PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 2004 mrugający kluczyk i palący się check engine

Ostry25
14-03-18, 21:48
Witam mam problem z moim civicem. Samochód zgasł i nie chciał już odpalić. Zaczął mrugać zielony kluczyk i check engine. Mechanik powiedział że wina komputera sterującego. Zamówiłem komputer wraz ze stacyjka kluczykiem, pilotem i klamka od kierowcy. Wymieniłem wszystko i dalej ten sam problem. Wina może byc po stronie przekaźników powyżej komputera? Jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o info. Dziękuję z gory

SkylineGTR
15-03-18, 20:16
Witam mam problem z moim civicem. Samochód zgasł i nie chciał już odpalić. Zaczął mrugać zielony kluczyk i check engine. Mechanik powiedział że wina komputera sterującego. Zamówiłem komputer wraz ze stacyjka kluczykiem, pilotem i klamka od kierowcy. Wymieniłem wszystko i dalej ten sam problem. Wina może byc po stronie przekaźników powyżej komputera? Jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o info. Dziękuję z gory

hmm, może nie wiele pomogę, ale w vi gen, miałem podobne objawy jak odłączyłem centralkę(prawdopodobnie immobilizera) pod kierownicą. U mnie była ona od środka na osłonie kolumny kierowniczej. Również nie można było odpalić i migały kontrolki.
No ale potraktuj to tylko jako coś co warto sprawdzić, bo nie wiem jak jest w VII gen.
https://zapodaj.net/images/28fcaff0496f9.png

Ostry25
16-03-18, 07:17
Wymieniłem całą kolumnę komputer i nic. Mechanik mówił że komputer przepalały przekazniki mitsuba RC 5104 i RC 5009 z tego co wyczytałem to jeden ma coś wspólnego z układem paliwowym. Zamówiłem nowe okaże się w poniedzialek