PDA

Zobacz pełną wersję : tylne głośniki w hatchbacku VIg

luk-zac
25-08-08, 18:06
włożyłem głośniki Blaupunkta z serii GTx o wymiarze 6x9 cala w oryginalne tylne miesca w mojej hondce ale dzwiek muzyki bardzo mnie zawiódł, bas jest jak pukanie w plastik, jak u was graja glosniki w tych miejscach ?? czy glosniki w pulce pod szyba graja lepiej ??

sebush
25-08-08, 18:19
membrana glosnika duzo sie wychyla ?mozliwe ze jest za mala przestrzen w tym otworze na glosnik i nie mam on jak tam grac, nie wiem jak to napisac zebys zrozumial :P, to jest jak na zasadzie skrzyni z glosnikiem basowym, skrzynia musi miec jakis okrelsony litraz zeby glosnik ladnie gral

luk-zac
25-08-08, 18:24
właśnie chodzi o to ze uchwyt tego głośnika jest mało stabilny i drży razem z głośnikiem, a przestrzeń jest duża ale ściankami tej skrzyni jest plastikowa tapicerka i to może mieć wpływ na dźwięk, chciałbym się dowiedzieć co zrobić żeby poprawić jakość dźwięku w tym miejscu, jak u was graja glosniki w tym miejscu i czy warto ciąć półkę żeby włożyć głośniki w nią ?

sebush
25-08-08, 20:20
ojciec w toledo ma jajka sony i ladnie graja na samym radiu a bagaznik jest duzo wiekszy, mozesz sprobowac wygluszyc te otwory watolina czy innym materialem sluzacym do wyglusznia, tak uchwyt lata bardzo ? moglbys moze zaposac fotki jak to wyglada ?