PDA

Zobacz pełną wersję : Odgrodzenie stożka

jacekd13b2
04-07-16, 13:44
Witam wszystkich . Mam pytanie i prośbę ;-) Otóż będę zmieniał seryjny dolot na big tube i potrzebowałbym namiary na kogoś kto ma do sprzedania lub wykonuje osłony oddzielające stożek od komory silnika. Chodzi mi o coś profesjonalnego powiedzmy :-) Forum przeszukałem i nic i nikogo nie znalazłem niestety ;-( Myślalem żeby zrobić samemu ale może ktoś już ma dobry sprawdzony patent ? z góry dzięki Pozdrawiam :-)

sweet
04-07-16, 20:31
Robił nam kiedyś jeden gościu z forum takie osłony. http://i.imgur.com/i5Xwkxf.jpg
Nie pamiętam jednak ceny ceny a i czas oczekiwania to był hmm z pół roku ;)

fełtek
04-07-16, 21:38
Witam wszystkich . Mam pytanie i prośbę ;-) Otóż będę zmieniał seryjny dolot na big tube i potrzebowałbym namiary na kogoś kto ma do sprzedania lub wykonuje osłony oddzielające stożek od komory silnika. Chodzi mi o coś profesjonalnego powiedzmy :-) Forum przeszukałem i nic i nikogo nie znalazłem niestety ;-( Myślalem żeby zrobić samemu ale może ktoś już ma dobry sprawdzony patent ? z góry dzięki Pozdrawiam :-)

Daj se siana. Nic to nie daje. Kup wkładkę do oem puchy i ciesz sie dołem. A parówę to można sobie zjeść :p

Jedras
04-07-16, 22:52
Daj se siana. Nic to nie daje. Kup wkładkę do oem puchy i ciesz sie dołem. A parówę to można sobie zjeść :p
Z 2 KM ugra na górze ;) ale dół osłabienie - za to dźwięk parowy jest obłędny :D

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dzida
04-07-16, 22:59

Wkładka też nic nie daje.

fełtek
05-07-16, 06:26
Wkładka też nic nie daje.

To niech wywala filtr :-p

Dzida
05-07-16, 09:40
To niech wywala filtr :-p

Wtedy będzie jeszcze gorzej.

Guscioren
05-07-16, 12:36
Z 2 KM ugra na górze ;) ale dół osłabienie - za to dźwięk parowy jest obłędny :D

Kwestia gustu. Dla mnie parówa buczy i jest ******a. Sam mam pseudo stożek który chętnie bym zmienił :D ALe jakiś łeb zamontował reduktor gazu na mocowaniach od ori puchy XD

Jedras
05-07-16, 12:38
Kwestia gustu. Dla mnie parówa buczy i jest ******a. Sam mam pseudo stożek który chętnie bym zmienił :D ALe jakiś łeb zamontował reduktor gazu na mocowaniach od ori puchy XD
O nowy awatar :D

Wejdź sobie do jakiegoś tunelu na parówie i pocisnij do odcinki... poezja :) no ale na codzień lipton :)

Guscioren
05-07-16, 12:59
O nowy awatar
Mam nadzieje że inni też pójdą w moje ślady HUEHUEHUE

MichałCK
05-07-16, 14:01
Pamiętaj założycielu tematu że stożek musi mieć nawiew zimnego powietrza ze zderzaka, bez tego odgrodzenie nie za wiele da wymiernych korzyści, a jeszcze stracisz na tym bo zamulisz auto.
Plusem stożka jest to że dużo wyraźniej słychać załączanie Vitka, przynajmniej tak jest w D16.
Kolejny plus jaki odczułem to wyraźne poprawienie góry, za to dół jest nieco słabszy i trochę buczy, lecz teraz od kiedy mam przelot 2" to nie słychać żadnego buczenia bo wydech wszystko zagłusza jak wcisnę więcej gazu.
Wcześniej miałem dolot ze zderzaka do OEM puszki, co chyba na dłuższą metę jest najlepszym rozwiązaniem, bo mamy więcej dołu, i dość spoko górę..:p

Co do parówki, kiedyś też miałem zakładać ale przemówił do mnie rozsądek, moim skromnym zdaniem jest to przerost formy nad treścią tj. cena w okolicach 300zł, a średnio poczujesz pod stopą różnicę przy codziennej jeździe.
Dużo taniej jest pojechać do Castoramy i zmajstrować sobie samemu kibel dolot z rurek 80mm oraz odpowiednie kolanka + kupić filtr stożkowy.
Wyjdzie trochę taniej, a jeszcze zostanie na zatankowanie auta. Może i wygląda słabo, ale nie działa wcale gorzej.

Bartko
06-07-16, 09:10
Wejdź sobie do jakiegoś tunelu na parówie i pocisnij do odcinki... poezjaPoezja to się zaczyna od V8. 4 cylindry to tylko hałasują. :rolleyes:

alexVI
09-07-16, 23:00
W dziale sprzedam dawid0105 sprzedaje parówe z odgrodzeniem :)

sweet
10-07-16, 00:36
Ja również mogę moją pogonić :)

misiek1590
23-08-16, 15:16
ja posiadam parowe i jezdza z nia codziennie i pieknie Brzmi w tunelu szczegolnie :P tak jak ktos powiedzial :P

Piotreczek12
24-08-16, 17:46
rezonator można jeszcze wywalić :D

misiek1590
26-08-16, 12:07
Ja wszystko wywaliłem i jest ciekawie teraz czas na tłumik :-P

antonio14
26-08-16, 12:31
Wywala sie rezonator żeby nie przeszkadzał w mocowaniu obudowy, w dziure po rezonatorze pakujesz chwytak na zimne z nadkola(choćby kolanko pcv). Obudowa musi być na stożek i jeśli ten jest na alu rurce to trzeba ją zaizolować choćby taśmą do kominków z castoramy, teraz masz zimny dolot. Sama obudowa to już np: simota aero, chyba nic innego sie nie kupi z półki. Zaleta obudowy to także wyciszenie stożka, na niskich sie nie wyróżniasz na ulicy a na wysokich wrc. W takiej konfiguracji nie zauważyłem pogorszenia na niskich, świetna reakcja na gaz i bankowe konie na górze.
PS. Gruba rura do małej pojemności raczej nie da efektu, trzeba sie trzymać oem średnicy dolotu.