Zobacz pełną wersję : Civ 1,6 Sport Vs. 1,7 Coupe
Witam serdecznie,
jestem tu na forum od kilku lat bo kiedyś miałem przez jakiś czas civica 6 Gen. z podstawowym silnikiem 1,4.
Sprzedałem ją bo silnik był zajechany i czasem sobie tu wpadałem poczytac bo jakby nie patrzec civic ciągle jest mi bliski.
Od dwóch lat jeżdżę corolla którą aktualnie sprzedaje,
jednocześnie rozglądam się za czymś nowym w miejsce jej-myślałem o kilku autach,
ale gen. na boju zostało auto japońskie i chciałbym by to był civic bo np corolla E 12 jest dla mnie za nudna, jeździ tego za dużo i ma mniejszy potencjał tuningowy od civica.
Tak czy siak od jakiegoś czasu studiuje to forum, myślałem o silniku 1,7 CDTi ale już mi przeszło jak poczytałem ile jest z nim problemów i jakie są ew. koszty napraw.
Aktualnie nie jeżdżę dużo, mam blisko do pracy ( w lato jeżdżę rowerem a furą dla przyjemności wieczorami gdzieś wyskoczę depnąć czy posłuchać muzy :D ).
Turbo diesla chciałem troche z wygody bo czasem jeżdże chryslerem PT taty i przyjemnie mi się jeździ jak od dołu wciska w fotel kiedy załączy się turbina.
Corolla jak pisałem odpada choć silnik 2,0 D4D nie jest zły-ale sylwetka jest za nudna.
Zostaje civic który podoba mi się i ze względów finansowych (20-25 tys.) wchodziłby w grę 7 generacja (jestem zdania że jak zmieniać to zmieniać na jak najmłodze).
Jeżdżę zwykle sam - ew, ze swoją kobietą więc 3 drzwiówka mi odpowiada-poza tym ta wersja jest najładniejsza-SPORT.
Co do silnika to optymalny byłby silnik 1,6 - 1,4 jest za słaby a TypeR za drogi w zakupie i za dużo pali jak dla mnie.
Nigdy nie myślałem i szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem uwagi że jest wersja coupe 7 generacji , chyba nawet jeszcze jej na oczy nie widziałem :eek:
Cenowo jak patrzę to nawet wersja coupe jest tańsza od 1,6 sporta-choć sylwetka jest ładna-jednak same nadwozie jak na razie w Polsce bardzo rzadkie.
Co do zakupu to na 99% będę kupował na zachodzie bezpośrednio nie przez handlarzy czy po picowaniu w Posce z racji tego że mam kogoś zaufanego Kto zna biegle niemiecki (ja sobie radzę dobrze z angielskim) i równocześnie pół życia się zajmuje kupowaniem aut na zachodzie i zna się na nich bardzo dobrze i na minę mnie nie wsadzi.
Wchodzi w grę również trochę uszkodzone ale jeżdżące auto- jak nie groźnie a bedzie wyraźnie tabniej to sobie tutaj bez bólu ją zrobię.
Wracając do tematu porównania 2 modeli tej generacji:
1,6 SPORT vs. 1,7 COUPE - co byście na + a co na - w wypadku porównania tych modeli napisali bo takiego dobrego porównania nie znalazłem.
Autko po zakupie w zależności od możliwości finansowych będzie udoskonalane- siakieś stylowe 17 zoll, troche gleby, xenon, wydech, dolot, audio, i td.
Napiszcie coś od siebie by mnie trochę naprowadzić na dobry kierunek bo na dzień dzisiejszy jestem prawie zdecydowany na 1 z tych 2 wersji civica.
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie Brać civicową.
generalnie civic coupe 7 gen jest autem na plycie podlogowej sedana jest dosyc dlugi jest to auto z USA wiec niektore czesci pod pokrywa silnika moze pokryc rdza poniewaz auta plyna w kontenerach (moj mial skorodowane sruby od mocowania kielichow od zawieszenia) spalanie w cyklu mieszanym wynioslo ok 9 litrow natomiast w trasie ponizej 8 po miescie to wiadomo spali ile sie wleje. mysle ze koledzy ktorzy jezdza dluzej coupe'tami niz ja powiedza cos wiecej :)
niewiele jest roznic, bo jak wyszlo w temacie "usterki VIIgen" to sa podobne ;) Generalnie w coupe vtec jest mocniejszy, bo 125KM, coupe jest sporo wieksze od 3D, chodzi mi tu o bagaznik. Coupe moze wydawac sie tansze, bo duzo jest ich z USA, ale co za tym idzie wiekszosc w automacie :/ Poogladaj sobie tematy w VIIgen-nasze auta, moze to pomoze,
http://www.autocentrum.pl/?FF=519&makeid=9&modelid=251&version=1563402185&budaid=694&engineid=3962&porownaj tutaj sa dane dotyczace Coupe'ty z silnikiem 125 konnym
eee, cos kiepskie te dane sa... Przyspieszenie np - podaja tam, ze jest takie same w aucie z vteciem jak i bez, poza tym za duzo :) Na stronie hondapl.org byla specyfikacja amerykanskiego coupe i bylo podane przyspieszenie na formalnej ulotce z USA - 8,3s do 60mil, to wychodzi około 9 do 100km/h. Tuz po kupnie kolega wykrecil czas 9,1s i to na filtrze, ktory mial przejechane 35tys km. Spalanie tez dyskusyjne. Przy naprawde spokojnej jezdzie moja spalila 6litrow w mieszanym(jazda mojego ojca)-wyliczone z 10 tankowan.
