PDA

Zobacz pełną wersję : Stuka i piszczy ale nie zawsze

DamianPekin96
04-04-17, 11:40
Witam.Ostatnio doszły mnie tylko z lewego koła dziwne stuki , nie są one ciągle tylko w jakichś odstępach czasu a żeby było mało przy mocniejszym skręceniu w lewo coś piszczy głos podobny do zużytego paska klinowego . orientuje sie ktoś co to by mogło być ? Dodam ze niedawno miałem wymienione drażki i końcówki drażków kierowniczych i przed ich wymianą nic takiego nie miałem . Z góry dzięki ;)

dejwid
05-04-17, 00:32
Zamiast pisać swój pierwszy post na forum i czekać bezczynnie na odpowiedź już dawno byś był po wizycie na SKP, diagnosta za 20 zł sprawdzi zawieszenie i konkretnie wskaże Ci co jest do wymiany, prawdopodobnie jakaś tulejka się wytłukła i trzeba będzie wymienić.
Piszczący dźwięk przy skręcaniu to może być pasek klinowy od pompy wspomagania albo sama pompa już się poddaje i zaczyna kwiczeć. Weź kolegę, odpal auto, podnieś maskę i niech kolega kręci kierownicą do końca w lewo i do końca w prawo, a Ty słuchaj skąd dochodzi dźwięk. Sprawdź naciąg paska może wystarczy po prostu naciągnąć. Jak sprawdzić pasek? Myślę, że w tej sprawie powinien się zgłosić do wujka google.

bartek_levis
05-04-17, 10:24
piszczeć przy skręcaniu może zacierający się sworzeń

DamianPekin96
13-04-17, 17:05
jestem własnie po wizycie w SKP i mechanik stwierdził ze niema żadnych luzów wszystko git sprawdził całe zawieszenie z przodu jak i z tyłu wszystkie częsci tez dobre , ale jak pukało tak puka .