PDA

Zobacz pełną wersję : Swap z d13b2 Vgen na diesla 20t2n

spamior00
28-09-08, 14:40
Witam zastawiałem się nad przeszczepieniem silnika 2.0 tdi, zastanawia mnie czy uchwyty jakoś będą pasować i czy ten silnik się wogóle zmieści do hondy V gen. Montowane są one w aerodeckach, ale wiadomo że to są troszkę większe auta. Jeśli chodzi o cały osprzęt silnika to nie ma problemu bo dawcą byłby rover Rover 220 SDI, z którego mógłbym wymontować wszystko co jest potrzebne. Jeśli chodzi o to że diesle są mułowate to d13b2 są również średnio dynamiczne zwłaszcza z LPG.

mighty
29-09-08, 13:44
nie lepiej swapować na jakies d15z6? swap łatwiejszy i tańszy a silniczek pali naprawde mało.

spamior00
29-09-08, 16:09
dzięki, ale jeśli chodzi o zmiane silnika to brałem pod uwagę tylko diesla, chciałem się dowiedzieć czy układ tych silników jest podobny. Widocznie muszę sam porównać i przemyśleć czy jest sens kombinować

tomcyk
01-10-08, 16:11
moze dlatego ze raczej malo kto tu mysli o takich wynalazkach

sylipp
07-10-08, 11:48
Silnik wcale nie jest taki mułowaty, zwłaszcza jak się go pomodzi, ale łapy silnika nie będą pasowały od povera 220 tylko od 420 i to też nie do końca. Jest także kompletnie inna skrzynia biegów oraz sprzęgło, półosie a także przeguby (chyba muszą być także inne zwrotnice). Silnik powinien wejść do komory EG3, bo w sumie jest ona taka sama jak w MA8 i innych anglikach, ale będzie ciasno.