Hehe, a to to dopiero sie walneli:"rodzaj wałka rorządu DOHC" hehe
wniosek - lepiej sie nie kierowac tym artykulem !!
lukas-comp
22-10-08, 00:10
Coupe 1.7 tansze od 1.6 w Sporcie ? :o
Powiedz gdzie szukasz bo generalnie jest odwrotnie, chyba, ze patrzysz na jakies modzone sporty :)
Coupe 1.7 tansze od 1.6 w Sporcie ? :o
Powiedz gdzie szukasz bo generalnie jest odwrotnie, chyba, ze patrzysz na jakies modzone sporty :)
siema,
dzięki za odzew :cool:
w Polsce jak patrzyłem w necie (allegro)
sporty 1,6 zaczynaja sie od ok 26 000 zł
Coupe 1,7 są od 18 000 zł
natomiast jak patrzyłem w Niemczech to Sporta 1,6 mozna kupic ładnego od ok. 6 000 EUR
natomiast za Coupe ładnego od ok. 8 000 EUR - więc zupełne inaczej ... ? :rolleyes:
Do 1.6 będziesz miał wszystkie części dostępne na miejscu, wszystkie tuningowe pierdoły też są powszechne. Wszyscy tak pieją nad coupe, fakt, ładna, tylko ciekawe jak jest ze znalezieniem np. części blacharskich. Kupując samochód używany zawsze trzeba liczyć się z tym że coś nieplanowanego może się wysrać. Mając budżet ograniczony do 25kpln raczej nie zdecydowałbym się na coupe. Co do spalania myślę że będą porównywalne, ja swoim 1,6 schodzę na trasie do 6l, miasto 8. Oczywiście jak korzystasz z redline, to zeżre pewnie i z 12:)
niewiele jest roznic, bo jak wyszlo w temacie "usterki VIIgen" to sa podobne ;) Generalnie w coupe vtec jest mocniejszy, bo 125KM, coupe jest sporo wieksze od 3D, chodzi mi tu o bagaznik. Coupe moze wydawac sie tansze, bo duzo jest ich z USA, ale co za tym idzie wiekszosc w automacie :/ Poogladaj sobie tematy w VIIgen-nasze auta, moze to pomoze,
Zdążyłem poczytać Kto ma w klubie coupetki w 7G.
Co do coupetki to jak bedzie kasa juz czekała na auto to chciałbym chociaż się nią przejechać lub wsiąść do niej ale to późniejsza kwestia- na razie nie bede zawracal gitary bo swojego nie sprzedale jeszcze.
Rozumiem ze w Niemczech też są z USA,
tak się zastanwiam skąd ta różnica cen civików w Niemczech a Polsce ? :confused:
tam widać że coupe są droższe a u nas odwrotnie ....
Gen. jestem na nie jesli o kupowanie samochodu w Polsce ale zobaczymy.
Jak widzę osiągi coupe ma troche lepsze, a zawieszka ??
w standardzie pewnie coupe jest bardzoej komfortowe-więc i przy lekkim obniżeniu i feldze 17 coupe bedzie bardzioej komfortowe ???
pytanie stąd że miałem trochę wypadków i kręgosłup źle będzie znosił zawias "beton"
ta modyfikacja bardziej by szla pod wygląd a nie pokonywanie zakrętów jak na torze wyścigowym
Do 1.6 będziesz miał wszystkie części dostępne na miejscu, wszystkie tuningowe pierdoły też są powszechne. Wszyscy tak pieją nad coupe, fakt, ładna, tylko ciekawe jak jest ze znalezieniem np. części blacharskich. Kupując samochód używany zawsze trzeba liczyć się z tym że coś nieplanowanego może się wysrać.
Onośnie części do coupe to się zorientuje, poszukam pobadam jak z częściami eksploatacyjnymi - a może użytkownicy coupe mi napiszą ??
to samo odnośnie części balacharskich - trza ściągać z USA ?
jak isałem wczesniej jak najbardziej jakby była taniej po niegroźnym zdarzeniu do wzięcia to bym brał,
natomiast jeśli są duże problemy z częściami blacharskimi do coupe i sa one bardzo drogie to trochę zmienia postać rzeczy...
wtdy może byc sytuacja że jak coupe to tylko bez wad blahcrskich
a ew. sport po jakliejś stłuczce.
