Zobacz pełną wersję : parujace lampy
panowie zrobiło sie zimno i zaczeły mi parowac całe lampy przednie pierwsze pytanie czy da sie to naprawic cz ytrzeba kupowac nowe jak tak to w jaki sposób szukałęm ale widocznie kiebsko bo nic nie moge znalesc prosze o pomoc
demonobiker
17-09-08, 13:14
mam ten sam problem tylko mi paruje lewa tylko prawa jest ok...ale wkurza bardzo
1. wyjąć lampę
2. rozkleić
3. wysuszyć
4. skleić
5. założyć do auta
Wszystkie te czynności były bardzo ładnie i z obrazkami opisane w topicu dotyczacym zrobienia sobie lamp a'la TypeR w Civicu 6 gen.
Mozna tez: nie pamietam do konca i moge sie mylic, ale zdejmujac nadkole widac z tylu lampe(nie wiem moze jest inny dostep, ale ja taki mialem zakladajac CAI), i z niej gumowa rurka zakonczona w srodku jakas dysza, tak wlasnie zeby powietrze mialo dostep do lampy zeby nie parowaly (czy zeby para byla odprowadzana na zewnatrz)
pozdro
DamianPietras
18-09-08, 21:48
panowie zrobiło sie zimno i zaczeły mi parowac całe lampy przednie pierwsze pytanie czy da sie to naprawic cz ytrzeba kupowac nowe jak tak to w jaki sposób szukałęm ale widocznie kiebsko bo nic nie moge znalesc prosze o pomoc
weź chłopie suszarkę do włosów swoje kobiety ( lub faceta) :)) wyjmij zarówkę i wysusz zawartość reflektora , gdyż znajduje sie tam wilgoć i to ona robi takie brzydkie rzeczy.
Miałem to samo i od tej pory mam spokój.
Pozdarwiam