PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.4 90KM 1999r Instalacja Lpg

kropelka
28-12-16, 10:33
Witam
Jestem posiadaczem Civica 1.4, mam zamiar zainstalować Lpg tylko jeszcze nie wiem jaką firme wybrać - koledzy możecie coś doradzić w kwesii doboru instalacji Lpg do mojego samochodu?

HakerPL1
29-12-16, 18:01
jedź do gazownika, dowiedz się co proponuje i napisz tutaj

Neko
29-12-16, 23:58
zależy ile chcesz przeznaczyć na instalacje. są tańsze prostsze i droższe o większych możliwościach regulacji większej trwałości etc. druga rzecz zależy co rozumieć pod pojęciem jaka firma. są serwisy które montują tzw kity czyli wszystkie podzespoły jednego producenta są też takie jak choćby firma w której pracuje gdzie dobieramy poszczególne elementy różnych marek dopasowując do konkretnego samochodu i potrzeb klienta. najczęściej zmienną jest reduktor natomiast wtryski to zawsze hana i elektronika stag - bardzo przyjazny interfejs

drabina
05-01-17, 03:53
Witam
Jestem posiadaczem Civica 1.4, mam zamiar zainstalować Lpg tylko jeszcze nie wiem jaką firme wybrać - koledzy możecie coś doradzić w kwesii doboru instalacji Lpg do mojego samochodu?

Ogólnie lepiej raz się wykosztować i założyć dobre elementy gazowe niż potem płacić za naprawy.
Nie ładowałbym sie w żadne BRC na które ostatnio naganiacze po różnych forach szukają chętnych.

Zdecydowanie polska instalacja gazowa. Ze względu na to że masz ogromny wybór warsztatów w każdym zakątku Polski które naprawia instalacje.
Druga sprawa to, to że części zamienne do polskich instalacji lpg są dużo tańsze niż do włoskich nie wspominając już o holenderskich instalacjach.

kropelka
06-01-17, 16:57
To możesz polecić coś z polskich produkcji?

kwiatekk
06-01-17, 17:31
mam takie same auto jak Ty, 6 lat temu założyłem brc sequent 24, od tamtej pory zrobiłem 100 tys na gazie bez żadnych problemów

HakerPL1
08-01-17, 20:45
To możesz polecić coś z polskich produkcji?

stag, kme
jeśli wtryski to barracudy są polskie i odpowiadają parametrami i wytrzymałością hana

brc odradzam, ale tylko dlatego że mamy równie dobre polskie instalacje i sporo tańsze

kropelka
09-01-17, 14:29
stag, kme
jeśli wtryski to barracudy są polskie i odpowiadają parametrami i wytrzymałością hana

brc odradzam, ale tylko dlatego że mamy równie dobre polskie instalacje i sporo tańsze
No to teraz zastanawiam się między
Stag a Kme ktoś może cos doradzić>?

No0d
09-01-17, 19:42
Stag qbox/qnext. Reduktor KME. Wtryski Barracuda, Hanna, AC.

kropelka
10-01-17, 12:44
jedź do gazownika, dowiedz się co proponuje i napisz tutaj
Ok koledzy a więc ponieważ zaczeło się robić gęsto, i już sam zaczołem mieć mętlik w głowie co by tu wybrać stwierdziłem że podjadę tu i tam i zobaczymy gdzie mi zaproponują lepszą ofertę...
Tak więc na celownik wziąłem 3 firmy: Egp, Auto Dakar oraz Dam Auto - wymieniając poszczególne firmy ustawiłem je chronolgicznie, tak więc można powiedzieć że na miejsce montażu jestem umówiony także pozostaje tylko kwestia doboru komponentów...
Ponieważ sam zastanawiałem się nad Stagiem wcześniej i sami mi polecili go w warsztacie ostatecznie zdecydowałem się na Staga 4 - wierzę że to będzie dobry wybór, oczywiście postaram się fotki jak najszybciej wstawić jak wyszło montowanie...

Michał102
10-01-17, 14:07
Sprawdzonym i bezproblemowym setem będzie u Ciebie:

Sterownik Stag Qbox
Wtryski Barracuda
Reduktor KME TUR

Nie daj się namówić na reduktor AC, bo to jedna wielka loteria i każdy trzyma ciśnienie jak mu się w danej chwili podoba :P

kropelka
10-01-17, 14:13
Sprawdzonym i bezproblemowym setem będzie u Ciebie:

Sterownik Stag Qbox
Wtryski Barracuda
Reduktor KME TUR

Nie daj się namówić na reduktor AC, bo to jedna wielka loteria i każdy trzyma ciśnienie jak mu się w danej chwili podoba :P
o o o no cieszę się że kolega dołączyłdo tematu, każda wypowiedź sensowna jest dla mnie na wagę złota :) czyli kolego mówisz żeby spróbować takiego transformersa sklejić? a jak będzie z gwarancją da radę jak zrobie taki mix komponentów Lpg?>

Michał102
10-01-17, 14:34
Nie będzie żadnych problemów z gwarancją, bo każda część ma osobną gwarancję producenta.
Ja się dałem namówić gaziarzom na reduktor AC-R01, bo wciskali mi kity, że na bardziej wydajnym nie będzie się dało wystroić instalacji. Jako totalny laik dałem się nabrać na te banialuki i wcisnęli mi szajs, na którym pewno mają największy zarobek i dlatego wszędzie to pchają.
Owy reduktor nie potrafił utrzymywać ustawionego ciśnienia. Ustawiłem robocze na 1.1b, przejechałem się kawałek i zaczynał ładować pod 1.5b, by przy bucie spadać poniżej 0.6b. Z takim piertolnikiem nie jest w stanie poradzić sobie wbudowana w sterownik automatyczna korekta po ciśnieniu i miałem problemy z wolnymi obrotami (zalewanie) i z dużym spalaniem.
Teraz niedawno zmieniłem reduktor na TURa i wszystkie problemy zniknęły. Raz ustawiłem ciśnienie dokładnie na 1.13b i dokładnie tak stoi do tej pory, czyli po przejechaniu już prawie 1000km. Mam w nim czasem spadki do okolic 0.7b, ale jest to tylko przy przepince biegu na granicy odcinki i jest to na ułamek sekundy. Bardziej obstawiałbym za przyczynę takiego stanu rzeczy bardzo niskie temperatury i słabszą prężność zimowego gazu. Wiosną pewno ciśnienie będzie stało jak zamurowane przez cały czas :)

Także śmiało idź w set który Ci zaproponowałem i na pewno się nie zawiedziesz.
Cena tych podzespołów też jest bardzo atrakcyjna, więc tym bardziej warto brać :)

kropelka
10-01-17, 15:17
Nie będzie żadnych problemów z gwarancją, bo każda część ma osobną gwarancję producenta.
Także śmiało idź w set który Ci zaproponowałem i na pewno się nie zawiedziesz.
Cena tych podzespołów też jest bardzo atrakcyjna, więc tym bardziej warto brać :)
No ale to sam muszę na własną rękę po mieście jeździć i kompletować zestaw z różnych sklepów czy montażownia sama zaproponuje skompletowanie zestawu?

Michał102
10-01-17, 15:39
Nie powinni robić problemów w myśl zasady "klient nasz pan" :p

Ja zakładałem gaz w autoryzowanym warsztacie Staga, a założyli mi wtryski Barracuda, które przecież nie są ich produktem, tylko klepie je firma Alex. To samo wielozawory, elektrozawory i butle - Stag tego nie produkuje.

Zdecydowanie im powiedz co chcesz i nie będą robić problemów. Gorzej, jeśli z kilometra będziesz wyglądał na laika jak swego czasu ja, to będą Ci wciskać to co im będzie na rękę :)

HakerPL1
10-01-17, 18:53
Sterownik Stag Qbox
Wtryski Barracuda
Reduktor KME TUR

nie znam tego staga, ale nie zajmuje się instalacjami i mam takie prawo prawo ;)
co do wtryskiwaczy jak i reduktora to jak najbardziej się zgadzam że to jest górna półka ;)
a i pamiętaj że reduktor ma się nazywać kme tur, nie żaden silver
tur ma lepsze sterowanie ciśnienia gazu

kropelka
11-01-17, 11:07
Nie powinni robić problemów w myśl zasady "klient nasz pan" :p(...)
- Znaczy to że oni zamontują to co ja będę sobie życzył to jest jasne, w końcu płacę to wymagam :).
Jestem po rozmowie z warsztatem montującym Lpg, i powiedziałem stanowczo że chcę Staga 4 i wtryski barracudy to mi powiedzieli że niema problemu że jest to naturalne połączenie :), od siebie zaproponowali mi reduktor KME Silver.

Michał102
11-01-17, 12:14
Staga bierz Qbox Basic. Reduktor KME TUR, nie Silver.
Silver może być w przyszłości problematyczny z racji zastosowania w nim zaworu iglicowego. Takie rozwiązanie jest wrażliwe na zanieczyszczenia, a gaz w naszym kraju najwyższych lotów nie jest.
TUR natomiast ma zawór klapkowy i przemieli wszystko, co przez niego przeleci :)

kropelka
11-01-17, 14:30
Nieno ja tam będę starał się tankować na sprawdzonych stacjach, po drugie jest jakaś nowa ustawa która wyeliminuje słabsze stacje, także sytuacja ma tendencje wzrostową :D

Michał102
11-01-17, 14:41
Sprawdzona stacja nic Ci nie da. Gaz jest pochodnym ropy naftowej. Podczas zmiany stanu skupienia z fazy ciekłej na lotną wytrącają się z niego substancje oleiste, które z czasem zakleją reduktor.

Nie wiem czemu sie upierasz przy Silverze, ale zrobisz jak zechcesz.

Co do nowej ustawy, to ona wyeliminuje co najwyżej nadmiar gotówki w Twoim portfelu :p

HakerPL1
11-01-17, 18:22
Reduktor KME TUR

pamiętaj że reduktor ma się nazywać kme tur, nie żaden silver

Silver może być w przyszłości problematyczny z racji zastosowania w nim zaworu iglicowego. Takie rozwiązanie jest wrażliwe na zanieczyszczenia, a gaz w naszym kraju najwyższych lotów nie jest.
TUR natomiast ma zawór klapkowy i przemieli wszystko, co przez niego przeleci

nie wiem czemu zakładasz temat, my Ci doradzamy a ty i tak robisz swoje. gazownik znając życie ma silvera na stanie i dlatego taki Ci proponował

kropelka
12-01-17, 13:51
Sprawdzona stacja nic Ci nie da. Gaz jest pochodnym ropy naftowej. Podczas zmiany stanu skupienia z fazy ciekłej na lotną wytrącają się z niego substancje oleiste, które z czasem zakleją reduktor.

Nie wiem czemu sie upierasz przy Silverze, ale zrobisz jak zechcesz.

Co do nowej ustawy, to ona wyeliminuje co najwyżej nadmiar gotówki w Twoim portfelu :p
okej okej :), bo przeczytawszy twój wcześniejszy post zrozumiałem że Lpg w kraju mamy lipne :D, a co do reduktora to tak czy siak dają mi gwarancje więc :cool:

sebo263
12-01-17, 21:07
okej okej :), bo przeczytawszy twój wcześniejszy post zrozumiałem że Lpg w kraju mamy lipne :D, a co do reduktora to tak czy siak dają mi gwarancje więc :cool:

Chodzi o to by dołożyć trochę grosza i złożyć instalację na dobrych komponentach. To zapewni Ci mniej awaryjną i dłuższą pracę.

drabina
13-01-17, 16:36
Dobre podzespoły gazowe to podstawa zadowolenia z montażu instalacji gazowej.
Jak idzie sie na łatwizję i cięcie kosztów to wpada sie w pułapke badziewia.
Przykładem są wtryski Valtek, które tworzą zdecydowanie więcej problemów niż mogą dać korzyści.

Ciekawy przykład do czego prowadzi montaż instalacji gazowej z wtryskami Valtek mozna zobaczyć w artykule o tych wtryskach.

SRUTUTUTU JESTEM MARNĄ REKLAMĄ I NIE POTRAFIĘ UCZCIWIE DZIAŁAĆ NA RYNKU

W artykule jest trochę zdjęć i dużo opisów do czego prowadzi używanie wtrysków Valtek, jakie powoduje to problemy dla silnika i samej jazdy na gazie.
Warto przeczytać i zastanowić sie czy nie lepiej dołożyć dosłownie 50zł i kupić całkiem znośne wtryski innej marki.

kropelka
19-01-17, 21:21
Tak więc panowie nadszedł wiekopomny dzień, oto fotki mojej instalacji Lpg:cool: :
http://iv.pl/images/34879853003958689459.jpg
http://iv.pl/images/95391757803263610589.jpg
http://iv.pl/images/90092268443355567460.jpg
http://iv.pl/images/54761235688708746115.jpg
http://iv.pl/images/28640636590889405675.jpg
http://iv.pl/images/49261361076656746768.jpg
http://iv.pl/images/37924810374004565232.jpg

MarcinWL
20-01-17, 08:28
Gdzie robiłeś montaż? Mam nadzieję że nie w egp...
Ze zdjęć niewiele można wywnioskować bo nic nie widać :P

Pokaż dokładnie jak i gdzie zamontowany jest reduktor, elektrozawór, wtryskiwacze - szczególnie miejsca nawiertów, odkręć dekiel od butli żeby było widać czy przypadkiem butla nie jest zamontowana do jazdy na wstecznym

drabina
20-01-17, 17:25
Szału to ten montaż instalacji gazowej nie robi.

kropelka
24-01-17, 00:08
Szału to ten montaż instalacji gazowej nie robi.
aha czyli kolega jakiś nostradamus że z samych zdjęć jest w stanie określić czy dobry montaż xd?

rogalike
24-01-17, 14:26
Nie wiem po czym wnioskujesz, montaż wykonany jest w 100% prawidłowo, wtryskiwacze gazowe zamontowane są możliwe jak najbliżej fabrycznych wtrysków benzynowych, są na pojedynczy montaż a nie w listwie więc na plus, reduktor pod dolotem podłączony do węża U - najlepsza opcja w hondzie do montażu parownika, wtyczka na wierzchu, filtry na wierzchu, wlew wszedł cały pod klapkę, przełącznik na widoku, zbiornik duży jak na 6 gena to do czego się tu niby uczepić? jak byś sam to lepiej zrobił to chętnie zobaczę zdjęcia Twojego montażu, a nie tylko bezpodstawną krytykę

HakerPL1
24-01-17, 14:30
na pierwszy rzut oka nie ma jakichś zastrzeżeń, wrzuć fotkę w którą stronę jest skierowany wielozawór i ogólnie lepsze fotki

drabina
24-01-17, 14:36
aha czyli kolega jakiś nostradamus że z samych zdjęć jest w stanie określić czy dobry montaż xd?

Tak mozna ocenić po zdjęciach w miarę dobrze jakość montażu i użytych elementów.
Na pokazanych zdjęciach widać pod maską jeden wielki burdel i ogólnie nie wiadomo o co chodzi.

Saiti
24-01-17, 15:19
Tak mozna ocenić po zdjęciach w miarę dobrze jakość montażu i użytych elementów.
Na pokazanych zdjęciach widać pod maską jeden wielki burdel i ogólnie nie wiadomo o co chodzi.

To niech kolega robi w swoich firmach wire-tucki klientom. Będzie ładnie, dodatkowo komputery silinków zamontowane pod fartuchami (uwaga, wymaga ponownego lakierowania). Jaki burdel? Energy Gaz Polska, czemu jeszcze nie macie w ofercie przezroczystych, niewidocznych wręcz przewodów? Może kolega w swoim warsztacie ma i odsprzeda?

Kolega założył konto na forum dla pasjonatów Hondy i jedyne co zrobił to wrzucił artykuły ze swojej strony oraz pisze gdzie popadnie o tym jaka to konkurencja jest "do du*y". Dopiero wchodzi na rynek, widać, że chwyta się najgłupszych sposobów na próby wybicia się na rynku. Więc zasłużony ban.

kropelka
25-01-17, 12:51
To niech kolega robi w swoich firmach wire-tucki klientom. Będzie ładnie, dodatkowo komputery silinków zamontowane pod fartuchami (uwaga, wymaga ponownego lakierowania). Jaki burdel? Energy Gaz Polska, czemu jeszcze nie macie w ofercie przezroczystych, niewidocznych wręcz przewodów? Może kolega w swoim warsztacie ma i odsprzeda?

Kolega założył konto na forum dla pasjonatów Hondy i jedyne co zrobił to wrzucił artykuły ze swojej strony oraz pisze gdzie popadnie o tym jaka to konkurencja jest "do du*y". Dopiero wchodzi na rynek, widać, że chwyta się najgłupszych sposobów na próby wybicia się na rynku. Więc zasłużony ban.
- Sam bym tego lepiej nie skomentował,widać że "kolega" @drabina wali bezpodstawną krytykę, smutne to no ale cóż...
Owszem montowałem w Egp ale nawet jak znajomym pokazywałem instalacje to nikt do niczego nie miał zastrzeżeń.
A dodam że mam znajomych którzy są szczerzy do bólu i jak coś im nie przypasi to odrazu mi powiedzą. :).

MarcinWL
31-01-17, 10:19
Może miałeś farta i trafiłeś na bardziej ogarniętego montera, bo kontroli jakości i strojenia nie ma tam wcale.
Wrzuć więcej zdjęć które dokładnie pokazują nawierty, wtryskiwacze, reduktor i elektrozawór.

Byłem u nich z reklamacją z 6 albo 7 razy bo ciągle coś było nie tak - szarpanie, gaśnięcie, brak mocy, przerzucanie na pb, szczególnie na klimatyzacji. Finalnie poświęciłem kupę czasu żeby nauczyć się jak działa lpg i stwierdziłem że reduktor jest walnięty.
W końcu właściciel łaskawie zechciał ze mną się przejechać i stwierdził że i tak jest dobrze bo jak ciśnienie na reduktorze spada to przecież przełącza się na benzynę i problemu nie ma :D myślałem że skisne z wkur*****enia.
W międzyczasie spędziłem godziny na studiowaniu zasady działania instalacji gazowych i już nie dałem sobie wcisnąć kitu i powiedziałem żeby wymienili reduktor, przyznał mi rację i reduktor został wymieniony.
Oczywiście o strojeniu nie było mowy, podmianka reduktora i wypad z baru. Nawet opasek na wężach wodnych zapomnieli zakręcić i latały luźno, reduktor był zamontowany za wysoko i przy przełączaniu wyrzucał co chwilę na benzynę bo był zapowietrzony i zamarzał, nie uzupełnili płynu chłodniczego, a brakowało około 1L które spuścili z instalacji przy wymianie reduktora. Nikt nawet się nie przejechał żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Jak zakładali lpg to połamali kostki od wiązek elektrycznych przy zdejmowaniu z metalowych zaczepów, kolektor miał być zdjęty a wiercili na silniku i byle jak - każda wkręta w inną stronę, na domiar złego zamontowali hana zielone do silników o mocy 200km bez dysz "czarnych" dla mocy do 120 koni, był nie ustawiony pływak - do butli 48L wchodzi 33L gazu, wtryskiwacze dobrane na oko - za duże, elektrozawór przykręcony do reduktora od dołu - brak dostępu do zmiany filtra bez demontażu reduktora, wtryskiwacze hana dobrane wydajnością na oko a na przeglądzie po roku wyszło że dali papiery od innej butli...

CYRK to mało powiedziane, jak chcesz być niezadowolony to polecam energy gaz polska, bo to partacze jakich mało.
Ja rozumiem że można coś spieprzyć bo każdy się myli.
Ale tam nie ma dobrej woli załatwienia sprawy, przy montażu ale jak dwa razy jadę po 30km do nich na wymianę wtryskiwaczy po uprzednim umówieniu się a wtryskiwaczy nie ma bo zapomnieli zamówić, przyjedź Pan innego dnia.

Ostatecznie kupiłem odpowiednie dysze, zdjąłem kolektor i powierciłem go starannie pod kątem jak należy, zamontowałem wtryskiwacze pojedynczo na krótkich wężykach, przeniosłem niżej reduktor oraz wielozawór i wystroiłem... kosztowało mnie to dodatkowe pieniądze i masę czasu oraz nerwów.

EnergyGazPolska
03-02-17, 11:52
Szanowny Panie, Energy Gaz Polska z tej strony, biuro obsługi Klienta. Po wnikliwej analizie faktur, dokumentów przejęcia i zlecenia montażu i serwis LPG w Energy Gaz Polska w okresie 2 lat, nie stwierdziliśmy pokrycia Pana słów z rzeczywistością serwisową. Wszystkie samochody w naszym Serwisie posiadają karta przyjęcia samochodu na serwis i odnosi się to do wszystkich czynności których podejmują się nasi Serwisanci w ramach zleconych zleceń. Prosimy zatem aby uwiarygodnił Pan swoje sensacyjne doniesienia na temat naszych niekompetencji i uchybień serwisowych, okazując wpisy w książeczce gwarancyjnej, przesyłając nam w wiadomości prywatnej pełne Pana dane, imię, nazwisko, dane samochodu, dane instalacji, datę montażu, terminy wykonywanych 6-7 poprawek. Prosimy o odniesienie się Pana do naszej prośby w ciągu 7 dni. Po tym terminie uznamy Pana wpis za działanie nieuczciwej konkurencji oraz za próbę zdyskredytowania i oczernienia naszej Firmy w oczach użytkowników Forum Civicklub.pl. Zgodnie z tym, że Pana wpis zawierał będzie sprzeczne z faktem treści naruszające dobra osobiste EGP o których mowa w art. 23-24 kc w zw. z art. 43 kc, a tym sam godzi w dobry wizerunek ENERGY GAZ POLSKA.

Opinia nasza wynika również z przeanalizowania Pana wpisów na LPG Forum gdzie udziela się Pan pod tym samym nickiem i przedstawia zupełnie inne fakty dotyczące usunięcia usterki w EGP. http://lpg-forum.pl/post552978.html#p552978 Również nie podając żadnych konkretów mogących w łatwy sposób zweryfikować Pana słowa z rzeczywistością.

HakerPL1
04-02-17, 21:14
egp ogarnijcie się, macie niezadowolonego klienta to łeb zwiesić i starać się załagodzić sprawę, a nie w pierwszym poście straszyć go artykułami z kodeksu i dawać jakieś śmieszne terminy. będzie chciał to z wami porozmawia, jeśli nie to nie i jedyne co wy możecie zrobić to pisać durne posty w stylu tego powyżej

sam miałem różne przejścia z różnymi fachowcami i jedyne co bym im teraz zrobił to nie udowadniał bym tego co powiedziałem i użerał się po raz kolejny tylko pokazał środkowy palec

EnergyGazPolska
07-02-17, 10:30
Szanowny Panie, właśnie dlatego, że chcemy odnieść się do faktu, a nie do hejtu staramy się skomunikować z Klientem i poznać prawdę. Nauczeni od lat doświadczeniem i bluzgani przez nieuczciwą konkurencje prosimy autorów takich wpisów, które zresztą powielają sie na rożnych forach o potwierdzenie swoich wpisów w formie dokumentacji, którą jeżeli u nas byli posiadają. Zarówno takie konto ma prawo pisać o nas źle jak i nasze konto ma prawo dochodzić sprawiedliwości i dlatego w tym miejscu poprosiliśmy użytkownika j/w. Mamy prawo to zweryfikować!

Mierzej
07-02-17, 12:48
Trzeba przyznać rację EGP. Konkurencja zawsze może coś wyssać z palca i to napisać. A wiadomo, że antyreklama 1000 x szybciej się roznosi niż nawet opinia zadowolonego klienta.

Nawet nie musi udostępniać tak jak EGP chce imienia, nazwiska itd. Ale już zdjęcie książki, nawet z zamazanymi danymi klienta można do tematu wrzucić

HakerPL1
07-02-17, 21:20
Robiłem w kilku branżach,między innymi w budowance oraz mechanice i w zasadzie nigdy nie spotkałem się z nieuczciwą konkurencją, w zasadzie nie raz ja odsyłałem klientów do znajomych warsztatów gdy się nie wyrabiałem jak i inni odsyłali do mnie. Niestety błędy zdarzają się każdemu, ważne było to żeby nie zlewać klienta jak coś padło tylko załatwić sprawę pozytywnie. Nie wierzę ze ktoś komuś robi antyreklamę, bo branża w której robicie ma naprawdę spory ruch i na brak klientów narzekać nie powinniście, o ile robicie robotę jak należy.

Saiti
14-02-17, 11:07
MarcinWL, to jaka jest w końcu prawda? Jak już publicznie zaczęliśmy rozmowę to proszę, żeby merytorycznie publicznie ją dokończyć.

EnergyGazPolska
14-02-17, 14:21
Szanowny Państwo, w branży LPG jest wiele hejtu i zawiści w związku z tym, że różny poziom takie warsztaty reprezentują, a nasza Firma odstaje od ich poziomem jakością, szkoleniem pracowników, jakością używanych komponentów, gwarancją. Energy Gaz Polska, co warto podkreślić dla większości przeciętnych warsztatów konkurencją nie jest, gdyż montujemy LPG Dystrybutorów, którzy nie są dostępni dla wszystkich, a wybierają sobie partnerów. Tacy Dystrybutorzy chcą mieć EGP JAKO PARTNERA i to dotyczy LPG Producentów, BRC, LANDI RENZO, ZAVOLI, PRINSA dedykowanych do silników z wtryskiem bezpośrednim w tym LPG do bezpośredniego wtrysku przez wtryskiwacze benzynowe. Systemy te montuje zaledwie kilka zakładów w Polsce po szczególnej weryfikacji więc nie ma innego wytłumaczenia niż zawiść, która powoduje tyle niepotrzebnych emocji i falę anonimowej krzywdy i wpisów w tej branży. Wiadomo wiele firm chciałoby mieć taka pozycje jak nasza. Specjalizacja w nowe technologie również nie zagraża takim warsztatom, gdyż to inna płaszczyzna działania. Przykład trzeba podać, że ostatnio nowo powstałą Firma na Wilanowie, która zaczęła swoją działalność w grudniu 2016 roku zaczęła ją właśnie od hejtu naszej Firmy. Marcin L zestawia sprzeczne ze sobą fakty i mamy prawo zatem bronić swojego wizerunku na tym forum. Co ważniejsze ten użytkownik jest znany EGP również na LPG forum, gdzie firma nasza opluwana jest nagminnie. Jesteśmy firmą, która wykonuje kilkadziesiąt serwisów i kilka montaży dziennie. Zawsze może się zdarzyć coś do poprawy - gdyż pracują w EGP ludzie, którzy mogą mieć gorszy dzień. Nigdy jednak nie zachowaliśmy się względem Klienta na niskim poziomie i bez szacunku i zawsze finalnie doprowadziliśmy do tego, że Klient został usatysfakcjonowany - zatem nie mamy przypadku jakoby Klient musiał gdzieś na własną rękę szukać pomocy albo też jeździł z nieusuniętą usterką. Jak wspomnieliśmy, w EGP zawsze mamy zlecenia przy każdym przyjęciu samochodu, dokumentujemy pracę, mamy pełny monitoring, wystawiamy FV. Zawsze możemy w łatwy sposób zweryfikować słowa Klienta ale też naszego Pracownika, który wie, że nie opłaca się potraktować Klienta w sposób nieakceptowalny przez naszych Właścicieli. Anonimowości w EGP brak, dlatego pewni jesteśmy, że w każdym przypadku jesteśmy w stanie zweryfikować słowa Klienta i rzeczywiste przesłanki podobnych wpisów, a co najważniejsze zagwarantować tym samym wysoki poziom obsługi i bezpieczeństwa Klientowi. Pozdrawiamy

simoneon
21-07-18, 13:44
Witam
Chciałbym się podpiąć pod temat gdyż też chcę zamontować LPG do swojej Hondy Civic VI 1,4iS 90+KM D14A4 ,czy powyższy zestaw jest w dalszym ciągu ma topie ? Czy ewentualnie jest jakiś lepszy zestaw ?
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy po moich modyfikacjach pod maską mogą być jakieś utrudnienia przy instalacji LPG lub instalator może krzyknąć wyższą cenę za montaż ?
Pozdrawiamhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180721/90bf22e7a640c5ef172035820f8615b3.jpg

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

simoneon
27-07-18, 07:13
Nikt nic nie jest w stanie odpowiedzieć ?
Pytałem dwóch instalatorów w mojej okolicy odnośnie montażu LPG i tak:
Pierwszy proponuje : elektronika Stag Qbox Basic, wtryskiwacze ACW01/ACW02/ACW03/Hana, reduktor ACR01 lub ACR02 za kwotę w przedzialę 2500-2700
Drugi:
Instalacje*STAG 4 GO FAST **Z WTRYSKIWACZAMI** AC-W01* I REDUKTOREM* AC R02 120 KM * 2300zł
Lub*STAG 4 QBOX * za 2500,00
Wtryskiwacze AC-W02* LUB AC W-O3**DOPŁATY 200,00*.

Żaden z powyższych nie posiada nanstanie Barracudy czy KME Tour

rm_125
27-07-18, 10:25
takie pytanie na forum gazowników zadawaj.

Ja mam BRC i nie narzekam, kazdy chwali swoje

slasz129
27-07-18, 11:43
Do d14 mozna prawie wszystko.
Ostatnio montowalem do d14
-Barracudy 115. Acr 01. Lpg trch 224.
- acw03 shark stag qbox.
Wtryski wez acw02/03 komp bez znaczenia reduktor acr01. 02...

simoneon
27-07-18, 21:39
takie pytanie na forum gazowników zadawaj.

Ja mam BRC i nie narzekam, kazdy chwali swojePodpiąłem się pod ten temat ,bo już dosyć obszernie zostało tu opisane wszystko, aby potwierdzić lub zaprzeczyć czy powyższy zestaw jest dalej na topie czy też coś lepszego jest.
Do d14 mozna prawie wszystko.
Ostatnio montowalem do d14
-Barracudy 115. Acr 01. Lpg trch 224.
- acw03 shark stag qbox.
Wtryski wez acw02/03 komp bez znaczenia reduktor acr01. 02...Slasz montujesz instalacje ?

Zestaw ze Staga będzie odporny na zanieczyszczenia w gazie ?

Ewentualnie będzie łatwo go przeczyścić lub dokonać wymiany elementów które normalnie zużywają się ?

Warto brać ze Staga przedłużoną gwarancję na 8 lat ?

Podobno na dobrze dobranym , założonym i skonfigurowanym zestawie nie ma różnicy w mocy lub jest ona znikoma. Ktoś wie jak to wygląda na d14a4 ?

slasz129
28-07-18, 07:43
Od zanieczyszczen sa filtry i nie wazne czy stag czy co innego dobry filtr fazy lotnej .jego zmiana co 10tysi i bedzie spokoj na minimum 100tysi.
Gaz zakladalem do kilku aut hobbystycznie.
Dobrze ustawiony gaz u mnie w aucie nie zabral mocy. Wyszlo na hamowni 3KM i tyle samo nm mniej .na 220 koniach te 3 to nie ma znaczenia.

simoneon
28-07-18, 20:53
Od zanieczyszczen sa filtry i nie wazne czy stag czy co innego dobry filtr fazy lotnej .jego zmiana co 10tysi i bedzie spokoj na minimum 100tysi.
Gaz zakladalem do kilku aut hobbystycznie.
Dobrze ustawiony gaz u mnie w aucie nie zabral mocy. Wyszlo na hamowni 3KM i tyle samo nm mniej .na 220 koniach te 3 to nie ma znaczenia.A które filtry są dobre ?

slasz129
28-07-18, 21:05
Odstojnikowe oraz wlokno szklane

grze
15-11-18, 14:44
witam,

zamierzam do d14z4 założyć taki zestaw:
wtryski barracuda lub yetti
sterownik stag lub lpg tech
reduktor KME TUR

czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć bądź coś doradzić?