Może znacie przykładowe ceny w porównaniu sport- coupe
maska
blotnik
zderzak
przednie reflektory
tylne reflektory ....
chłodnica..
czyli el. jakie ew. ida przy niegroźnej stłuczce
Coupe jest mieciutka, bez obnizenia, tak jak moja nawet na 17 jest bardzo wygodna, natomiast na zakretach pokonywanych zbyt szybko wyrzuca tylek na zewnatrz. Zupelnie inaczej jest po obnizeniu, chyba tylko ja zostalem ze standardowa zawiecha, bo kazdy a juz -30 :) I sobie bardzo chwala. Moze i ja sie w koncu przekonam..
Co do czesci blacharskich jak i cen.. 3D po lipcie jak i przed za duzo sie nie rozily, tzn, mozna wzajemnie przekladac lampy np, a w coupe byl lift w 2004 i nie da sie juz przelozyc np przednich swiatel, zderzaka, maski itp. Jednakze czesci sa takie same jak w sedanach, wiec problemu z ich dostaniem nie ma, oczywiscie wiecej jest tych przed liftem niz po.
Co do roznic cenowych, to od 18 to zaczynaja sie coupe przed liftem, te po lifcie oscyluja w granicach 30 tys, zalezy tez od wersji. Za dobra wersje z vteciem po lifcie to ponad 30 mysle bedzie trzeba dac.
no nie Ty jeden jeszcze nie obnizyles ale tez sie nad tym zastanawiam na nastepny sezon bo faktycznie na poprzecznych nierownosciach tyl auta troche podskakuje i jest to dosyc odczuwalne. co do kol ja mam 16 205/55 i nie jest zle :)
Coupe jest mieciutka, bez obnizenia, tak jak moja nawet na 17 jest bardzo wygodna, natomiast na zakretach pokonywanych zbyt szybko wyrzuca tylek na zewnatrz. Zupelnie inaczej jest po obnizeniu, chyba tylko ja zostalem ze standardowa zawiecha, bo kazdy a juz -30 :) I sobie bardzo chwala. Moze i ja sie w koncu przekonam..
to jest dość ważna sprawa w moim przypadku,
gen ja juz nie jeżdżę jak świr jak kiedyś gdy byłem młodszy-owszem, czasem jak warunki pogodowe i drogowe pozwalają to sobie depnę ale nie jeżdżę już jak pocisk (można powiedzieć bezmyślnie jak to czasem bywało)
więc w moim przypadku jeśli chodzi o samochód to są 4 ważne sprawy:
mała awaryjność, wygląd, wygoda i niezłe prowadzenie
osiągi też muszą być na jakimś poziomie-powiedzmy minimum to właśnie 1,6 sport gdzie fabrycznie mamy ok. 10 sek 0-100.
piszesz że coupe jest dość miękkie i to akurat mi by sie podobało,
natomiast co do zawiechy są może jakieś dobre progresy np Eibach-a gdzie auto będzie trochę obniżone a komfort bardzo nie odbiegnie od fabryki ?? (ja ma takie Eibachy czarne w tej chwili w corolli)
betonu zawiasu nie chcę już.
Nie jeździłem Sportem a w Coupe nawet nie siedziałem :D, ciekaw jestem jak duża to różnica w komforcie jest na plus coupe w stosunku do coupe ??? ...
Co do czesci blacharskich jak i cen.. 3D po lipcie jak i przed za duzo sie nie rozily, tzn, mozna wzajemnie przekladac lampy np, a w coupe byl lift w 2004 i nie da sie juz przelozyc np przednich swiatel, zderzaka, maski itp. Jednakze czesci sa takie same jak w sedanach, wiec problemu z ich dostaniem nie ma, oczywiscie wiecej jest tych przed liftem niz po.
Co do roznic cenowych, to od 18 to zaczynaja sie coupe przed liftem, te po lifcie oscyluja w granicach 30 tys, zalezy tez od wersji. Za dobra wersje z vteciem po lifcie to ponad 30 mysle bedzie trzeba dac.
u mnie zakup byłby na poziomie między ok 20-25 tys zł, więcej nie wchodzi w grę. więc byłaby wersja przed liftem i jak napisałeś z 3 D nie ma problemu a w coupe można brać z sedana więc graty tak czy siak byłyby dostępne.
A silnik 1,7 ? z tego co widziałem to taki sam jest w Hondzie minivanie 7 os. (Odyssey chyba ? lub jakos albo Stream raczej ) ,
czy konstrukcja 1,7 jest podobna do 1,6 czy zupełnie inna ?
wszelki osprzęt silnika i ew. części eksploatacyjne są też w dobrych zamiennikach czy tylko org. Honda ?
dzieki za odpowiedź
no nie Ty jeden jeszcze nie obnizyles ale tez sie nad tym zastanawiam na nastepny sezon bo faktycznie na poprzecznych nierownosciach tyl auta troche podskakuje i jest to dosyc odczuwalne. co do kol ja mam 16 205/55 i nie jest zle :)
Masz także bardzo ładne auto i te 16 też nie wyglądaję źle - wiadomo 17 byłyby lepsze ale Twoje 16 są spoko,
dla wyglądu rzeczywiście przydałaby się choć nie duża gleba :D
Jest pare roznic w coupe w silniku, wspomaganie np w coupe jest hydrauliczne, dochodzi tez pare roznic w coupe z USA, np inne swiece(takie jak w legend), ale generalnie z czesciami nie ma problemu. Ja poki co wymienialem w swojej tylko koncowki, filtry i wszystko pasowalo od europejczyka. Wymienilem tez klocki na ebc i te juz wiem, ze byly troche inne niz do europejczyka, ale zaplacilem za nie tyle samo.
