Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ciezkie odpalanie lpg.

fruu
17-12-17, 14:54
witam mam d13b2 + kolektor d15z6 +blos, otóz po regulacji gazownika, auto ma spory problem z odpaleniem, wczesniej mowil ze jest lekko uboga mieszanka na niskich obrotach, (ale odpalal po 2/3 obrotach nie bylo wtedy tez filtra wogole zalozonego.) teraz krece po 15 razy zanim odpali, ale jak juz złapie choć raz to pózniej odpala z pol obrotu moge przyjsc za 2godziny tez zlapie nawet jak pochodzil 15 sekund,gorzej po calej nocy wtedy jest problem z odpaleniem, reduktor nowy lovato, wie ktos moze gdzie problem?, odpalam na lpg, odrazu mowie ze punto znajomego odrazu odpala na lpg, u mnie jest ewidentnie cos nie tak,

HakerPL1
17-12-17, 15:09
na lpg się nie odpala

fruu
17-12-17, 15:12
nie pytałem czy sie odpala na lpg tylko co jest problemem. ..bez takich odpowiedzi prosze, jakos spora czesc aut ktore znam odpalaja na lpg, ^ pozatym moje auto od niedawna chodzi tylko na lpg ;], jak ktos wie co może powodowac problem niech odpisze,

kamil39
17-12-17, 18:44
Nikt Ci tu nie będzie pisac jak masz dalej drutowac tego gruza co masz,
sorry, ale w pierwszej kolejnosci naprawia sie silnik z ukladem benzynowym, a pozniej zaklada sie lpg,
zycze powodzenia Twojemu samochodowi, pomimo ze to d13 podejrzewam ze długo to to nie pojeździ.

fruu
18-12-17, 13:59
Nikt Ci tu nie będzie pisac jak masz dalej drutowac tego gruza co masz,
sorry, ale w pierwszej kolejnosci naprawia sie silnik z ukladem benzynowym, a pozniej zaklada sie lpg,
zycze powodzenia Twojemu samochodowi, pomimo ze to d13 podejrzewam ze długo to to nie pojeździ.

taa 3tys lekko wlozone i wkladam stale setki w ten samochod, na lato szykuje d16z6+t, narazie auto ma jezdzic z reszta od tego jest.a nie od stania placenia za niego 3300 rocznie za oc ,a lepiej jezdzic i dokladac co miesiac na civica niz go na szrot wywiezc [pasja/glupota ;D.], niejeden by tak zrobil dawno na moim miejscu , nie tylko ja tak zrobilem tak z d13b2 i to chodziło dobrze, dlatego pytam na forum moze ktos wie co mu dolega, , z reszta jade do gazownika z tym drugi raz wydam 100zl na regulacje chyba i tyle.. skoro nikt nie pomoże

znajomego punto odpalane 2 rok ma sie dobrze tylko na lpg, a jemu szkoda było na wymiane pompki paliwa; ;

rm_125
21-12-17, 09:38
tak szastasz kasą a szkoda Ci kasy na benzynę na przejechanie tych 2 km aż sie silnik zagrzeje ?

I nie bierz przykładu z kolegi z Puntem Ty masz HONDE a Honde sie szanuje. A jak nie szanujesz to Ci odpłaca

bezk
22-12-17, 11:44
To jest właśnie powód, dla którego nie kupię auta z instalacją LPG, pomimo że należę do sympatyków tego paliwa.

rob1_s
23-12-17, 21:23
taa 3tys lekko wlozone i wkladam stale setki w ten samochod, na lato szykuje d16z6+t, narazie auto ma jezdzic z reszta od tego jest.a nie od stania placenia za niego 3300 rocznie za oc ,a lepiej jezdzic i dokladac co miesiac na civica niz go na szrot wywiezc [pasja/glupota ;D.], niejeden by tak zrobil dawno na moim miejscu , nie tylko ja tak zrobilem tak z d13b2 i to chodziło dobrze, dlatego pytam na forum moze ktos wie co mu dolega, , z reszta jade do gazownika z tym drugi raz wydam 100zl na regulacje chyba i tyle.. skoro nikt nie pomoże

znajomego punto odpalane 2 rok ma sie dobrze tylko na lpg, a jemu szkoda było na wymiane pompki paliwa; ;

Nikt Ci tutaj z fusów nie powróży. Nikt też nie jest telepatą, aby czytać Ci w myślach, co, jak i dlaczego zrobiłeś. Jedź do gościa, który robił Ci instalację to Ci powinien powiedzieć dlaczego tak jest. I nie zapomnij poprosić, żeby Ci wytłumaczył jak korzystać z instalacji LPG zamontowanej w Twoim samochodzie, aby służyła Ci jak najdłużej bezawaryjnie.
Szerokości i Wesołych Świąt.