PDA

Zobacz pełną wersję : Clarion DXZ388RUSB

Danzel
23-09-08, 00:11
Witam, przymierzam się do zakupu radia Clarion DXZ388RUSB i chciałbym usłyszeć waszą opinię na jego temat. Ktoś jest posiadaczem? Ktoś miał styczność z nim? Może za tą cenę (500PLN) znajdę coś lepszego ? Może warto dozbierać na coś porządniejszego? Nie chcę się rozczarować po zakupie.
Myślałem też by na początek zamontować do tego głośniki Helix DB 62.1
Będzie to dobra konfiguracja radio i te głośniki?

tu podaję link do parametrów radia
http://www.clarion.com/pl/pl/products/2008/audio/source_unit/1din/DXZ388RUSB/pl-pl-product-pf_1172390384534.html

arti.sa
23-09-08, 14:09
Jeżeli design i obsługa jest dla Ciebie zadowalająca to będziesz zadowolony z tego radyjka w przedziale cenowym do 500.
Oraz dalej patrząc to ważne czy będziesz rozbudowywał system o wzmacniacz jeżeli tak to skłaniałbym się ku lepszym głośnikom. Ale widząc po radyjku to chyba o tym myślisz....

Danzel
23-09-08, 18:49
Dla mnie radio ma grać a nie wyglądać, obsługi się przyzwyczaję, więc spoko, radio jest. W przyszłości zapewne rozbuduję audio, ale na razie chciałbym mieć przód w miarę dobry, więc jakie głośniki proponujesz ? Mam pytanie jeszcze co do mat wygłuszających, rozmawiałem z jednym ziomem co zajmuje się właśnie CA i doradził bym nie brał mat APP, ponieważ się odklejają. Jakieś lepsze doradził, ale już nie pamiętam jakie i mówi że za 450 PLN mi wygłuszy drzwi. Wydaje mi się, że sam dam radę to zrobić i nie jest to zbytnio skomplikowane bym potrzebował jakiegoś specjalisty. Chyba, że się mylę?

Dobra postanowiłem, że dołożę trochę kasy i kupię coś lepszego, stanęło nad:
CDA-9884R lub iDA X200, nie wiem co wybrać?

KamilŁDZ
28-09-08, 15:56
ja mam u siebie ClarionDXZ388RUSB i jestem z niego bardzo zadowolony zarowno z obslugi jak i z tego jak gra.

sebush
28-09-08, 17:52
co do mat ja mam APP i nienarzekam, odltucilem dobrze drzwi i sie trzymaja, jak nie chcesz APP to moze http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,150&kid=150&pid=694

Danzel
29-09-08, 04:49
bez przesady :D wystarczy mi taśma dekarska SOUDAL ;D

AdaSu
01-10-08, 00:04
450zł za wygluszenie?? Pff...75zl na 2 rolki Soudal'a, 2 popoludnia i po sprawie.
Co do radyjka to za 430zl naprawde świetny wybor http://allegro.pl/item446710221_clarion_dxz_388_mp3_4x50w_aux_in_usb _g2l_f_vatodss.html
Obsluga jest intuicyjna, kazdy przycisk jest na swoim miejscu;) Mam To radyjko z Helixami DB z przodu i skrzynka ( Clarion SW3012B ) i zwmacniaczem ( Clarion APX2121E ) Po dostrojeniu jest...co bede ukrywac - *****iscie. Co wazne (na przyszlosc) radyjko ma regulacje glosnosci suba. Jest to bardzo, ale to bardzo przydatna opcja gdyz kazdy utwor/album potrzebuje innego bassu;]
Nie widze sensu pakowania ciezkiej kasy w serie CDA skoro Clarionik naprawde prezentuje klase, a zarazem ma wszystko czego normalny czlowiek wymaga od radia. Do tego nie wyglada jak dyskoteka w remizie:)
Apropo Helix'ow to uwierz mi, ze przy dobrym wygluszeniu zagraja naprawde ladnie i nie potrzeba wzmacniacza - Clarion da rade. Zamiast wydawac na wzmacniacz pod sam przod lepiej doloz troche i kup skrzynke. Roznica nie do opisania. Wtedy Helix zajmuje sie sopranem i midem(do czego naprawde nie potrzeba dodatkowego wzmaka) a skrzynka bassem. Amen
Pozdrawiam