Zobacz pełną wersję : Dziwne stukanie
Witam mam pytanie czy ktoś może wie lub miał taki problem ze jak jadę to stuka z tyłu przy tylnej oponie, trochę stał i nie było tego stukania przedtem a teraz słychać honda 2004 1.6 hatchback ? i ile taka naprawa kosztuje tego problemu żeby nie stukało bardziej mi chodzi o przedział cenowy jaki jest
Hmmm.... Hmmm... 5000zł? Serio kolego myślisz, że tutaj ludzie są wróżbitami? Niech ktos spojrzy od dołu to Ci powiedzą co jest nie tak.
Odpowiem najbardziej szczegółowo jak tylko zdołam. Otóż z tyłu stukać może Ci wszystko co tylko tam masz :)
A tak na serio to doprecyzuj czy odgłos pojawia się na nierównościach, zakrętach, przy hamowaniu... Po prostu napisz cokolwiek więcej bo po Twoim opisie to może być dosłownie wszystko ;)
Niech ktoś też z zewnątrz posłucha gdzie stuka... o ile stuka przy wolnej i szybszej jeździe...
jak stoi odpalony nic zero stukania , stuka jak samochód się porusza wolno średnio i szybko. na zakrętach i z górki tez i pod górkę . w lewo w prawo przy hamowaniu do momentu aż samochód się zatrzyma wtedy nic nie słychać niestety jak bym miał możliwość to bym zobaczył sam od spodu co jest nie tak ale to moje pierwsze auto i się znam na tyle na ile poczytam na forum a brak praktyki myślę ze robi swoje czyli rozumiem ze najlepszym rozwiązaniem jest podnieść samochód u mechanika i ruszać tylnim kołem w poszukiwaniu usterki
Jak częstotliwość tego stukania wzrasta wraz z prędkością, to obstawiam dwie możliwości. Podczas postoju w miejscu styku klocków z tarczą powstał nalot lub coś siedzi w bieżniku opony. Jak podczas jazdy zaciągniesz lekko ręczny to odgłos się zmienia?
W tym problem ze nie ważne jaka prędkości to stuka jedynie nie stuka jak samochód się nie rusza tak jak koło z tylu robi cały obrót lub pól i stuk jadę dalej stuk i tak aż się zatrzymam myślę ze jedyne co pozostaje to jechać do mechanika i niech podniesie samochód i zobaczy o co tam stuka odgłos przypomina tak jak by ktoś wziął palec i po prostu stukał nim o drewniane biurko... :P 1 stukniecie co 2 sekundy już lepiej nie umiem tego wytłumaczyć i dzięki wszystkim za wypowiedzi