Zobacz pełną wersję : Radio 4 x 40W, a 4 x 50W
W moim D16Y7 mam seryjne głośniki, (2 w drzwiach i dwa w desce z tyłu) I mam odtwarzacz CD Pionner który ma 4 x 45W, ale nie odtwarza mp3 i jeszcze kazda płyta zacina się dokładnie w połowie płyty. Mam możliwośc kupna radia które odtwarza mp3, i jeszcze na dodatek ma wyjscie USB na PenDriva, czyli oszczędzam na płytkach, ale za to ma tylko max power 4 x 40W.
I moje pytanie brzmi: Czy będzie różnica w mocy grania między 4 x 45w, a 4 x 40W? Czy przy naszych seryjnych głośnikach nie bedzie różnicy?
na moc sie nie patrzy bo to jest max 2W rms roznicy, zalezy od radia co tam masz do kupienia za sprzet
a jaka to może być różnica w "mocy grania" skoro i tak na końcówce otrzymasz max 12-15 watt ?
chyba nawet jak na seryjne głośniki (4 sztuki) to za mało...
nie ma znaczenia co kupisz przy tej konfiguracji
Chodzi mi tylko o to czy bedzie roznica w graniu przy seryjnych glosnikach na radiu ktore ma 4x45W i 4x40W.
Tylko takie pytanie.
dobra, autorze kochany wybacz za OT ale nie bede zakladal nowego tematu, bo po co.
Nosze sie z kupnem jakiegos radyja do 400zl i tu moje pytanie, co wybrac? Zalezy mi na czystym
dzwieku i soczystym basie ( w przyszlosci ) jedyne dodatkowe wymaganie to MP3, CD-RW reszta
moze byc ale nie musi.
na oku mam dwie pozycje poki co:
PIONEER DEH-4000UB
ALPINE CDE-9870R
glosniczki narazie ol seria, ale jakis magnat stary w bagarzniku juz stacjonuje, wiec lada moment
moze tez jakies glosniczki nowe wpadna.
jak alpine to cda, cde to niskobudzetowe wersje, jak za taka kase to polecam JVC, w sumie pioneery tez nie sa zle, ale ja bym kupil JVC np
http://allegro.pl/item421812175_jvc_kd_g632_632_kd_g631_631_polska_g warancja_2_lat.html
http://allegro.pl/item423818292_jvc_kd_g541_nowy_2l_gw_pl_jvc_od_dea lera.html
podrzuci ktos jeszcze jakies opinie ?
z gory dzieki: )
Jvc bym sobie odpuscil. Za to alpina nawet cde gra o niebo lepiej od jvc. jezeli zalezy ci glownie na basie to pioneer lub alpine
jeśli zależy na basie to pionek,nie alpina ;) a jvc nie są takie złe :)
to nie ma łupac tylko ; D
bass ma ladnie cykac, ale dzwiek ma rowniez byc ladny, czysty
to raczej coś z Clariona szukaj,one grają bardziej neutralnie.
MaTeUsZ_V212
26-08-08, 21:51
Do 400 złotych to tylko i wyłącznie alpine z serii cde/
jak jeszcze sie zastanawiasz to wejdz na jakies typowe forum o car-audio i napewno Ci doradza jaki mozesz najlepszy sprzet w tej cenia kupic
MaTeUsZ_V212
29-08-08, 22:41
cde i tylko cde, radia te wygrywają w tym przedziale cenowym, ewentulnie kenwood.