Zobacz pełną wersję : problem z vtec w b18c4
cześć mam problem z b18c4 a mianowice gdy załącza sie vtec na lpg to auto normalnie jedzie a na benzynie przy załączeniu vtecu normalnie go dusi i wgl nie idzie do przodu, czuć przytrzymanie i obroty powolutku ida do góry na lpg nie ma tego wgl co to może być ktoś wie ?
Szukaj przyczyny w zasilaniu benzyna. Filtr, pompa.
Udało się poprawić sytuację? Wiadomo co było ?
Ostatnio miałem taki zapi...Ol w robocie że nie miałem czasu szukać w przyszłym tygodniu wymienię filtr paliwa i zobaczymy co będzie 😊
Wczoraj wymieniłem filtr paliwa nic się nie poprawiło a ostatnio jak było zimniej to na początku wgl ciężko jechać dusi go strasznie więc nie wiem za co się zabrać teraz jakąś propozycja?
Może z racji, że jeździsz na lpg + pewnie masz rezerwę na pb to możliwe, że zatarło pompę paliwa.
Ha na rezerwie nie jeżdżę nie wiem jak poprzedni właściciele aczkolwiek pompa paliwowa normalnie się załącza przed odpaleniem słychać ja myślałem nad wtryskami jeszcze
no następne są wtryski bo do gazu są inne do paliwa inne, na początek możesz spróbować wyczyścić, gdzies kiedyś na yt oglądałem jak wyczyścić wymontowane wtryski
no następne są wtryski bo do gazu są inne do paliwa inne, na początek możesz spróbować wyczyścić, gdzies kiedyś na yt oglądałem jak wyczyścić wymontowane wtryski
Poszukam aczkolwiek listwa wtryskowa 100 zł kosztuje w dobrym stanie także nie wiem czy po prostu nie kupię
Lepiej daj do czyszczenia będziesz miał 100% wydajne i spawane a kupisz wtryski które nie wiadomo ile i gdzie leżały i wiele nie zaoszczędzisz
Ale możesz sprawdzić ciśnienie paliwa może pompka pod większym obciążeniem na vteca po prostu już nie daje rade
Lepiej daj do czyszczenia będziesz miał 100% wydajne i spawane a kupisz wtryski które nie wiadomo ile i gdzie leżały i wiele nie zaoszczędzisz
Ale możesz sprawdzić ciśnienie paliwa może pompka pod większym obciążeniem na vteca po prostu już nie daje rade
Zamówiłem już listwe od użytkownika z forum który jeździł mb6 cały czas i teraz całe rozprzedaje na części więc listwa na pewno na chodzie zobaczymy jak przyjdzie założę i zobaczymy 😊 jak nie to następny cel to pompa paliwa jakoś dojdę do tego co się dzieje ale dzięki wszystkim za propozycję gdzie szukać 😊
Dzisiaj wymieniłem listwe wtryskowa i dalej to samo więc teraz zostaje chyba już tylko pompa paliwa
Na samym początku trzeba było zdjąć przewód zasilający i spróbować zatkać palcem jak ciśnienie nie jest w stanie wybić spod palca to ciśnienie za słabe. Taka spartańska próba ale działa.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka