PDA

Zobacz pełną wersję : Honda kręci ale nie odpala

hania96
04-05-16, 20:26
Witam. Chcę się poradzić odnośnie mojego problemu z autem. Otóż auto tak jak w tytule kręci ale nie odpala. Iskra jest, pompkę paliwową również słychać. Ostatnio problemem była podwyższająca się i podwyższająca wskazówka na obrotomierzu przy wyjeżdżaniu z garażu jednak w trasie nie było żadnych problemów. Świece były wymieniane miesiąc temu. Działała Honda aż do teraz. Nie chce odpalić. Kręci ale nie może załapać. Czym to może być spowodowane. Czekam na jakiekolwiek rady, porady ! Pozdrawiam

rafik54321
04-05-16, 22:44
Jeśli świece są "made in france" to się nie dziwię - padają nagle bez ostrzeżenia.

dejwid
04-05-16, 23:48
sprawdź czy podczas próby zapłonu na świecy (każdej świecy) pojawia się iskra, jeżeli tak, sprawdź czy podczas zapłonu iskra pojawia się między kopułką a kablem (każdym kablem), jeżeli tak sprawdź miernikiem elektrycznym cewkę i moduł w aparacie zapłonowym (instrukcja jak to zrobić opisana w manualu). Jak już będziesz miał rozebrany aparat sprawdź stan kopułki i palca rozdzielacza. Jeżeli którykolwiek ze sprawdzanych elementów nie współpracuje wymień go. Świece i kable oczywiście wszystkie 4 szt.

rafik54321
05-05-16, 08:19
Sam kiedyś miałem identyczną akcję ze świecami NGK ale właśnie z francji. Jednego dnia normalnie palił, następnego dnia próbuję odpalić i nic, nawet nie zakaszlał. Świece niby sprawne, wkręciłem stare japońskie "pstryk" i odpalił :)

hania96
13-05-16, 08:12
Witam, do wymiany był aparat zapłonowy. Dziękuję, za wszystkie wskazówki.