Co do zawiechy, to eibach pro kit(czarny) to jedyna opcja, ktora rozwazam. Niby ma obnizac o -25, ale obniza o 30 i to juz wystarczajace. Z comfortem to juz can sie musi wypowiedziec :)
Jak bedziesz mial 25tysi to bedziesz mogl kupic coupe europejska przed liftem albo coupe z USA po lifcie, tylko w tym drugim przypadku trudno znalezc manuala.
Automata to ja nie chce -za młody jestem i lubie mieszać biegami ... :)
Skąd w zasadzie wpadłeś na pomysł zakupu 7 gen. właśnie coupe ??
Czemu właśnie to ?
Co do zawiechy o ktorej napisales to odpowiada to temu co mam aktualnie i springi tego typu s.a bardzo dobre na nasze drogi.
Akurat taka, bo mialem mega okazje, zeby ja kupic.. Kupielem od kolegi, znalem cala historie auta, bo ze tak powiem marnowalo sie w rekach osoby, ktora uzywala ja tylko do jazdy do kosciola :) Brat tego kolegi zakupil ja w stanach od pierwszego wlasciciela i przyslal do polski, sam mial wrocic, ale zostal w stanach. Coupejka stala w garazu i czekala ponad rok poki zdecydowali sie ja jednak sprzedac. W tym czasie jezdzil ja ich ojciec bardzo sporadcznie. Podsumowujac kupilem, bo:
-to vtec 125KM z max wyposazeniem na USA, czyli szyberdach, tempomat, pelna elektryka, klima, dobre audi z 6 glosnikami, welury, podlokietniki, maplighty, oryginalne aluski i wiele innych
-bo to auto, ktore znalem i kolega, ktorego znam od 6lat
-bo przy kupnie mialo przejechane 20tys km
-bo manual
-bo w dobrym stanie
-bo auto jest naprawde nietypowe i warto na nim zawiesic oko, poza tym wygodne, ogromny bagaznik
-bo mnostwo stuffu do modzenia, ktore mozna sciagnac z USA i miec pewnosc, ze bedzie pasowalo :)
-bo to honda ;)
wielkie dzięki
czy Ktoś na forum ściągał ten model z USA ??
miałbym ew. kogoś kto przywozi z tamtad auta i moze zagadam, rozgryze temat jak juz kasa bedzie czekac.
jak czytalem to widze ze glownie byly kupowane w Niemczech i chyba tylko Polska.
Byłbym wdzięczny by wypowiedział się też użytkownik Sporta w stosunku do Coupe.
Leeo widze ze myslimy podobnie bo rowniez jezeli chodzi o mnie i o zawias to rowniez wchodzi w gre narazie tylko Eibach pro kit (czarny). na stronie AutoScout jakies 2 tygodnie temu bylo duzo coupet VII gen. ja swoj kupilem za posrednictwem komisu w Ostrowie Mazowieckim. Tam koles sprowadza te coupet'yz niemiec nawet na allegro ma teraz 1 wystawiona VII gen
Leeo widze ze myslimy podobnie bo rowniez jezeli chodzi o mnie i o zawias to rowniez wchodzi w gre narazie tylko Eibach pro kit (czarny). na stronie AutoScout jakies 2 tygodnie temu bylo duzo coupet VII gen. ja swoj kupilem za posrednictwem komisu w Ostrowie Mazowieckim. Tam koles sprowadza te coupet'yz niemiec nawet na allegro ma teraz 1 wystawiona VII gen
Co do pakietu czarnego Eibacha to jak juz pisalem jezdze na nim corolla i jest idealnie,
jesli mozesz to daj moze jakis link na coupetki tego goscia-jestes z niego zadowolony ?
http://www.moto.allegro.pl/item462911251_civic_coupe_1_7_vtec_125km_na_17alu_ unikat.html to jest aukcja tego goscia u ktorego ja kupilem troche glupot napisal w tym ogloszeniu ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi (bo np Honda nie ma napedu na 4 kola). jezeli chodzi o samego sprzedawce hmm to coz .. w zamiarze mialem kupic od niego piekna coupe'tke VI gen czarna i zadzwonilem umowilem sie z nim na odbior. nadszedl dzien wyjazdu po auto a ze mam do Ostrowa ok 350 km wiec zadzwonilem by upewnic sie czy aby napewno nie sprzedal. i zaczelo sie ... troche sie wykrecal jemu nie pasuje zebysmy przyjechali po to auto bo on nie jest w stanie zaufac ze kupie itp itp wkoncu powiedzial zeby zadzwonic za 2 godziny bo idzie do dentysty. 2h mijaja dzwonimy i okazuje sie ze coupeta wlasnie zostala sprzedana - wkurzylem sie bo koles nie powiedzial wprost ze ma kupca a jakbym pojechal tyle km na darmo ? ale mowil ze bedzie mial za 2 tygodnie jeszcze coupe'ty inne. poczekalem 2 tygodnie patrze stoi ladna czarna na allegro patrze od niego zadzwonilem odrazu mnie poznal zdecydowalem sie na kupno zaklepalem ze napewno przyjade i juz potem wszystko poszlo sprawnie bez zadnych sciem. sprzedawca uczciwy poza tym incydentem nie mam zastrzezen.
