Zobacz pełną wersję : regeneracja czy używka??
Witam!!!
Pytanie moje dotyczy maglownicy gdyż w mojej Hondzie pojawił się luz na kierownicy i padła diagnoza - maglownica. Nie wiem w co się bawić w regenerację, która niewiadomo jak długo będzie sprawować dobrze czy raczej w używkę? bo nowa część to raczej nie wchodzi w rachubę - 1600zł z TRW. Co radzicie? Może ktoś już przerabiał ten temat? Dziwi mnie fakt takiego stanu maglownicy bo auto jest z 99 roku i 150tyś przebiegu...
Dla mnie to używka nie wiadomo ile pochodzi. Raz - trudno dostać, dwa - zagadka co kupisz.
Zrób regenerację w sprawdzonym zakładzie z gwarancją, jak zrobią na oryginalnych częściach, to powinieneś mieć spokój na amen.
Witam!!!
... bo nowa część to raczej nie wchodzi w rachubę - 1600zł z TRW. ...
kolego a gdzie ty znalazłes nowy magiel to civica za takie pieniądze w ASO kosztuje 3000 zł daj namiary jak mozesz...u mnie jest warsztat przedstawiciel TRW i oni regeneruja to za 1000 zł... walcze z tym tematem bo u mnie tez zaczyna popukiwac...
Ja kupiłem używke na allegro w firmir lemar - jeżdżę ponad rok - zero problemów, kolego też tam kupił do rovera podobnie bez problemów
skolopendra
24-10-08, 11:59
Ja kupiłem używke na allegro w firmir lemar - jeżdżę ponad rok - zero problemów, kolego też tam kupił do rovera podobnie bez problemów
dokładnie używka lecz tylko z gwarancją ,poszukaj w dziale giełda ,bądź na allegro
Witam!!!
Pytanie moje dotyczy maglownicy gdyż w mojej Hondzie pojawił się luz na kierownicy i padła diagnoza - maglownica. Nie wiem w co się bawić w regenerację, która niewiadomo jak długo będzie sprawować dobrze czy raczej w używkę? bo nowa część to raczej nie wchodzi w rachubę - 1600zł z TRW. Co radzicie? Może ktoś już przerabiał ten temat? Dziwi mnie fakt takiego stanu maglownicy bo auto jest z 99 roku i 150tyś przebiegu...
Napisałeś to jakby każdy znał Twoją Hondę... Jaka buda i silnik?
Dla przykładu masz magiel do Civica buda MB2 d14a8 w Inter Carsie, za 930zł detal brutto po zwrocie starej, masz tu indeks LAU 66.0856. ;)
Dla przykładu masz magiel do Civica buda MB2 d14a8 w Inter Carsie, za 930zł detal brutto po zwrocie starej, masz tu indeks LAU 66.0856
mAgik katalog podaje to jako częsc do CRX III natomiast jest magiel TRW pod nr JRP 157 za prawie 3000 tys, moze jestes bardziej zorientowany ja to jest bo ten który ty podales jest jakiejs firmy LAUBER i dostepny po zwrocie starego wiec moze to jest tak ze są to te same maglownice tylko po regeneracj i nazywają sie LAUBER...podany jest tez nr OE czesci zadwonie do aso niech mi podadzą nr oryginalnej maglownicy do mnie(mb2 d14a7) jesli sie beda pokrywac to chyba jest to...walcze z tematem bo szykuje mi sie chyba wymiana magla a z uzywką nie wiadomo jak sie trafi, jesli cos wiesz więcej daj jakies info bedzie przydatne..
Ja pracuje w Inter Carsie (akurat nie w dziale sprzedaży) ale patrzyłem po naszym katalogu.Jako zamiennik tego magla TRW występuje właśnie Lauber.
Sprawa ze zwrotem wygląda jak z akumulatorem. Kupujesz drożej z kaucją około 150zł, później po wymianie wkładasz stary magiel do pudelka po nowym i zwracsz do firmy gdzie go kupowałeś, a oni oddają Ci kaucję.
Zawsze możesz kupić, podjechać na podnośnik i porównać. Ze zwrotem nie ma problemu o ile towar nie był montowany lub nie jest uszkodzony ( masz na to około 7 dni).
Jutro sprawdzę konkretnie do Twojego modelu, możliwe że się różnią z tą co podałem przykładowo.
P.S. Lauber to inna firma niż TRW, mają zamienniki dość dobrej jakości. Są to części regenerowane.
Sprawdziłem, wg katalogu ta przekładnia powinna pasować do Twojej Hondy. Numer TRW ten co podałeś i który również występuje u mnie w katalogu, zamienia mi się na Laubera.
Pzdr
mAgik jak bys jeszcze mógł sprawdzic zamiennik na ten nr OE 53600-ST3-G02 jest to oryginalny part number częsci do mojej hondy taki mi podali w ASO jak zapytałem o maglownice, a jak zapytałem o cene to usiadłem 3920 PLN NETTO..
mAgik jak bys jeszcze mógł sprawdzic zamiennik na ten nr OE 53600-ST3-G02 jest to oryginalny part number częsci do mojej hondy taki mi podali w ASO jak zapytałem o maglownice, a jak zapytałem o cene to usiadłem 3920 PLN NETTO..
Po numerze oryginału na nic mi się nie krosuje po oryginale, ale nie zawsze się to dzieje. Podaj mi dane swojego samochodu to zobaczę po katalogu.
Ja bym zaczął od wymiany końcówek na kolumnie kierowniczej bo to w większości przypadków jest problemem.
no i jak się temat zakończył ? barytosz ?
Po numerze oryginału na nic mi się nie krosuje po oryginale, ale nie zawsze się to dzieje. Podaj mi dane swojego samochodu to zobaczę po katalogu.
mAgik :)szukam maglownicy do MB6 B18C4 w katalogu intercars nie ma takowej, ale po nr OEM 53600-st3-g52 znalalem cos takiego
http://www.allautoparts.ru/closed/alex/HTML/files/cats/dubl/LIzARTE/eng/productos/productos_ficha4ff5.html
w powyzszej strony wynika ze ta sama maglownica montowan byla w
CIVIC AERODECK 95-99
ACCORD AERODECK 98-99
ROVER SERIE 200 98-
ROVER SERIE 400 98-
a dla 400 w intercarsie jest maglownica o nr LAU 66.0716 mozesz mi sprawdzic czy ona podejdzie do MB6.
Za pomoc z gory dziekuje.