Zobacz pełną wersję : Trzeszczące elementy wnętrza w Civicu X
Witam, czy ktoś spotkał się z trzeszczącą deska rozdzielczą, trzeszczenie występuje u mnie na nierównej drodze, dochodzi jakby z okolicy schowka oraz w okolic tunelu środkowego. Próbowałem opróżnić schowek, bez skutku. Trzeszczenie pojawia się szczególnie w chłodne dni. Zaczyna mnie to irytować. Jeśli ktoś zaobserwował taki mankament wdzięczny będę za wszelkie sugestie i porady.
widziałem na grupie FB, że jedne facet coś tam kombinował i coś podkładał.
Na konkurencyjnym forum był ktoś z podobnym problemem koło lewarka skrzyni była taka plastikowa rura jak od wentylacji i ona wpadała w rezonans . Ale trzeba rozebrać osłonę lewarka skrzyni . Poszukaj może to coś da
Dziś było chłodno więc próbowałem zlokalizować dokładnie skąd pochodzą te trzeszczenia i najprawdopodobniej pochodzą one od klapy schowka oraz z bocznej obudowy tunelu środkowego od strony kierowcy.....normalnie ręce opadają w poprzednim modelu takich problemów nie miałem...:(
spokojnie, dzisiaj było ok 4 stopnie to mi też duzo rzeczy trzeszczało. Uroki zimy
masu80 masz rację nic nie powinno trzeszczeć , niestety są sztuki z tym problemem . Trzeba je samemu zlokalizować . Mam nadzieje że dasz radę :) U mnie jak na razie nic nie słychać 20 tys przejechane i cisza .