Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.7 i-ctdi 2002 r.
Witam,
niedawno nabyłem takie auto i chciałem się czegoś o nim dowiedzieć od posiadaczy. Na co muszę uważać, co ulega (jeśli???) awariom oraz czy ktoś może ja chipowal, bo ja chcę, ale chciałbym wiedzieć jak sie ona wtedy zachowuję. Bardzo proszę o odpowiedź na te pytanie.
Snajper_NSK
20-11-08, 12:11
Mam taką Honde od II 2008. Jeżdże sporo co mnie wkur..ia: Stuki w przednim zawieszeniu (tzn. gdzieś z przodu)-od długiego czasu nie mogę znaleźć przyczyny niedługo wymieniam przeguby, Fotel bujany, troche głośny jak zimny, czeka mnie chyba wymiana poduszek pod szkrzynią (ok 250 PLN) i/lub pod silnikiem. Generalnie jestem zadowoliny (odpukać). Silnik naprawde jest dobry, leje co 15 tys. dobry olej (Motul X-cess 8100 - full sintetic) zalecany do tych silników. Uważam na turbinę (nie katuje jak zimna i daje ostygnąć ok 20 - 30 sek przed zgaszeniem).Do tego czuć jak muli na kiepskim paliwie, wiec od pewnego czasu leje na Shell-u czesto V-Power jeżdzi sie elegancko.Poporstu dbaj o silnik i turbinę i bedzie ok. Powodzenia.
Jakieś pytania wal na priv.
niżej masz tak samo zatytułowany temat, w którym napewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania