PDA

Zobacz pełną wersję : Pacjent B18c4 problem po myjni bezdotykowej

Piotreczek12
22-10-16, 16:09
Dziś umyłem auto i po umyciu nie chciał odpalić, odpalił chyba za 5 razem i to ledwo, już nie nie raz miałem problem po myjni ale odpalał normalnie, zdążało się że tylko mi szarpnął z dołu, dodam że przez zalaną Łódź po kolana przejechał bez problemu, a po myjce mam takie problemy, gdzie się może lać woda ?

Poll
22-10-16, 17:08
Moze na przewodach przebija hmm?

vtec[VIG]
22-10-16, 18:38
Stawiał bym na wodę w aparacie

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Piotreczek12
22-10-16, 18:52
przewody są nowe, też myślałem o aparacie ale to znowu jak może się tam tyle wody dostać że potem mi szarpie albo nie chce odpalać, to aż takie wrażliwe jest na wodę ? a jak się jedzie w ulewę to przecież więcej tam wody wleci przez grill niż w czasie 7 min myjce, ale zauważyłem że po każdej myjce mam wodę na bezpiecznikach, może to ma jakiś wpływ

vtec[VIG]
22-10-16, 20:49
Mi się już 2 razy zdążyła woda w aparacie raz po myciu z trudem ale odpaliłem i raz w ulewe aż wkońcu założyłem 2 kopułkę z nową uszczelka. I teraz mam spokój

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

kazik2_h9w3
22-10-16, 20:52
Ja kiedys z rana miewalem problemy z odpaleniem i zawsze pomagalo przetarcie w srodku pod kopułką sucha szmatka

MichałCK
22-10-16, 21:00
Mnie tam zawsze odpala jak nowa :D
Rozbierz kopuł i wyczyść styki papierem ściernym, ona jest bardzo wrażliwa na wilgoć jeżeli są nawet najmniejsze problemy z uszczelką.
Na odpalonym aucie spryskaj przewody zapłonowe wodą po ciemku i zobacz czy to nie wina przewodów, jeżeli będziesz widział przebicia lub będą wariować obroty to kable do kosza :)

Może za bardzo ją terroryzujesz wodą na tej myjni i takie ma humory jak to dziewczyna :)

Piotreczek12
23-10-16, 11:42
to musze pomyśleć coś z tym aparatem :D