PDA

Zobacz pełną wersję : EU8 Strasznie twardy, brak amortyzacji

grindo
09-11-17, 09:23
Cześć!

Kupiłem ostatnio dla mojej dziewczyny 5D 2003 1.6. Wszystko super ale mam pewne zastrzeżenia co do zawieszenia.
Jest mega twarde! Przodu praktycznie nie jestem w stanie nacisnąć. Miałem kiedyś driftowóz (Sierra 2.9 biturbo) i było podobnie twardo ale to były Bilsteiny B6 i B12 i max gleba :)
Poprzedni właściciel wymienił amortyzatory przednie na Magnumy. O sprężynach nic nie wiem ale wyglądają dobrze, nie są pęknięte itp
Czy mogli coś źle złożyć ?
Czy jest opcja że z biegiem czasu sprężyn się utwardzają ?

Pozdro

nitro2112
09-11-17, 10:39
Cześć,
Sprężyny z biegiem czasu miękną, a masz może jakieś zdjęcia jak auto stoi? Może po prostu ktoś zamontował od innego modelu amorki/sprężyny

grindo
09-11-17, 17:12
Niestety nie mam fotki pokazującej samochód z boku ale na moje oko stoi wysoko, normalnie.
Sprawdzę co tam jest zamontowane o ile znajdę jakieś numery. Ale nie sądzę żeby kobieta z dzieckiem (poprzedni właściciel) zleciła montaż nowych amorów "na sporta". :)

A i coś jeszcze stuka, obawiam się że to magiel ale nie czuć tego na kierownicy, myślę że powinno się nieść po układzie kierowniczym. Brzmi to trochę jak by luz na ramie pomocniczej.

nitro2112
10-11-17, 12:03
Niestety nie mam fotki pokazującej samochód z boku ale na moje oko stoi wysoko, normalnie.
Sprawdzę co tam jest zamontowane o ile znajdę jakieś numery. Ale nie sądzę żeby kobieta z dzieckiem (poprzedni właściciel) zleciła montaż nowych amorów "na sporta". :)

A i coś jeszcze stuka, obawiam się że to magiel ale nie czuć tego na kierownicy, myślę że powinno się nieść po układzie kierowniczym. Brzmi to trochę jak by luz na ramie pomocniczej.

To może być łącznik stabilizatora