Zobacz pełną wersję : Jak przełączyć się na wejście AUX
Cześć,
Kupiłem Hondę Civic 1.8 Executive 2010r.
Mam w podłokietniku wejście AUX oraz USB
Niestety jak klikam na przycisk CD/AUX pokazuje mi się jako źródło dźwięku USB.
Nie wiem czy coś jest uszkodzone czy ja nie umiem tego przełączyć.
Jak ustawić wejście AUX Jack jako źródło dźwięku? Mam kabelek i chciałabym podłączyć telefon
Chciałeś przełączyć się na AUX mimo że nic nie jest podłączone pod AUX?
Czy jak podłączysz źródło dźwięku pod AUX dalej niema opcji AUX?
Chciałeś przełączyć się na AUX mimo że nic nie jest podłączone pod AUX?
Aux to wejście analogowe, nie ma sprawdzenia czy cos jest podłączone czy nie. Przynajmniej u mnie mozesz miec wyswietlone AUX i dopiero podlaczac kabelek
Dobra inaczej.
Z którego roku masz auto ?
Przy wejściu na płyty masz napis DISP czy TITLE ?
Dobra inaczej.
Z którego roku masz auto ?
Przy wejściu na płyty masz napis DISP czy TITLE ?
kolega napisał, ze 2010 ;) to nawet na Niemieckie standardy liczenia daty rejestracji a nie produkcji, powinien juz byc polift :)
Dobra teraz zagadka poliszynera czy nie ma podmienionego radia ;)
Aux to wejście analogowe, nie ma sprawdzenia czy cos jest podłączone czy nie
Niekoniecznie i fakt że to analog nima nic do rzeczy. Zauważ jak wyglada wtyczka MiniJack - na końcu jest taki grzybek. Gniazda natomiast na końcu mają taką blaszkę, która może ci zwierać albo rozwierać obwód.
Weź większość sprzętów, które mają głośniki wbudowane i gniazda słuchawkowe. Podłączasz słuchawki (coś do miniJacka) odcina głośniki, odłączasz, gra na głośnikach. Fizycznie (wtyczką) zwierasz jeden obwód dając "sygnał" urządzeniu że jest coś wpięte w aux.
Logicznym by było aby tu było podobnie.
Podłączyłeś coś - to masz AUX do wyboru, niepodłączyłeś opcja AUX się nie wyświetla. Bo poco przeklikiwać się poprzez CD/AUX/Radio za każdym razem skoro nic niemasz wpięte w AUX?
Wczoraj przetestowałem. Bez minijacka wpietego w port AUX nie ma opcji wybrania AUX w radiu.
Więc Mike miał rację. W gniazdku jest zworka, która umożliwia wybór źródła.
Hmm,u mnie jest wybór na auxa niezależnie od stanu podłączenia kabla 🤔 2010 rok.
Chyba, że coś przeoczyłem, sprawdzę to jutro :)
Witam jeśli komuś brakuje opcji AUx mogę spokojnie przezbroić radio tak by to działało jak coś zapraszam https://www.facebook.com/Naprawa-wy%C5%9Bwietlacza-Honda-Civic-Accord-693392024380380/?modal=admin_todo_tour