Zobacz pełną wersję : Pompa do spryskiwaczy przednich
problem tkwi w tym ze leci z niej woda patrzac od dołu probowalem to jakos zalepic przez pewnien czas jakos dawalo rade ale dzis zobaczylem ze nowu leci i co najlepsze przesala dzialac pompka na tylna szybe dziala co mam zrobic co moglo sie stac?i czy mial ktos podobny problem :?:
moja rada to uzywany zbiorniczek z pompką... Obawiam się, że dłubanie przy niej nie przyniesie na dłuższą metę rezultatów...
Jeśli chodzi o silniczek to kiedyś rozłożyłem z kolegą na drobiazgi, złożyłęm i pochodził 2 dni, więc nie ma co rzeźbić w gównie. Spróbuj odpalić silniczek na króko, jak nie będzie chciał kręcić to nim *******nij o coś, bo się czasem wieszają. Ale jak już się zacznynają wieszać to tak w kółko, więc lepiej wymienić. Ostatnio kupowałem w Nippon auto na Radzymińskiej taki silniczek, w podróbie kosztuje jakieś 40PLN i działa *****iście, polecam.
Aha zanim zaczniesz dłubać przy silniczku sprawdź czy przewody są prawidłowo podłączone i czy nie są zaśniedziałe mocno.
silniczek rzceczywsicie jak sie ***** to nie ma sensu go reanimowac.
jakieś 40PLN tez okolo tego placilem. jest sporo modeli w zaleznosci od auta a katalogi sa chaotyczne wiec najlepiej go wyciagnij i pojdz do sklepu zeby pokazac jaki ma byc.
Ale najpierw sprawdz napiecie na blaszkach bo moze zle podlaczony.
a cieknie moze na oringu bo silniczek na wcisk wchodzi w zbiornik i uszczelnia to taki szeroki oring ktory jest czescia zbiorniczka. chociaz raczej zadko sie rozszczelnia bo nie ejst to element ruchomy ani pod cisnieniem
chociaz raczej zadko sie rozszczelnia bo nie ejst to element ruchomy ani pod cisnieniem
Ale jest gumowy i parcieje, dobrze mówisz cieknie pewnie przez ten oring.
cieknie u dołu ale dzialal dzis przez chwile bo pryskał po chwili tak jakby cisnienie stracil pdloczenie jest napewno dobre.. a pompka nie pracuje...
tak jakby cisnienie stracil
upewnij sie czy napiecie jest ok. porownaj z tym na pomce tylnego spryskiwacza. ale wymien pompke raczej bo kolega mial to samow qp i w koncu zmienil silniczek