Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Łancuchy na koła?!

bednar_skc
09-11-08, 14:54
Witam ...

Jezdze na prawie nowych oponach wielosezonowych..wiadomo na zime sienie nadaja ani na wiosne :P

Odrzucam mysl o kupieniu zimowek bo uwazam ze sa niepotrzebne na taka zime, moj stary kupil rok temu to pieniadze wywalil w bloto-taka zima...

ale 31.grudnia jade na sylwestra do czech przez gory :P

wiec moze lancuchy??

Co o tymmyslicie?

bo jednorazowo kupil zimowki to glupota jak dlamnie.

Przemo1871
09-11-08, 15:13
Jeśli kupowanie bezpieczeństwa nazywasz głupotą to skasuj ten post...... Jazda w górach na wielosezonowej oponie to ryzykowanie zdrowia i życia. Nie wszędzie będziesz mógł założyć łańcuchy......

havok
09-11-08, 16:54
Hmm, mam nadzieję, że nie będzie mi dane ani Cię mijać na drodze, ani jechać za lub przed Tobą na tych wielosezonówkach. Zimowe opony zakłada się nie tylko na śnieg.

bednar_skc
09-11-08, 17:31
Spokojnie ;) dlatego pytam o rade... ale w centrum polski to teraznie ma takiej zimy...rok temu jezdzilem tez na wielo sezonowkach i lepsze nie byly potrzebne ;)

civicmag2
09-11-08, 18:15
Witam ...

Jezdze na prawie nowych oponach wielosezonowych..wiadomo na zime sienie nadaja ani na wiosne :P

Odrzucam mysl o kupieniu zimowek bo uwazam ze sa niepotrzebne na taka zime, moj stary kupil rok temu to pieniadze wywalil w bloto-taka zima...

ale 31.grudnia jade na sylwestra do czech przez gory :P

wiec moze lancuchy??

Co o tymmyslicie?

bo jednorazowo kupil zimowki to glupota jak dlamnie.
niema co porownywac tzw.wielosezonowych a zimowek ,przecierz co calkiem inna jazda ,a lancuchy sie moga przydac ,bo nie wiesz ile sniegu bedzie

tomay
09-11-08, 19:16
w góry zimą zimówki + łańcuchy w bagażniku
nie ma co wymyslać

cvc d15
10-11-08, 16:11
W tamtym roku na Słowacji w górach podczas intensywnych opadów śniegu policja zatrzymywała auta bez łańcuchów jeszcze zanim zaczęły atakować podjazd, i kierowała na inna trasę, ja na szczęście miałem, zwykłe, marketowe, rombowe... Co gorsze, większość tych zatrzymywanych to nasi rodacy.. ehhhh

karpik85
11-11-08, 09:04
zawsze jak temperatura spada to zimówki są wskazane, a nawet konieczne, bo inaczej ich guma się zachowuje nawet na suchym ale zimnym asfalcie. Co do łańcuchów to nie wszędzie można z nimi jechać, tylko na duży śnieg albo ubity, bo raczej na rozjeżdzony, albo zlany solanką to nie wiedziesz.

bednar_skc
12-11-08, 08:56
Jak trzeba to trzeba zainwestowac :)