Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zegar ciśnienia oleju

NickDoZmiany
27-07-16, 11:19
Witam, mam problem z zegarem ciśnienia oleju - pracował prawidłowo, aktualnie po odpaleniu auta zegar ciągle wskazuje 0 (jest podświetlenie), dopiero po przejechaniu jakiegos wiekszego dystansu zegar zaczyna działać prawidłowo i pokazywać ciśnienie, co może być tego przyczyną? Dodam, że za pierwszym razem zauważyłem, że zaczął wariować - wskazówka zaczęła skakać od 0 do 40PSI (jakby dostała padaczki).

Matt_Btw
27-07-16, 11:22
Jaki to zegar ? Obstawiam czujnik, ale pytam o zegar bo u siebie zimą mialem przypadek że zegar zachowywał się jakby czujnik nie byl podlaczony (tarcza migała, AutoGauge Peak) a dopiero po chwili zaczynał działać.

NickDoZmiany
27-07-16, 12:14
Zegar kupowany NOWY wraz z czujnikiem, jeździ kilka dni. DragonGauge Wersja SMOKE ( http://allegro.pl/wskaznik-cisnienie-oleju-defi-apexi-ag-blitz-hks-i6362541233.html ). Czujnik później działa, ale jakby nie miało czujnika się zachowuje przez jakiś czas, a później wszystko w normie

!markos
28-07-16, 09:44
Jeśli jest nowy, to chroni go gwarancja, w czym jest problem? Zdejmujesz, odsyłasz, po wymianie występujesz o zwrot kosztów demontażu/montażu.

NickDoZmiany
28-07-16, 10:28
Jednak nie satysfakcjonuje mnie taka opcja. Szkoda zachodu . Chodzi mi o znalezienie przyczyny - może tak ktoś miał, bądź wie co jest grane, że czasem czyta czasem nie.

!markos
28-07-16, 16:18
Przyczyną jest chiński czujnik, bądź chiński zegar, które po narzuceniu marży detalicznej kosztują poniżej 100zł brutto.

firstborne
28-07-16, 18:29
Ile to razy czytałem, gdy kupujesz wskaźnik to dodane tam czujniki wywalasz do kosza (z automatu) i kupujesz nowe, przyzwoite.

Jedras
29-07-16, 06:51
To może ktoś rzuci link do tych przyzwoitych czujników :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

NickDoZmiany
29-07-16, 08:00
chetnie bym zobaczyl :)