Zobacz pełną wersję : Rozrząd plus pompa wody
Witam czy ktoś by mógł dać linka lub powiedzieć z jakiej firmy kupują cały komplet czyli rozrząd i pompę wody ktoś coś ma sprawdzonego ? do hondy civic ep2 1.6 110 koni 2004 rocznik
Wbij do haparts.pl, dobiora Ci tip top. Ja od nich bralem komplet jakies dwa miechy temu.
Jeżeli mogę to podrzucam sporo kompletów do wyboru do koloru http://www.iparts.pl/auto-czesci/zestaw-paska-rozrzadu,honda,civic-vii-hatchback-eu-ep-ev-1999-03-2006-02,1-6-i-110km,45-4733-15526-100453.html osobiście proponowałbym się skupić na firmie Contitech lub Ina. Ewentualnie poskładać samemu. Pasek Cintitech lub Dayco, rolki Ruville lub Ina, a pompa wody Hepu.
Ja polecam zestaw: Pasek Gates (żaden inny), Napinacz NSK(żaden inny) , Pompa - GMB. A przy okazji też warto wymienić uszczelnienie na wale.
Starstruck
03-12-17, 21:10
Potwierdzam, warto zrobić od razu uszczelniacze wałka/wałków oraz wału od str. pompy oleju. Pasek Gates/OEM, napinasz NSK/Koyo, pompa wody Asahi/OEM.