PDA

Zobacz pełną wersję : Czy warto tyle zapłacić?

ironman
13-10-08, 13:07
A więc moją honie troche ściąga więc pojechałem na geometrie całego auta i kolo powiedział ze trzeba sworzeń przedni wymienić z lewej strony i za wymiane z częściami oraz pełną geometrie policzył sobie 300, nigdy wczesniej tego nie robiłem więc pytanie czy to nie za dużo? Nie chciał bym przepłacić a wydaje mi się że mnie naciąga

!markos
13-10-08, 13:31
sworznie najlepiej zmieniac parami. zamienniki sa tanie: http://moto.allegro.pl/search.php?category=3&string=sworzen+civic

jero11
13-10-08, 13:32
raczej naciąga, jedź lepiej do innego mechanika :)

ironman
13-10-08, 13:35
tez mi się wydawało że parami się wymienia ale Pan mechanik niby wedukowany jest - jak widać może golfy naprawiać, przy takiej cenie materiałów to ja to zlece zrobienie tego komuś innemu a geometrie gdzie indziej zrobie niebęde buraka dorabiał i tak 20 PLN za sprawdzenie dostał

drypaul
15-10-08, 10:23
Ja ze trzy tygodnie temu wymieniałem sworzeń. Wyniosło mnie to 100zł z czego sworzeń kosztował 80zł. No, ale to po znajomości.
I geometrii nie robiłem po tym...

Konrad84
15-10-08, 11:06
Idea jest jak najbardziej słuszna, żeby wymieniać po obu stronach, ale nie obowiązkowa. Tak samo jak teoria wymiany od razu całego wachacza.
Dobre 4 lata temu wymieniłem sworzeń tylko z jednej strony i do tej pory nic się z tym nie dzieje.