Zobacz pełną wersję : pokrętło regulacji temperatury nawiewu dochodzi do połowy i opór
witam, wiem ze problem byl poruszany jednak u mnie po prostu ciężko chodzi pokretlo nawiewu od polowy i dalej na cieplo - i przez to boje sie dalej ciagnac zeby czegos nie polamac, probowalem juz sposob w ktorym kreci sie raz do przodu raz do tylu skokowo ale od polowy czuc bardzo duzy opor i boje się dalej krecic zeby czegos nie urwac (czy to ma tak dzialac?), idzie jesien i zima, moze ktos ma jakas zlota rade na to ciezko chodzace pokretlo? da sie cos przesmarowac? ewentualnie jak awaryjnie ustawic na max cieplo gdyby dopadly mnie mrozy ???
dzieki i pozdrawiam!
To jest objaw źle poprowadzone linki. Rozbierz konsole i zobacz czy linka jest ok
zupelnie sie na tym nie znam, skad poznam ze linka jest poprowadzona dobrze lub zle?
Poszukaj w necie. W dziale 7 gena xbgba ktoś na swoim aucie pokazywał gdzie poprowadził i było ok.
Poszukaj w necie. W dziale 7 gena xbgba ktoś na swoim aucie pokazywał gdzie poprowadził i było ok.
nie mogę tego znaleźć:(
bunkerites
25-08-16, 15:01
Linka ma taką długość że ciężko ją źle poprowadzić.Wyciągnij kieszeń z radiem i zobacz co dzieje się z linką.Jeśli tam będzie ok.Linka nie będzie załamana to przygladnij się zaworowi który jest za filtrem powietrza przy ścianie grodziowej.Może on się zacina
Linka ma taką długość że ciężko ją źle poprowadzić.Wyciągnij kieszeń z radiem i zobacz co dzieje się z linką.Jeśli tam będzie ok.Linka nie będzie załamana to przygladnij się zaworowi który jest za filtrem powietrza przy ścianie grodziowej.Może on się zacina
dzieki, moglbys mi wyslac jakies zdjecie tego zaworu za filtrem powietrza? jak to wyglada? jak mam do niego dojść i jak mam go uruchomić? (w którą stronę odciagac) by sprawdzic czy otwiera klape ?
bunkerites
26-08-16, 10:33
Zdemontuj puche z filtrem powietrza to zobaczysz przy ścianie grodziowej zaworek do którego jest połączona linka.
Brednie!
Po prawej jest kierunek nadmuchu
Temp jest po lewej stronie konsoli.
Linke jak się poprowadzi nie przez ten otwór co trzeba to właśnie tak działa.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?226960-K20A2-EP3-M%F3j-TYPE-R&p=2725982&viewfull=1#post2725982
bunkerites
29-08-16, 16:28
Co ty piszesz.Kierunki nadmuchu skrajny lewy.Środek sila nadmuchu.Skrajny prawy temperatura nadmuchu
Ale ja mówię o linkach nie o pokretlach. Prawe pokrętło od temp jest połączone z linka pod nogami kierowcy. Zdejmowanie schowka pokazuje linkę od kierunku.