PDA

Zobacz pełną wersję : parujace lampy

drex87
16-09-08, 20:19
panowie zrobiło sie zimno i zaczeły mi parowac całe lampy przednie pierwsze pytanie czy da sie to naprawic cz ytrzeba kupowac nowe jak tak to w jaki sposób szukałęm ale widocznie kiebsko bo nic nie moge znalesc prosze o pomoc

demonobiker
17-09-08, 13:14
mam ten sam problem tylko mi paruje lewa tylko prawa jest ok...ale wkurza bardzo

FFA
17-09-08, 13:40
1. wyjąć lampę
2. rozkleić
3. wysuszyć
4. skleić
5. założyć do auta

Wszystkie te czynności były bardzo ładnie i z obrazkami opisane w topicu dotyczacym zrobienia sobie lamp a'la TypeR w Civicu 6 gen.

kRimOs
17-09-08, 22:46
Mozna tez: nie pamietam do konca i moge sie mylic, ale zdejmujac nadkole widac z tylu lampe(nie wiem moze jest inny dostep, ale ja taki mialem zakladajac CAI), i z niej gumowa rurka zakonczona w srodku jakas dysza, tak wlasnie zeby powietrze mialo dostep do lampy zeby nie parowaly (czy zeby para byla odprowadzana na zewnatrz)
pozdro

DamianPietras
18-09-08, 21:48
panowie zrobiło sie zimno i zaczeły mi parowac całe lampy przednie pierwsze pytanie czy da sie to naprawic cz ytrzeba kupowac nowe jak tak to w jaki sposób szukałęm ale widocznie kiebsko bo nic nie moge znalesc prosze o pomoc

weź chłopie suszarkę do włosów swoje kobiety ( lub faceta) :)) wyjmij zarówkę i wysusz zawartość reflektora , gdyż znajduje sie tam wilgoć i to ona robi takie brzydkie rzeczy.

Miałem to samo i od tej pory mam spokój.
Pozdarwiam