PDA

Zobacz pełną wersję : Pompa do spryskiwaczy przednich

Cookee
09-11-05, 12:30
problem tkwi w tym ze leci z niej woda patrzac od dołu probowalem to jakos zalepic przez pewnien czas jakos dawalo rade ale dzis zobaczylem ze nowu leci i co najlepsze przesala dzialac pompka na tylna szybe dziala co mam zrobic co moglo sie stac?i czy mial ktos podobny problem :?:

ppm702
09-11-05, 12:40
moja rada to uzywany zbiorniczek z pompką... Obawiam się, że dłubanie przy niej nie przyniesie na dłuższą metę rezultatów...

Arv
09-11-05, 12:44
Jeśli chodzi o silniczek to kiedyś rozłożyłem z kolegą na drobiazgi, złożyłęm i pochodził 2 dni, więc nie ma co rzeźbić w gównie. Spróbuj odpalić silniczek na króko, jak nie będzie chciał kręcić to nim *******nij o coś, bo się czasem wieszają. Ale jak już się zacznynają wieszać to tak w kółko, więc lepiej wymienić. Ostatnio kupowałem w Nippon auto na Radzymińskiej taki silniczek, w podróbie kosztuje jakieś 40PLN i działa *****iście, polecam.

Aha zanim zaczniesz dłubać przy silniczku sprawdź czy przewody są prawidłowo podłączone i czy nie są zaśniedziałe mocno.

wieshaq
09-11-05, 12:54
silniczek rzceczywsicie jak sie ***** to nie ma sensu go reanimowac.

jakieś 40PLN tez okolo tego placilem. jest sporo modeli w zaleznosci od auta a katalogi sa chaotyczne wiec najlepiej go wyciagnij i pojdz do sklepu zeby pokazac jaki ma byc.
Ale najpierw sprawdz napiecie na blaszkach bo moze zle podlaczony.
a cieknie moze na oringu bo silniczek na wcisk wchodzi w zbiornik i uszczelnia to taki szeroki oring ktory jest czescia zbiorniczka. chociaz raczej zadko sie rozszczelnia bo nie ejst to element ruchomy ani pod cisnieniem

Arv
09-11-05, 13:04
chociaz raczej zadko sie rozszczelnia bo nie ejst to element ruchomy ani pod cisnieniem
Ale jest gumowy i parcieje, dobrze mówisz cieknie pewnie przez ten oring.

Cookee
09-11-05, 13:35
cieknie u dołu ale dzialal dzis przez chwile bo pryskał po chwili tak jakby cisnienie stracil pdloczenie jest napewno dobre.. a pompka nie pracuje...

wieshaq
09-11-05, 13:38
tak jakby cisnienie stracil
upewnij sie czy napiecie jest ok. porownaj z tym na pomce tylnego spryskiwacza. ale wymien pompke raczej bo kolega mial to samow qp i w koncu zmienil silniczek