Zobacz pełną wersję : brak podswietlenia licznika usdm
Witam, kupiłem licznik z kanadyjki, po podłączeniu nie ma podświetlenia zegarów i nie świeci kontrolka SRS (reszta działa).
I tu moje pytanie czy kupiłem uszkodzony licznik czy to może licznik usdm nie pracuje z wiązka europejską i wychodzą takie cyrki?
Dodam jeszcze że po podłączeniu starego licznika wszystko działa.
Proszę o pomoc bo szkoda mi miesięcy na poszukiwania kolejnego licznika
licznik usdm nie pracuje z wiązka europejską i wychodzą takie cyrki, przerabiałem to u siebie, trzeba przerabiać ścieżki w liczniku żeby podświetlenie było a co do SRS to nie wiem bo ja mam wersję bez.
licznik usdm nie pracuje z wiązka europejską i wychodzą takie cyrki, przerabiałem to u siebie, trzeba przerabiać ścieżki w liczniku żeby podświetlenie było a co do SRS to nie wiem bo ja mam wersję bez.
Też tak pomyślałem ale znalazło sie kilka osób co miało takie liczniki w europejskim aucie i im działały,znasz jeszcze kogoś kto miał taki problem?
Wymiana samego panelu tego z ścieżkami może pomóc?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160812/cc7f31836e3dc9a5196796c16c644cad.jpg
Zegary jdm w moim byłym ferio na wiazkach edm
właśnie ceelx, mówisz o zegarach jdm a nie usdm.
W Japonii nie mieli dimmera wiec możliwe ze tam jest taka sama wiązką jak w euro
przekładałeś tę "płytkę" ze ścieżkami ??
Też tak pomyślałem ale znalazło sie kilka osób co miało takie liczniki w europejskim aucie i im działały,znasz jeszcze kogoś kto miał taki problem?
Wymiana samego panelu tego z ścieżkami może pomóc?
ja wymienisz ten panel to wszystko powinno działać, tylko podświetlenie jest inaczej rozwiązane, reszta jest taka sama.
Jeszce nie przekładałem, ponieważ muszę znaleźć powód dlaczego nie zapala sie kontrolka poduszek.
Gdy to zrobię to dam znać , może komuś kiedyś sie przyda ten temat
Usytuowanie pinow w wiazce progowej np jest inne usdm-edm, to napewno bo zmienialem u siebie. Co do licznikowej i tej nazwijmy ja malej pod deska nie sadzilem ze moze byc roznica, poniewaz robilem cala edm od podstaw i wyslalem ja koledze do CA. Nie skarzyl sie ze cos nie dzialalo
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160814/803eee6204421dac053b4174f6c86b72.jpg
czyli za wszystko odpowiedzialny jest ten panel ze ścieżkami?
Tak bo na nim masz sciezki z kostek do zarowek/odbiornikow
Ja już miałem X liczników takich i takich,nigdy nie było problemów z wiązką
I wszystkie działały bez wymiany czegokolwiek?
niemożliwe, wiązka przy liczniku EU i USDM się różni, to samo ścieżki w liczniku - też są inne i podświetlenie nie będzie działało w liczniku USDM i wiązce EU oraz w liczniku EU z wiązką USDM, przerabiałem to już 2 razy, cała reszta jest taka sama, chodzi tylko o to podświetlenie.
Zadałem sobie trud i zapytałem znajomka który wie wszystko o 5th gen. Jest jak encyklopedia 😆 na honda tech jego nick to deshlong, możesz wyszukać jego posty 😉 mówi że plug&play także coś jest zyebane w tych zegarach, ale jeszcze podmien tę płytkę bo to ona może nie mieć przejścia.
kaczka208D
15-08-16, 16:45
Też mam zegary z ej1 i nie działało podświetlenie w ogóle, po przełożeniu tej taśmy z tyłu na europejska działa :)
podeślij dokładne foto zegarów z tyłu to pokaże Ci co zewrzeć żeby wszystko było ok
wiązki są inne, zegary z usdm z dimmerem mają oddzielone masy od podświetlania, a europejskie wiazki nie majątam kabla. dlatego własnie jak jakiś "mądry" podepnie dimmer pod masę liczników to mu pokazuje cuda i przygasa wszystko. ta dodatkowa masa z dimmera podciągnięta jest dosłownie wszędzie, nie tylko pod zegary. idzie ona od dimmera do licznika, podświetlania przełączników w desce po panel nawiewu. jak ktoś nie wierzy wieczorkiem mogę pokazać jak u mnie ściemnia się wszystko ;)
wiązka europejska nie ma tej dodatkowej masy z dimmera do podświetlania liczników
ja przerabiałem to zawsze w drugą stronę, odseparowywałem masy podświetlania od masy licznika
nada się? http://i.imgur.com/ryycbfJ.jpg
lutownica, kawałek kabelka i masz podświetlanie, a w razie gdybyś zakładał dimmer to odlutowujesz kabelek i masz 100% oryginalny licznik ;)
jak będziesz lutował to w miarę szybko, nie grzej jej za długo lutownicą bo jest dość delikatna
http://i.imgur.com/PoSwkmT.jpg
kaczka208D
16-08-16, 06:47
Nie prosciej przelozyc ta tasme z europejskich ? :/
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Nie prosciej przelozyc ta tasme z europejskich ? :/
nie