jacor, to mysmy chyba pisali na GG ze soba, bo kojarze ta historie z coupeta, ktora sie sprzadala :)
Co do tej z ogloszenia, to pisze glupoty, np napisal, ze to vtec, a jest to wersja 120KM. Widac po pokrywie zaworow, po braku szyberdachu i spryskiwaczy.
Ogólnie ładna choc nie podoba mi się myty silnik .
Badajac dalej temat to ciekaw jestem jak z ew. naprawa czy wymiana silnika 1,7 w stosunku do 1,6.
Pisaliście że graty są mniej dostepne co zrozumiale bo tych samochodow jest malo , a ciekaw jestem jakie roznice sa w cenach np silnika czy skrzyni ??
ktos sie orientuje ??
1,7 a 1,6 to jest ten sam blok i w zasadzie identyczna konstrukcja, graty etc. naprawde nie ma problemu z dostaniem czesci do coupe,problem sie najczesciej zaczyna przy blacharce, ale byl tu jeden koles ktory ogarnal zmasakrowane coupe w kilka miesiecy = powinien ci wiecej powiedziec n/t dostepnosci (krystian94 czy jakos tak).
Ceny - jak ktos ci proponuje coupe vii gen za 18 tys, to nawet sie nie mecz ogladaniem tego auta. I sam slusznie zauwazyles - roznica w PL jest taka, ze coupe jest tansze od sporta. Dlaczego? bo to malo znane auto, latwo je sciagnac z USA w stanie Total Loss, doprowadzic za gosze do stanu uzywalnosci i sprzedac za wspomniane 18-20 tys. A handlarz jeszcze musi na tym przeciez zarobic... W ten sposob ceny naprawde sa zanizane w PL.
Dla odmiany w DE jak popatrzysz - są droższe niż sporty, ale są też w troszeczke innym stanie niż shit w PL. Niekrecone, niebite, w wersjach euro i z manualami.
I takiej bym szukal, mz nawet szkoda czasu na ogladanie ogloszen w PL jesli mozesz bez problemu sciagnac cos z Niemiec.
A jak popatrzysz na mobile.de to nierzadko te przed liftem nawet sięgają 12 tys eur.
lukas-comp
23-10-08, 13:39
Bo w Polandii za 18tys jest auto zlozone z przystanku i 2 innych aut :D
Jak bylem clic swoje auto to widzialem takie szroty, ze ciezko bylo rozpoznac co to za marka pojazdu i goscie to sprowadzali!
Realne ceny samochodow masz na zachodzie (tylko kursik wez po 3,5zl ;) )
sprzedawca uczciwy poza tym incydentem nie mam zastrzezen.
heheheh małe OT, chyba kupiłem od tego samego, jak powiesz jakę charakterystyczną cechę miał ten koleżka to już będę pewny, a na pewno się wyróżnia:) Ja zrobiłem do niego 240 km... ale było warto:)
cd: po przejrzeniu zdjęć to już jestem pewien że to ten sam, na tej samej drodze pod lasem oglądałem swoją aktualną honde:)
tutaj występuje pod innym nickiem, a tutaj droga ta sama, tylko przy wyjeździe golf:
http://www.moto.allegro.pl/item462848112_golf_tdi_w_skorach_full_opcja_pakiet _sport.html
Faktem jest że człowiek zna się na hondach i sprowadza dobre sztuki. Polecam.
Co do tej z ogloszenia, to pisze glupoty, np napisal, ze to vtec, a jest to wersja 120KM. Widac po pokrywie zaworow, po braku szyberdachu i spryskiwaczy.
U mnie napisał że moje EP2 ma 1,7 VTEC i ESP, które okazało się być EPS :rolleyes: mimo tych farmazonów solidny koleś, tylko trochę nerwowy
Ty Apachos masz blisko do goscia nie to co ja czy kolega z LBN mysle ze jakbys dobrze zagadal to cos by Ci mogl sciagnac dobrego. hmm charakterstyczna cecha ? szef ten niski seplenil :) a ten co ze mna jezdzil i pokazywal wszystko taki troszke misiaczek i mial dziwny akcent (moze pod wawa taki jest nie wiem :D) hm a poza tym to nic mi do glowy nie przychodzi
Nie no chodziło mi o tonację tego niższego, dopóki tam nie dojechałem to byłem stopro przekonany że rozmawiam z kobietą, dzwonię, mówię to Pani ta honda? Czy Pani opuści z ceny, jak do tej ostrowi dojechać? później: "już do pani dojeżdżam", Jestem na miejscu, wychodzę, k*rwa patrzę - koleżka :) oczywiście lipa, moja laska siedzi w samochodzie i umiera ze śmiechu tak cicho że przez zamknięte szyby słychać, ja klasycznie pale głupa że nie wiem ococho ten się tak dziwnie patrzy...ehhh te przygody z hondami :) EOT
mimo wszystko Apachos skontaktuj się z NIM, warto
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19240&highlight=alchemiq
poczytaj ten temat, sporo info n/t coupe :)
aaa o to Ci chodzilo no fakt nie pomyslalem o tym masz racje ja tez bylem przekonany ze to kobieta koles ewidentnie przez telefon jak kobieta takze jak bedziesz chcial jakies interesy Apachos zalatwiac to na "pan" prosze :D:D:D
Apachos,
a oto instrukcja, jak zrobić coupe '01 za 20.000 zł licząc na to, że trafi się frajera, który to kupi:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6670803
zderzak od wersji EX/ES, srodek od LS, maska od sedana, brak oryginalnych felg; moc 120KM a nie 135 jak w ogloszeniu.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6695182 - nastepna okazja, tylko bez poduszek
kpina? ano, kpina.
Siema Can,
no te dwie to juz oglądałem :D
ta srebrna na 1 rzut oka fajna ale ... nie ma poduszek ??
o ile pamietam to leeo zna tą srebrną, bedzie mogl wiecej powiedziec n/t. ja pamietam sprzed roku ze stala z tekstem w ogloszeniu, ze 'brak poduszek'.
Nie ma cudow, nie ma okazji.
duzo o tej srebrnej nie wiem, bo to auto piterka82 z naszego forum, czasami wpada na spoty grupy bialystok. Co do auta, to ma juz je chyba ze 3 lata. Trzeba by bylo z nim rozmawiac, tyle, ze apachos od razu pisal, ze automatu nie szuka.
Sam nie wiem,
szukac nie szukam ale jesli bylaby piekna w super stanie z automatem i w nie glupiej cenie a w manualu bym nie znalazl to wzialbym w automacie.....
natomiast rownie dobrze moze to sie i przeciagnac do przyszlego roku :D
samochody teraz sie tak sprzedaja ze ....... lypa
mi sie nie spieszy, auta mam wybrane a czy to bedzie buda sport 3 drzwiowa sport czy coupe to i tak będzie bosko....
sprzedac mozna by szybciej jesli sie opusci cene ale po co bardzo opuszczas ze wzgledu na handlarzy smiecie....
zobaczymy,
ja juz wyroslem z napalania sie i do tego podchodze ze stoickim spokojem.
nim dluzej bede sobie ogladal, czytal, patrzyl to mma nadziej na znalezienie pieknego auta ktore dlugo mi poslurzy.
Zadam troche inne pytanie:
od jakis 2 lat zauwazylem ze toyotami, hondami, mazdami zaczeli jezdzic interesowac sie zlodzieje...
jak z kradzierzami modeli coupe/ a sport 3 drzwiowej ??
:rolleyes:
lukas-comp
24-10-08, 20:27
Ja tam parkuje wszedzie i nikt sie nie krecil obok mojego auta ;P
Moze dlatego, ze sie rzuca bardzo w oczy, a oni wola szare na czesci
Zrezta i tak polecam wykupic AC.
Co do niskich cen to ludzie zaczynaja dostrzegac,z e co tanie i okazyjne to smiec.
Nie wolisz moze TypeR'a ?
1. AC to podstawa
2. coupe jest mega rzadkie na naszych drogach
3. po co komuś części do samochodu, który praktycznie niemal nie występuje na drogach
4. po co komus samochoód, który jest do odnalezienia zaraz ?
:))))
Nie wolisz moze TypeR'a ?
wiesz jakbym chciał poprostu zap.....aka to bym kupił poprzednią gen z vti
ale mi takie auto nie potrzebne
to co proponuje np coupe z 1,7 jest dla mnie w zupelnosci wystarczajace ...
>Coupe 1,7 są od 18 000 zł
Kiedy kupowałem moją coupe obejrzałem killkanascie aut. Na początku szukałem czegoś taniego, poniżej 20k PLn - Wszystko co obejrzałem było kompletnie zarżnięte, po przygodach itp.... Oczywiście w ogłoszeniu przebieg max 120kkm
W końcu kupiłem autko z ksiązką i udokumentowanym 107 kkm - róznica kolosalna. Silnik 118 KM, kręci sie super, duzo lepiej niz moja poprzednia 1,6 VI gen - do tego spalanie przy ciezkiej nodze ok 8,5l
>ta srebrna na 1 rzut oka fajna ale ... nie ma poduszek ??
To auto jest "od zasze" na allegro - od sierpnia co niajmniej.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
drgrin no i co - kupiles, a nie pochwaliles sie? nawet nie napisales co kupiles:) eee.... wstyd:(
A no właśnie, dawasj foty ! :D
gdzie ją dorwałeś ?
