Zobacz pełną wersję : Centralny nie otwiera prawej strony?!? cvc7g.
Witam, po pierwsze chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post :) A problem dotyczy Hondy Civic VII gen. rodziców (ja jeżdżę CRXem 2nd, namówiłem ich na zmianę marki na [H] ) :) Mianowicie: chcąc zamknąć/otworzyć autko, czy to z pilota, czy kluczykiem z drzwi kierowcy, lewa strona (drzwi przednie i tylne) oraz bagażnik działają normalnie, natomiast z prawej strony nie otwierają/zamykają się ani drzwi przednie ani tylne. Zaobserwowałem ponadto, że "cypelek" w przednich drzwiach reaguje i delikatnie rusza, ale staje jak by go coś trzymało, a w tylnych ani nie drgnie. Jak naciskam palcem, to tylny chodzi troszkę ciężej. :confused:
I tu moja prośba/pytanie: Czy ktoś się z takim czymś spotkał, co może być przyczyną i czy dam radę naprawić to sam, czy jedynie jakiś warsztat/elektryk? Bardzo proszę o pomoc, a jeżeli taki temat już był, to nie bijcie mnie, szukałem, ale nic nie znalazłem. Wtedy proszę podać linka :) Pozdrawiam wszystkich :D
mozliwe ze silownik padl, zdejmij boczki i obczaj co sie dzieje przy zamkykaniu i otwieraniu
taaa, zdejmij boczki... Boję się, że połamię jakieś zatrzaski i będzie zonk! :( Jak bym wiedział gdzie są zatrzaski, jak gdzie podwarzyć, alebo że schodzą bez problemu, to bym je dawno pościągał ;) Jakieś inne rady? Albo rada jak ściągnąć boczki? Pozdrawiam :)
b.negative
06-09-08, 07:51
Witamy na forum!
Miałem tak z jednym siłownikiem (Civ VIg, 5D). Silniczek w nim buczał, słychać było, że coś się dzieje, ale cyngiel tylko delikatnie drgał. Wymieniłem cały siłownik i działa. Lepiej też wymień. Można też rozebrać go i kombinować, ktoś to robił już na forum, tylko że zabawy z gwintowaniem i dorabianiem jest trochę. Jeśli boisz się o tapicerkę, to szukaj kogoś w okolicy, kto się zna na tym. Szkoda zaczepów.
PZDR
Na dwóch drzwiach z jednej strony naraz podły siłowniki??? Nie sądzę...
kuba_guzik110
08-09-08, 23:36
I ja mam taki sam problem, tylko ja mam civa 5gen coupe. Jak drzwi mam zamknietę to nie mogę zamknąć z centralki, a jeśli leciutko je przymknę to dają się zamknąć i też nie wiem co jest grane :(
kuba_guzik110 trzeba było mi o tym w Bydgoszczy powiedzieć - byśmy coś z tym zrobili...
Widzę nikt nie umie rozkminić tej zagadki :(
Mi tez padł ostatnio centralny z prawej strony... szczotki sie skończyły i siły nie miał ( silnik kręcił) . Kupiłem za 10zł siłownik ( nówka) i już jest oki. Z oryginałem szkoda czasu. A jeszcze jedno z lewej też padł ( wymienił poprzedni właściciel : ) ) teraz czekam na tył.....