczesniej d15b2 w stanie
b.dobrym , rowniez w komplecie ze wszystkim potrzebnym do przekladki

p.s2
zapomnialem napisac ze b16 juz smiga jak ta lala w fioletce!!!wymienione pierscionki i uszczelniacze, wszystkie uszczelki. czesci oryginalne. silnik sie bardzo wyciszyl. jest juz dotarty. meczylem sie 2000km jezdzac ponizej 3500obr, ale oplacalo sie...zero ubytku oleju. w czwartek mam zamiar sie hamowac i zobaczyc ile koni zostalo???!!! potem zapodam kolektor z b18c6 i hamuje znowu. Fioletka dostala tez shorta i komplet 4 rozporek boomtza 8) . jezdzi sie na serio fajnie!

[ Dodano: Pon 27 Lut, 2006 ]
dzis odebralismy civika kingi z nowym serduchem d16y3!!! ja jescze nie mialem okazji sie przejechac, ale kinga mowi ze banan nie znika jej z twarzy :grin: . jak tylko wroce do krakowa to porobie fotki i napisze cos dokladniej co zostalo wymienione, a co zostalo starego. autko musi jescze raz zawitac u mechanikow , bo swieci sie check i autko troche szarpie przy 1500obr, ale chlopaki (adas i krzysiek znani przez krakowskich forumowiczow) poradza sobie z tym. autko pali pieknie, pracuje rowniotko. silnik dostal nowy rozrzad,filtry, swiece, plyny. :lol:

ARTX
28-02-06, 00:08
gratulacje 8) chyba jak narazie jedyna 5gen z tym silnikiem w PL..

ps. kiedy Kinga pojawi sie u nas na forumie :D

TENCIO
28-02-06, 00:10
sie usz pojawila kiedys, ale dziewczyna zabiegana i to raczej ja tu siedze a ona zarabia pieniazki na K20 do mojej coupe :D

Rikoo
28-02-06, 08:05
sie usz pojawila kiedys, ale dziewczyna zabiegana i to raczej ja tu siedze a ona zarabia pieniazki na K20 do mojej coupe :D

ta predzej na weselicho zebyc juz tyle kasy niewkladaj w auto :mrgreen:

a co do swapiku jak zawsze piekna robota :mrgreen:

przemir
28-02-06, 08:11

wlasnie to mialem napisc - ze ktos w tym ich zwiazku musi zarabiac pieniazki na zachcianki Tencia :lol: :lol: :lol: :lol:

dawaj autko do Naszych autek

Mystek
28-02-06, 10:33
No brawo Tencio kolejny udany swapik ;)

TENCIO
28-02-06, 12:22
postaram sie porobic aktualne fotki w piatek i powstawiam do galerii. dzis autko wraca do mechanikow zeby pokonczyli sprawy.