Zobacz pełną wersję : Zegar ciśnienia oleju
NickDoZmiany
27-07-16, 11:19
Witam, mam problem z zegarem ciśnienia oleju - pracował prawidłowo, aktualnie po odpaleniu auta zegar ciągle wskazuje 0 (jest podświetlenie), dopiero po przejechaniu jakiegos wiekszego dystansu zegar zaczyna działać prawidłowo i pokazywać ciśnienie, co może być tego przyczyną? Dodam, że za pierwszym razem zauważyłem, że zaczął wariować - wskazówka zaczęła skakać od 0 do 40PSI (jakby dostała padaczki).
Jaki to zegar ? Obstawiam czujnik, ale pytam o zegar bo u siebie zimą mialem przypadek że zegar zachowywał się jakby czujnik nie byl podlaczony (tarcza migała, AutoGauge Peak) a dopiero po chwili zaczynał działać.
NickDoZmiany
27-07-16, 12:14
Zegar kupowany NOWY wraz z czujnikiem, jeździ kilka dni. DragonGauge Wersja SMOKE ( http://allegro.pl/wskaznik-cisnienie-oleju-defi-apexi-ag-blitz-hks-i6362541233.html ). Czujnik później działa, ale jakby nie miało czujnika się zachowuje przez jakiś czas, a później wszystko w normie
Jeśli jest nowy, to chroni go gwarancja, w czym jest problem? Zdejmujesz, odsyłasz, po wymianie występujesz o zwrot kosztów demontażu/montażu.
NickDoZmiany
28-07-16, 10:28
Jednak nie satysfakcjonuje mnie taka opcja. Szkoda zachodu . Chodzi mi o znalezienie przyczyny - może tak ktoś miał, bądź wie co jest grane, że czasem czyta czasem nie.
Przyczyną jest chiński czujnik, bądź chiński zegar, które po narzuceniu marży detalicznej kosztują poniżej 100zł brutto.
firstborne
28-07-16, 18:29
Ile to razy czytałem, gdy kupujesz wskaźnik to dodane tam czujniki wywalasz do kosza (z automatu) i kupujesz nowe, przyzwoite.
To może ktoś rzuci link do tych przyzwoitych czujników :)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
NickDoZmiany
29-07-16, 08:00
chetnie bym zobaczyl :)