PDA

Zobacz pełną wersję : Dykta bagażnika - zamiennik

kar78
11-06-16, 10:58
Witajcie,
szukam alternatywy dla dykty z podłogi bagażnika (Civic VI HB). Obecną wyrzuciłem, nie była to fabryczna, a na domiar złego przez nią śmierdziało zepsutym mięsem w całym bagażniku. Teraz jak ręką odjął.
Wyczytałem o opcji ze sklejką, ale wolałbym plastik. Myślałem o pleksi, lub płycie komórkowej z poliwęglanu, która jest bardzo lekka.
Ale najchętniej założyłbym podłogę od jakiegoś innego auta, niekoniecznie dobrze dopasowaną, byle nie za dużą. Natrafiłem tylko na informacje, że ktoś dopasował z Forda Oriona.
Czy komuś z Was udało się dopasować taką podłogę z innej marki/modelu?

UltrasSur
11-06-16, 12:49
A dorobic ze styroduru ?

Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .

kar78
11-06-16, 13:32
Wolałbym coś "gotowego" nawet kosztem niespasowania.
A styrodur, nie jestem pewien czy miałem z tym bezpośrednio do czynienia. Czy jest to materiał, który można skruszyć palcem (coś jak pianka)?

UltrasSur
11-06-16, 20:22
Styropian jakby .ale bardziej zbity i twardszy ,ciezko to skruszyc palcem .

Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .

firstborne
12-06-16, 18:08
Daj sklejkę, która jest już zakonserwowana, bądź zrób to sam. Bez przesady, ja do siebie przyciąłem na idealny wymiar w 15 minut. Mocne, trwałe, nie śmierdzi, nie hałasuje - git po całości. Dasz coś lekkiego to będzie hałasowało na wybojach, podskakiwało itd (nie wiem, jakie masz zawieszenie aktualnie). Ja wziąłem sklejkę dlatego, że mam dodatkowo sprzęt i aby nic się nie zapadło czy pękło, to postawiłem właśnie na nią.