Zobacz pełną wersję : Civic VIII HB po kolizji, jakie i skąd części?
Proszę o pomoc w następującej sprawie.
Właśnie wracam z oględzin mojej Hondy, która obecnie odpoczywa na parkingu po kolizji :/
(Civic VIII HB, 1.8 Sport, 2006r., kolor NHB, salon PL)
Generalnie moje AC jest tak marne, że muszę ciąć koszty naprawy, dlatego optymalne wydaje się zorganizowanie części używanych i naprawa w jakimś warsztacie.
Do roboty jest przód (wjechałem w tył po ostrym hamowaniu): maska z zawiasami, reflektory, zderzak, elementy za zderzakiem: belki itd, no i chłodnice.
Moje pytanie brzmi: jakie części będą pasować? na allegro widzę niewiele części od tej konkretnej wersji.
Które roczniki mogę brać pod uwagę w doborze części? po lifcie już będzie za dużo różnic?
Które części z deasla 2.2 będą pasować?
Które z modeli zagranicznych będą pasować? Na ile będzie różnił się kolor? Czy mogę zakładać że w wersji przed liftem czarny to będzie NHB?
Oczywiście grzebię w katalogach i pytam gdzie mogę, ale z uwagi na rozbieżności zdań proszę o pomoc kogoś doświadczonego w temacie.
Wszystkie podpowiedzi mile widziane ;)
maska z zawiasami
Pasuje od 5D, TypeS i TypeR
reflektory
Podobnie jak maska. Jedyna roznica to wersja halogenowa vs ksenon. Uwazaj na angliki
elementy za zderzakiem: belki itd, no i chłodnice.
Belki te same. Pod belka np w dieslu sa plastikowe elementy kierujace powietrze na IC, czego w benzynie nie bedzie. Ale generalnie czesci blacharskie pasuja.
no i chłodnice.
Tu juz beda roznice miedzy silnikami - trzebaby sprawdzic
jakie części będą pasować?
Jak powyzej - maska, lampy i gorna czesc zderzaka od kazdej wersji. Dokladka zderzaka jest inna w TypeS/R inna w 5D
widzę niewiele części od tej konkretnej wersji.
Co znaczy konkretnie wersji? Szukaj do przedlifta i tyle. Sport nie ma tu znaczenia.
Które roczniki mogę brać pod uwagę w doborze części?
Maska z kazdego rocznika, lampy tez, zderzak rozni sie dolem po lifcie. Reszta powinna pasowac.
po lifcie już będzie za dużo różnic?
Doł zderzaka, atrapa i kod lakieru jak chcesz kupowac w kolor
Które części z deasla 2.2 będą pasować?
Nadwoziowe wszystkie.
Które z modeli zagranicznych będą pasować?
Wszystkie
Na ile będzie różnił się kolor?
Tu juz mozna wrożyc z fusów. Nawet jak kupisz w kolor to roznice w odcieniu moga byc.
Czy mogę zakładać że w wersji przed liftem czarny to będzie NHB?
Tak
Dzięki wielkie za odpowiedź :) chyba wyczerpałeś temat :D
Jak wygląda sprawa z lusterkami bocznymi, można wkładać od anglików ?
Jak wygląda sprawa z lusterkami bocznymi, można wkładać od anglików ?
źle Ci się będzie jeździło, widziałem w cr-v II jakodbija prawe lustro od anglika, żeby zobaczyć bok auta trzeba było dawac podkładki pod silniczek
Panowie czy u Was też tak kradną lusterka? Ostatnio zauważyłem na osiedlu jedno Ufo z wyłamanymi lusterkami, nie były oznakowane. Miesiąc wcześniej ulice obok widziałem innego Ufoka bez 2 całych luster. Zaczynam obawiać sie o swoje choć mam oznakowane (tylko wkłady).
Ceny są poj..e. Szukam czegoś drugi dzień w normalnej cenie... Jak będzie z lewym, też źle będzie widać ?
Na allegro są nowe już docięte z plastikiem za nie wielkie pieniądze
Daj linka, chętnie kupię.
http://www.fotem.pl/data/4fe526d2a149a9238de5137c59a.jpg (http://www.fotem.pl/show/full/4fe526d2a149a9238de5137c59a)
Tyle z mojego zostało. Obrotowy zaczecz urwany.
Miałem na myśli samo zwierciadło a nie całe lusterko :D
Części prawie skompletowane, kolejne pytanie:
Zaślepki na zderzak przedni (miejsce na hol) - 80 zł na allegro, 150 w ASO. WTF? tyle kasy za kawałek plastiku? jakieś alternatywy Panowie? Może jakieś zamienniki do lakierowania? bo szukam i znaleźć nie mogę :/
Kupujesz zwierciadło i ma być ok ?
marcin001984
21-02-17, 22:12
Daj linka, chętnie kupię.
http://www.fotem.pl/data/4fe526d2a149a9238de5137c59a.jpg (http://www.fotem.pl/show/full/4fe526d2a149a9238de5137c59a)
Tyle z mojego zostało. Obrotowy zaczecz urwany.
Panie, oprócz lusterka Ty tu jeszcze błotnik potrzebujesz.
Części prawie skompletowane, kolejne pytanie:
Zaślepki na zderzak przedni (miejsce na hol) - 80 zł na allegro, 150 w ASO. WTF? tyle kasy za kawałek plastiku? jakieś alternatywy Panowie? Może jakieś zamienniki do lakierowania? bo szukam i znaleźć nie mogę :/
Ja kiedyś kupiłem zaślepkę zderzaka do UFO w ASO to płaciłem 120zł. Przyszła już polakierowana. Zamiennika raczej nie będzie. Najlepiej kupić używkę w takim samym kolorze.
Szyba, drzwi, błotnik, lusterko, brakuje mi tylko lusterka...
Kupujesz zwierciadło i ma być ok ?
Nie. Lusterka do anglików mają mocowanie pod innym kątem.