PDA

Zobacz pełną wersję : Amortyzatory tyl lewy do civic 99 angielka

elfuego
14-08-16, 19:10
Witam, Serdecznie. Moj pacjet na wysepkach oraz na postoju , bujajac go, gora dol, stuka. lewe tylne kolo, czuc jak stuk przechodzi na kolo trzymajac je. podejrzewam amortyzator chyba.
amoryzator OE 52610ST3E21 , tylko konia z rzedem gdzie znalesc amortyzator do tego samochodu. civic 99 5d d14z4 mb2. znalesc jakas czesc graniczy z cudem, nawet sonde lambda mialem problem, bo sklepy zamawialy , numer oe sie niezgadzaly dlugosci tez. Druga prosba czy jest jakis temat gdzie mozna znalesc jakie czesci zawieszenia( te podstawowe) pasuja do tego samochodu? bo jak cos przychodzi do wymiany to machery rozkladaja rece. Pozdrawiam

lookaty
14-08-16, 19:30
A co to za problem? Przeciez to ogólnodostępne części w kazdej hurtowni.

elfuego
14-08-16, 19:37
mozesz podac jesli mozesz. cos z neta ,bo wpisuje dane itd a wywala mi inne numery oe . no chybe ze nie ma co patrzec po OE. Mowie Panu ze od samego poczatku problemy z czesciami. od rozrzadu bo za krotki, przez swiece filtry kabinowe, przeguby , polosie, sondy, drazki kier. dodam ze nie ja zamawilem czesci, a warsztaty zamochodowe. teraz sam sie staram wybierac graty i wozic na wymiane.

rafik54321
14-08-16, 20:07
mozesz podac jesli mozesz. cos z neta ,bo wpisuje dane itd a wywala mi inne numery oe . no chybe ze nie ma co patrzec po OE. Mowie Panu ze od samego poczatku problemy z czesciami. od rozrzadu bo za krotki, przez swiece filtry kabinowe, przeguby , polosie, sondy, drazki kier. dodam ze nie ja zamawilem czesci, a warsztaty zamochodowe. teraz sam sie staram wybierac graty i wozic na wymiane.

Problem jest krótki i forumowiczom doskonale znany - w powszechnie dostępnych notkach dla hurtowni jest masa błędów, wiążąca nasze angielki z wersją hatchbacka 3D. A hatchback ma kompletnie inne zawieszenie, z silnikami też tam jest różnie, półosie napędowe też są inne (choć jako komplet pasują zamiennie). Nawet serwo hamulcowe jest inne, jak i pompa hamulcowa :/ . Ważny szczegół, a w hurtowniach to zlewają :/ . Więc zawsze konkretnie trzeba tego pilnować.

bartek_levis
16-08-16, 11:51
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/5359/401000000/ proszę do koloru do wyboru i amorki to się kpl wymienia ale to już Twoja sprawa

Marcin_G
16-08-16, 15:54
Poniżej numery części Kayaba:

tylny amortyzator Kayaba nr 341131
tylna sprężyna amortyzatora Kayaba nr RA5195
zestaw naprawczy Kayaba nr SM5058

elfuego
16-08-16, 21:24
dzieki wielkie tego bylo mi trzeba, oe troche sie nie zgadza , ale jak ma przypasic to ok, sprezynke tez wymienie jesli tak nalezy zrobic. Pozdrawiam

rafik54321
17-08-16, 09:01
http://chomikuj.pl/rafik54321/Civic+VI
Pkt 18 Zawieszenie, podpunkt Amortyzator Tylny, Demontaż. :)

Marcin_G
17-08-16, 10:19
Może OE się nie zgadza, ale taki właśnie zestaw u siebie wstawiałem i nie było żadnych problemów. O ile mnie pamięć nie myli to panowie z Haparts dobierali części.

elfuego
17-08-16, 19:27
'' http://chomikuj.pl/rafik54321/Civic+VI
Pkt 18 Zawieszenie, podpunkt Amortyzator Tylny, Demontaż. '' - Dzieki Wielkie bedziem dzialac. troche sie cykalem bez takich manuali.

'' Może OE się nie zgadza, ale taki właśnie zestaw u siebie wstawiałem i nie było żadnych problemów. O ile mnie pamięć nie myli to panowie z Haparts dobierali części. '' - to lux. napisze profilaktycznie do sklepu czy czesc sie nada, i jest mozliwosc zwrotu.