PDA

Zobacz pełną wersję : problememi czy nie problem...

dawidsco
31-01-17, 23:36
Witam wszystkich zainteresowanych. W grudniu nabylem sobie Honde Civic 2006, 1.8 benzyna, 140hp. Poprzednio mialem astre SRi 2.0 diesel 150hp.
Zawsze myslalem ze musisz dopasowac swoj styl jazdy do samochodu jaki posiadasz. Tu - ku mojemu zaskoczeniu - stalo sie odwrotnie.Uwielbiam ten samochod, i czuje sie jak 8-mio latek ktory dostal nowa zabawke pod choinke.Ale cos mnie tez niepokoi, i dlatego pisze liczac, ze ktos mi pomoze. nie bede ukrywal - chodzi mi o ciebie, tak ciebie moj drogi czytelniku. Ogolnie wszytko jest pieknie, tylko zauwazylem, ze podczas dluzszej jazdy, bardzo trzesie calym przodem przy ruszaniu, np. ze swiatel, krzyzowki, itp. dzieje sie to tylko na pierwzym biegu, no i podobnie jest na wstecznym. Tak jakby mi przygasal a potem szarpie, nawet kiedy dodam wiecej gazu to i tak czuje jakby mial zgasnac, poczym poszarpie troche i dalej jedzie. Nie pala sie zadne kontrolki, nie znam tez sposobu na odczytanie bledow bez kompa(jak to bylo we wspomnianej wyzej astrze). Czy to moze byc wina swiec, kabli, wtryskow a moze kijowe paliwo? Poradz cos prosze?

maniek__007
01-02-17, 00:23
Nagraj najlepiej filmik co się dzieje, może to być docisk, poduszki silnika, albo coś z silnikiem ze szarpie.
W twoim samochodzie błędy odczytuje się przez kość obd, wystawy najtańszy Elm 327 żeby to odczytać telefonem albo mechanik.

dawidsco
01-02-17, 19:57
dziekuje, zobacze co da sie zrobic, zatankowalem paliwo 97 Ultimate i to szarpanie zniklo. Zobacze co sie bedzie dziac dalej.