PDA

Zobacz pełną wersję : Pęknięta szyba czołowa, po raz kolejny w odstępie pół roku

prz3mo
07-02-18, 22:26
W lipcu 2017 pękła mi szyba, pod lusterkiem na środku od krawędzi górnej ok 20cm w dół. Szybę wymienili mi w centrum odszkodowań przy ASO na oryginał Hondy (Pilkington).
Dziś patrzę, a mam pęknięcie w narożniku prawym górnym :/ Od prawej krawędzi do górnej krawędzi, czyli tak w trójkącie.
I teraz, albo mam mega pecha, albo szyba została źle założona (może wadliwa), albo coś powoduje, że pękają. Może np. była gdzieś przy górnej krawędzi jakaś rdza, a nie usuneli tego przed wyminą i nic mi o tym nie wspomnieli... Nie wiem. Spotkał się ktoś z czymś takim w naszym ufo? Jakieś pomysły?
Dodam, że auto w 100% bezwypadkowe, nie było żadnego dzwona itd. Od wielu lat u mnie.

johnny86
09-02-18, 20:47
Mozliwe ze pod uszczelka rdza byla, pewnie kiepsko zabezpieczyli i ponownie wyszla. Byla chyba kiedys akcja serwisowa ktora polegala na wymianie uszczelki - dostawala sie woda, rdza i potrafila szyba peknac

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

qwer
22-02-18, 00:20
U mnie uderzył kamień, ale ryska na szybie przyszła po jakimś czasie dopiero. A że kamień to skojarzyłem bo w to miejsce właśnie kilka dni wcześniej przyfurkotał taki spod tira. W moim przypadku mogło być tak, że powstało maleńkie pęknięcie które się wypracowało, weszła woda i w nocy zamarzła, wtedy rysa się zrobiła większa, tak sobie myślę.