Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wymiana silnika d14a3 na d14z2

shrek133
01-07-16, 01:56
Witam. Nie bede tu sie zalil itp. natomiast jest taka sprawa. Mam hondzine ej9 silnik d14a3 nie chodzi o jakies moce tuningi itp. poprostu bierze olej jak szalona :( chce wymienic silnik tzn sam slupek i borykam sie z tematem bo chce jak najmniejszym nakladem pracy i kasy to zrobic czyli podmianka. upatrzylem d14z2 i tu zaczynaja sie schody i seria pytan...

1. czy sam slupek czyms sie rozni (tzn konstrukcyjnie poniewaz nie chce wymieniac komputerow wiazek robic calej przekladki okablowania itp.)
2. czy musze cos kombinowac z komputerami wymienianiem wiecej niz tylko slupka.

cel: Chce miec sprawne auto :) na zasadzie plug and play

poratujcie czlowieczka :rolleyes: szukalem w googlach ale troche takie dziwne te wypowierdzi byly: jeden ze cos tam z aparatem zaplonowym ze wolne obroty szwankuja, jeden ze sie niczym nie rozni tylko czujnikiem polozenia walu. Poprostu chce miec pewnosc zeby kasiorki nie wydac w bloto. Dla tego pytanie do osob ktore sie znaja na rzeczy.

sebo263
01-07-16, 12:53
Witam. Nie bede tu sie zalil itp. natomiast jest taka sprawa. Mam hondzine ej9 silnik d14a3 nie chodzi o jakies moce tuningi itp. poprostu bierze olej jak szalona :( chce wymienic silnik tzn sam slupek i borykam sie z tematem bo chce jak najmniejszym nakladem pracy i kasy to zrobic czyli podmianka. upatrzylem d14z2 i tu zaczynaja sie schody i seria pytan...

1. czy sam slupek czyms sie rozni (tzn konstrukcyjnie poniewaz nie chce wymieniac komputerow wiazek robic calej przekladki okablowania itp.)
2. czy musze cos kombinowac z komputerami wymienianiem wiecej niz tylko slupka.

cel: Chce miec sprawne auto :) na zasadzie plug and play

poratujcie czlowieczka :rolleyes: szukalem w googlach ale troche takie dziwne te wypowierdzi byly: jeden ze cos tam z aparatem zaplonowym ze wolne obroty szwankuja, jeden ze sie niczym nie rozni tylko czujnikiem polozenia walu. Poprostu chce miec pewnosc zeby kasiorki nie wydac w bloto. Dla tego pytanie do osob ktore sie znaja na rzeczy.

Lepiej poszukaj z D14a3 lub d14a4 i będzie bez dodatkowego grzebania. Bo parę zmian w D14z2 najprawdopodobniej jest.

shrek133
02-07-16, 11:46
To ja wiem że lepiej by było z tych a3 a4 ale jeśli chodzi o kondycje to nie znalazłem jakiejś szczególnej oferty. Dla tego potrzebuje informacje od kogoś kto to robił z powodzeniem.

shrek133
08-07-16, 17:53
No kurde nikt takiej przekladki nie robil ?:mad:

endriu21
12-07-16, 01:12
Marcin_civic robił, może jego podpytaj