Ta srebrna coupe "unikat" ma VTEC'a bo ma solenoidę, wersje ES z rocznika 2001 nie miały spryskiwaczy i szybrdachu w standardzie (o ile w ogóle miały). Can zoba na to: http://www.moto.allegro.pl/item463939370_honda_civic_kompletnaprzekladka_swap _type_r_k20a2.html :D
szkoda ze nie szukalem fury jak euro bylo takie tanie bo teraz dobija do 4 zl a bylo po ok 3 zl :(
jest jedna czarnulka na mobile i mam pytanie: ktore miale przydymione przednie swiatla bo ta akurat ma takie
...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=82639272&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&doorCount=TWO_OR_THREE&tabNumber=3
lukas-comp
26-10-08, 20:13
szkoda ze nie szukalem fury jak euro bylo takie tanie bo teraz dobija do 4 zl a bylo po ok 3 zl :(
jest jedna czarnulka na mobile i mam pytanie: ktore miale przydymione przednie swiatla bo ta akurat ma takie
...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=82639272&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&doorCount=TWO_OR_THREE&tabNumber=3
Na 99,9% fake. Gosc pewnie bedzie pisal, ze wyjechal do Anglii lub Irlandii i nie potrzebuje auta, wiec chce sprzedac. Odbior mozliwy tylko wysylka po wplacie zaliczki itd. ;)
Cene w zupelnosci nie adekwatna do ceny rynkowej, a na zachodzi sprawnych samochodow nie rozdaja za darmo.
przeczytałem cały wątek bo stoję przed wyborem jakiejś haneczki do 30k~32k.. zasatanawiam się nad EMkami.. powiedzcie, która to jest wersja w takim razie??
http://otomoto.pl/honda-civic-C6568268.html
Em2 po faceliftingu, ze zmienionymi przednimi i tylnymi lampami. Ta akurat sprowadzana jest z USA. Tez sobie zmienilem z przodu, zeby miec ksenon na soczewce. Ale na ta coupe nawet nie zwracaj uwagi, bo to szrot, jest na allegro od roku i ma duzo "niescislosci" ;)
yaroo bedziesz w srode w arkadii? to sobie moja obejrzysz.
no właśnie chciałem podjechać, ale niestety od wczoraj wieczora nie mam czym :(
Widzę że przyłączyłes się do mojego posta a ja z pewnych względów zaczynam myśleć nad Accordem :eek:
ale jak widać w dalszym ciągu corollę mam na sprzedaż więc na luzie sobie szukam.
Jak byście porównali komfort jazdy pomiędzy EM2, Sportem, a Accordem 2001r?
Nie jeździłem Sportem, ani Accordem, wiem jednak, że po przejechaniu pierwszego kilometra Coupe stwierdziłem, że jest zaje***cie komfortowy, miękkki, ale pewny w zakrętach. Po tygodniach oswajania się z autem zauważyłem że tył potrafi podskakiwać na nierównościach typu garby, a po kolejnych miesiącach doszedłem do wniosku, że potrzebuję gleby i czegoś twardszego ;-) więc jest -30 :-)
Awarie, żadne. Dynamika, wystarczająca. Prezencja, kwastia gustu, ale wiem, że "wstydziłbym" się jeździć accordem (może za 10 lat ;-) i koniecznie Coupe.
Kiedy ja szykałem auta, to miałem pewne sztywne kryteria:
od strony żony : ma być duży, rodzinny, z bagażnikiem, a nie schowkiem ;-)
z mojej strony: więcej niż 100KM, koniecznie Coupe.
Chłopaki pamiętają jak mi doradzali i wybierali razem ze mną... innego wyboru nie było jak Civic Coupe :-)
Dlatego określ się co tak naprawdę ma dla Ciebie znaczenie i wypunktuj kolejno Coupe, Sport i Accord.
mysle - podkreslam mysle, ze sport i coupe są porownywalne pod wzgledem komfortu. wlasciwosci jezdnych juz pewnie mniej, bo maja inne nadwozia. ktore jest lepsze - nie wiem.
accord jest pewnie najbardziej komfortowy, bo najwiekszy, bo inna klasa, bo inaczej wyposazony etc.
coupe = dla mnie nadwozie rodzaju coupe jest na absolutnym szczycie listy wersji nadwozia, jakie stworzyła motoryzacja, dlatego jezdze coupe.
Czy jest komfortowe? na tych oponach jest p wszystkim b glosne, poza tym wzglednie twarde, niskie, z duzym bagaznikiem i sporym wnętrzem. najczesciej jezdze sam, leje tylko 98, staram sie nie opuszczac dróg w bdb stanie, i jestem naprawde zadowolony ze swojego auta. CZasem mnie wk.... ale co zrobic. no i ta buda... ile takich widziales do tej pory w polsce?
tak jak alchemiq => z awarii przez rok tylko wymiana amorów przód (70tys na oryginalnych:D), czyszczenie filtra od klimy (też od nowości nie robione), wymiana akumulatora, nabicie klimy, i jakies *******y eksloatacyjne typu światełko w środku, teraz mi nie działa ogrzewanie lewego lusterka. Spalanie może być, dynamika jest ok (na co dzień w zupełności starczy, żeby nie mieć wielkich kompleksów na drogach).
Rzeczy które mnie aktualnie doprowadzają do szału to niewygłuszone wnętrze (trzeszczące głośniki), skrzypiący pedał sprzęgła, reakcja na poprzeczne nierówności (albo dziurawość polskich dróg) i mega szumiące opony.
na dzien dzisiejszy zakladam, ze z czasem zaopatrze sie w kolejne auto, zaś w EM2 bede sobie spokojnie inwestowal:))
chcesz komfortu w EM2? jeździj na felgach 16 i oponie z normalnym profilem ;-)
Jak dla mnie wyciszenie jest oki -> zdecydowana poprawa niż w starszych modelach.. głośno zawsze było od nadkoli (głównie tylnych) teraz zdecydowanie lepiej. Po zimie zdejmuję wyciszenie z klapy silnika ;-)
a co mnie wkurza?
- Coupe samo w sobie jest nadwoziem reprezentacyjnym, więc i silnik powinien też to pokazać... jak dla mnie w coupe powinien siedzieć min. 160 KM. Do jazdy codziennej w mieście i na trasie, obecne 120 jest oki, ale w takiej budzie powinno być więcej.
- bujający sie fotel (ale to mają wszystkie civic)
- stukanie zawieszenia, ale to przez obniżenie -30 mm + niski profil opony + 17 cali .. każda nierówność jest na kierownicy i w siedzeniu ;-))
więcej wad nie pamiętam ;-)
leje tylko 98
tez tak lalem dopoki nie poczytalem artykulow na ten temat.. Moze to ocena subiektywna wygenerowana przez owe artykuly, ale na 95 idzie rownie dobrze jak i nie lepiej. Nasze silniki sa robione pod 95 a nie pod 98. Duzo bylo o tym pisane, podsumowujac 95 a jak juz cos lepszego to 99+, 98 to pomylka i wcale nie jest lepsza dla silnika.. Ale tak jak pisalem wczesniej, tez przez 8 miechow lalem tylko 98, teraz nie zchodze z 95 i od czasu do czasu 99.
- skrzypiacy pedal sprzegla faktycznie irytuje, podobnie jak bujajacy sie fotel :/ Na szczescie amerykance zainwestowali w glosniki, bo nie ma z nimi problemu i naprawde fajnie graja jak na serie.
Podsumowujac, apachos - zbieraj na coupe, bo w czape ;)))
- skrzypiacy pedal sprzegla faktycznie irytuje, podobnie jak bujajacy sie fotel :/ Na szczescie amerykance zainwestowali w glosniki, bo nie ma z nimi problemu i naprawde fajnie graja jak na serie.
Podsumowujac, apachos - zbieraj na coupe, bo w czape ;)))
pedal sprzegla jak u Was skrzypial rowniez u mnie ale o dziwo po zrobieniu jakis 600km juz nic nie skrzypialo i tak jest do tej pory co do fotela to nie odczuwam jakiegos bujania ;)
wszystko przed Toba :) Sprzeglo piszczy co jakis czas, tez ma okresy remisji :) Co do fotela, to tez przyjdzie na to pora, w kazdym cifie ze skladanymi fotelami to wystepuje.
tak czy siak sa to drobnostki. Apachos kupisz em2 zrozumiesz co to jest prawdziwe coupe - milosc od 1 km :) mysle ze koledzy potwierdza moje slowa
a skąd dobre coupe skombinować?? najlepiej z usa sporwadzic czy z raichu?
w usa przebieg jest w milach.. a tam lubią jeździć ;-), a do tego automat..
chcesz poczuć Hondę, to tylko manual!
odpowiedź - z raichu !
ja już poczułme Hondę :) .. ja mam dosyć wygórowane wymagania.. musi być welur jasny w środku
1,7 125KM, manual. niski przebieg. i moze byc coupe jak i sedan (tylko czarny),a fundusze mam odgraniczone
dlatego się pytam...
yaroo zbierz się w sobie i przybądź na spot do arkadii ziomuś to pogadamy konkretnie,naocznie sobie doświadczysz em2. btw nie widzielismy sie czasem kiedys na spocie na ursynowie?
Hmmm :D Bedzie kasa na stole to oblukam Waszą propozycję ;)
a widzieliśmy się :) może jakoś uda mi się podjechać.. łoplem firmowym :(
yaroo, jasne welury, to miala tylko coupe z USA :P Niestety chyba we wszystkich kolorach tylko nie w czarnym nadwoziu :) Moja jest z USA, jest manual, ja nadal smialo twierdze, ze z USA da sie wyrwac cos fajnego za dobra kaske :)
no napewno nie teraz przy takim kursie dolara :/
uczepiliście sie tej mojej hani. sprostowanie: poduszki są a to ze nie została sprzedana to kwestia kupujacych " debili" lub "kretynów"którzy by chcieli obejrzec auto u siebie pod domem na drugim końcu Polski i kupić za pól ceny pomimo tego ze cena jest atrakcyjna. pomysłowość ludzka nie zna granic. wszystko jest robione na czas i na oryginałach. ostatnio nawet duzy przegląd. desperatem nie jestem i za wszelką cene nie zamierzam się jej pozbywać.