PDA

Zobacz pełną wersję : Help em2 brak mocy

Maré
24-01-18, 07:32
Witam. Jestem tu nowy na forum. I mam taki problem z moja emką. Silnik w niej to d16v1.
Autko po lifcie.

Pojawil sie taki problem.
Autko stracilo moc. Ledwo przyspiesza powyzej 3 moze 4 tys obrotow. Do maks jedzie 120km/h. I ledwo wtacza sie pod gorke. Do tych 3tys obrotow autko żwawe. Silnik chodzi i brzmi pieknie.
Pojawial sie blad sondy lambdy. Wymienione obie. Dalej to samo. zaden blad juz nie wyskakuje. Jakies pomysly??
Pomocy. :-(

P.S
Dodam jeszcze tylko ze vteca przekrecalem z innego silnika i dalej bez zmian.
:-(

UltrasSur
24-01-18, 08:07
A weź sprawdz poziom oleju,bo u mnie kiedys bylo malo i auto tylko do 4k sie krecilo.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Maré
24-01-18, 08:39
Olej byl wymieniany. Wiec jest odpowiednia ilosc.

Przy okazji dodam, ze
Auto nie szarpie powyzej tych 4 tys. Nie dlawi sie. Po prostu nie przyspiesza. :(

MORDIMER1111
24-01-18, 12:11
A czy dawałeś nową uszczelkę V-TEC ? Czy starą uszczelniłeś silikonem ? U mnie kiedyś silikon zapchał sitko w v-tecu i miałem podobną przypadłość.

Maré
24-01-18, 13:09
A czy dawałeś nową uszczelkę V-TEC ? Czy starą uszczelniłeś silikonem ? U mnie kiedyś silikon zapchał sitko w v-tecu i miałem podobną przypadłość.

Nie dawalem nowej uszczelki ale przekladalem caly zawor vtec i nic to nie dalo. Zaznaczam, ze nie wystepuje zaden blad vteca ani zaden inny.

bombel
24-01-18, 17:37
Sprawdź czy przepustnica otwiera się całkowicie, ewentualnie sprawdź TPS:
https://www.youtube.com/watch?v=GxFQXGZmBjw

drevan
25-01-18, 13:35
Kiedy był wymieniany silnik i z jaka była pierwotnie zamontowana jednostka ?

Maré
25-01-18, 22:43
A wiec sprawa ma sie tak.
Okazalo sie, ze padl katalizator.

I teraz pytanie.
Co lepiej nowego kata czy strumienice??
Jesli strumienice to co z drugabsonda lambda??
Czy kupowac kata pod d17a9 czy d16v1??
I gdzie to dostac w dobrej kasie???

Mam nadzieje mnogosc pytan Was nie przerazi.
Dzieki za zainteresowanie sie moim problemem.

grzymu
25-01-18, 23:19
Jeśli jesteś ze Śląska to mam jednych którzy powinni mieć kata w dobrej cenie ;)

Maré
26-01-18, 00:30
Jeśli jesteś ze Śląska to mam jednych którzy powinni mieć kata w dobrej cenie ;)

Napisz mi prosze jaka cena bo bylbym chyba zainteresowany

grzymu
26-01-18, 00:54
Napisz mi prosze jaka cena bo bylbym chyba zainteresowanyNie pracuje tam, ale każdy kogo znam gorąco poleca. Wielu korzystało i nikt nie żałuje. Wpisz w Google Gawrońscy Katowice i z pewnością znajdziesz :)

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka