PDA

Zobacz pełną wersję : Jak przełączyć się na wejście AUX

Malitek
11-02-19, 14:12
Cześć,
Kupiłem Hondę Civic 1.8 Executive 2010r.
Mam w podłokietniku wejście AUX oraz USB
Niestety jak klikam na przycisk CD/AUX pokazuje mi się jako źródło dźwięku USB.
Nie wiem czy coś jest uszkodzone czy ja nie umiem tego przełączyć.
Jak ustawić wejście AUX Jack jako źródło dźwięku? Mam kabelek i chciałabym podłączyć telefon

MikeFoto
11-02-19, 14:43
Chciałeś przełączyć się na AUX mimo że nic nie jest podłączone pod AUX?
Czy jak podłączysz źródło dźwięku pod AUX dalej niema opcji AUX?

filipfm
11-02-19, 18:13
Chciałeś przełączyć się na AUX mimo że nic nie jest podłączone pod AUX?

Aux to wejście analogowe, nie ma sprawdzenia czy cos jest podłączone czy nie. Przynajmniej u mnie mozesz miec wyswietlone AUX i dopiero podlaczac kabelek

Lucas.FK2
11-02-19, 19:59
Dobra inaczej.
Z którego roku masz auto ?
Przy wejściu na płyty masz napis DISP czy TITLE ?

filipfm
11-02-19, 20:02
Dobra inaczej.
Z którego roku masz auto ?
Przy wejściu na płyty masz napis DISP czy TITLE ?

kolega napisał, ze 2010 ;) to nawet na Niemieckie standardy liczenia daty rejestracji a nie produkcji, powinien juz byc polift :)

Lucas.FK2
11-02-19, 20:46
Dobra teraz zagadka poliszynera czy nie ma podmienionego radia ;)

MikeFoto
12-02-19, 15:02
Aux to wejście analogowe, nie ma sprawdzenia czy cos jest podłączone czy nie

Niekoniecznie i fakt że to analog nima nic do rzeczy. Zauważ jak wyglada wtyczka MiniJack - na końcu jest taki grzybek. Gniazda natomiast na końcu mają taką blaszkę, która może ci zwierać albo rozwierać obwód.
Weź większość sprzętów, które mają głośniki wbudowane i gniazda słuchawkowe. Podłączasz słuchawki (coś do miniJacka) odcina głośniki, odłączasz, gra na głośnikach. Fizycznie (wtyczką) zwierasz jeden obwód dając "sygnał" urządzeniu że jest coś wpięte w aux.

Logicznym by było aby tu było podobnie.
Podłączyłeś coś - to masz AUX do wyboru, niepodłączyłeś opcja AUX się nie wyświetla. Bo poco przeklikiwać się poprzez CD/AUX/Radio za każdym razem skoro nic niemasz wpięte w AUX?

filipfm
18-02-19, 10:40
Wczoraj przetestowałem. Bez minijacka wpietego w port AUX nie ma opcji wybrania AUX w radiu.
Więc Mike miał rację. W gniazdku jest zworka, która umożliwia wybór źródła.

mmimia
18-02-19, 23:39
Hmm,u mnie jest wybór na auxa niezależnie od stanu podłączenia kabla 🤔 2010 rok.
Chyba, że coś przeoczyłem, sprawdzę to jutro :)

hoek
20-03-19, 09:24
Witam jeśli komuś brakuje opcji AUx mogę spokojnie przezbroić radio tak by to działało jak coś zapraszam https://www.facebook.com/Naprawa-wy%C5%9Bwietlacza-Honda-Civic-Accord-693392024380380/?modal=admin_todo_tour