Zobacz pełną wersję : Jaki to silnik
mam problem z ustaleniem typu silnika jeśli jest taki jak na tabliczce czyli D15Z8 to powinno być 114KM a w dowodzie mam wpisane 1.5 VTEC-E - 90 KM czyli jakby D15Z3, Hania jest z '97 angielka. Czy oznaczać to może że silnik był kiedyś wymieniony???
Po pierwsze z nazwy tego tematu nic nie wynika, po drugie zajrzyj do jednego z tematów przyklejonych gdzie wszystko jest "czarno na białym " napisane, po trzecie przeczytaj regulamin działu zanim coś napiszesz,
super tytuł tematu
na pewno pomoże komuś w wyszukiwarce
a w samym temacie-ktoś zle wpisał moc w dowodzie (90KM)
bo silnik jest prawidłowo(1.5 VTEC-E)
sorry wielkie, macie racje. Od tej pory postaram sie konkretnie dopisywać posty na forum upewniwszy się czy pytania nie były już wcześniej zadane, no i je tytułować ;)
mam problem z ustaleniem typu silnika jeśli jest taki jak na tabliczce czyli D15Z8 to powinno być 114KM a w dowodzie mam wpisane 1.5 VTEC-E - 90 KM czyli jakby D15Z3, Hania jest z '97 angielka. Czy oznaczać to może że silnik był kiedyś wymieniony???
Nic w przyrodzie nie ginie. Mi wpisali w dowód 10 koni więcej niż mam :) przy zachowaniu rodzaju silnika.
Tytuł poprawiłem, na przyszłość, nie rób takich kwiatków.
Co do silnika, sprawdź numery wybite na bloku silnika to będzie najpewniejsze sprawdzenie faktycznego stanu ponieważ w 97 roku był lifting z czym wiążały się również zmiany silników. D15Z3 miał 90KM i był montowany w wersji przedliftowej do marca 97r, od kwietnia 97r zastąpił go silnik D15Z8 -114KM