Zobacz pełną wersję : Łancuchy na koła?!
bednar_skc
09-11-08, 14:54
Witam ...
Jezdze na prawie nowych oponach wielosezonowych..wiadomo na zime sienie nadaja ani na wiosne :P
Odrzucam mysl o kupieniu zimowek bo uwazam ze sa niepotrzebne na taka zime, moj stary kupil rok temu to pieniadze wywalil w bloto-taka zima...
ale 31.grudnia jade na sylwestra do czech przez gory :P
wiec moze lancuchy??
Co o tymmyslicie?
bo jednorazowo kupil zimowki to glupota jak dlamnie.
Przemo1871
09-11-08, 15:13
Jeśli kupowanie bezpieczeństwa nazywasz głupotą to skasuj ten post...... Jazda w górach na wielosezonowej oponie to ryzykowanie zdrowia i życia. Nie wszędzie będziesz mógł założyć łańcuchy......
Hmm, mam nadzieję, że nie będzie mi dane ani Cię mijać na drodze, ani jechać za lub przed Tobą na tych wielosezonówkach. Zimowe opony zakłada się nie tylko na śnieg.
bednar_skc
09-11-08, 17:31
Spokojnie ;) dlatego pytam o rade... ale w centrum polski to teraznie ma takiej zimy...rok temu jezdzilem tez na wielo sezonowkach i lepsze nie byly potrzebne ;)
Witam ...
Jezdze na prawie nowych oponach wielosezonowych..wiadomo na zime sienie nadaja ani na wiosne :P
Odrzucam mysl o kupieniu zimowek bo uwazam ze sa niepotrzebne na taka zime, moj stary kupil rok temu to pieniadze wywalil w bloto-taka zima...
ale 31.grudnia jade na sylwestra do czech przez gory :P
wiec moze lancuchy??
Co o tymmyslicie?
bo jednorazowo kupil zimowki to glupota jak dlamnie.
niema co porownywac tzw.wielosezonowych a zimowek ,przecierz co calkiem inna jazda ,a lancuchy sie moga przydac ,bo nie wiesz ile sniegu bedzie
w góry zimą zimówki + łańcuchy w bagażniku
nie ma co wymyslać
W tamtym roku na Słowacji w górach podczas intensywnych opadów śniegu policja zatrzymywała auta bez łańcuchów jeszcze zanim zaczęły atakować podjazd, i kierowała na inna trasę, ja na szczęście miałem, zwykłe, marketowe, rombowe... Co gorsze, większość tych zatrzymywanych to nasi rodacy.. ehhhh
zawsze jak temperatura spada to zimówki są wskazane, a nawet konieczne, bo inaczej ich guma się zachowuje nawet na suchym ale zimnym asfalcie. Co do łańcuchów to nie wszędzie można z nimi jechać, tylko na duży śnieg albo ubity, bo raczej na rozjeżdzony, albo zlany solanką to nie wiedziesz.
bednar_skc
12-11-08, 08:56
Jak trzeba to trzeba zainwestowac :)