PDA

Zobacz pełną wersję : Odpala z kluczyka dopiero po dociśnięciu do stacyjki

lukwycz
20-01-21, 14:52
Cześć,

mam taki problem jak w tytule. Dziwna sprawa, jak docisnę kluczyk i przekręcę to odpala, jak tylko przekręcam to cisza - tylko pompę słychać i włączają się chyba wszystkie kontrolki.
Kostka stacyjki wymieniona i nadal to samo. Może jakoś wyrobił się ten "popychacz", który idzie od stacyjki do kostki? Miał ktoś taki problem?

IrekTki
21-01-21, 01:23
Kluczyki sie wycierają, przynajmniej te dorabiane, ostatnio musiałem znowu dorobić bo ni cholery odpalić.

Guscioren
22-01-21, 14:03
Masz do wymiany tylna cześć stacyjki. Potrzebujesz całej wiązki co idzie od bezpieczników z bebechami w stacyjce. Twój kluczyk i cała obudowa zostaje stara

lukwycz
23-01-21, 13:05
No właśnie wymieniłem "kostkę" stacyjki, czyli jak rozumiem, to co opisujesz (okrągły element z lutami na wierzchu i z dwoma wtyczkami).
Muszę szukać dalej. Drugi kluczyk, ten mniej wytarty

Guscioren
26-01-21, 13:05
No właśnie wymieniłem "kostkę" stacyjki, czyli jak rozumiem, to co opisujesz (okrągły element z lutami na wierzchu i z dwoma wtyczkami).
Muszę szukać dalej. Drugi kluczyk, ten mniej wytarty

Jaką masz pewność że kupiłeś sprawną?

lukwycz
26-02-21, 17:48
Problem rozwiązany: w moim przypadku pierścień plastikowy dookoła stacyjki, który zawiera pętlę do transpondera (immobilajzer), był za bardzo wciśnięty, tak, że kluczyk nie dawał mu sygnału.
Muszę tylko dać jakąś podkładkę/dystans, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Kostka stacyjki kupiona na darmo :)