PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kierunkowskazami Civic fastback

Fr3sHu
25-04-16, 23:12
Witam wszystkich serdecznie !
Od dosłownie paru chwil jestem szczęśliwym posiadaczem Civica ( W końcu ! ) Mam VI generację rocznik 96, silnik 1,4, nadwozie fastback. I mam ogromny problem, otóż gdy włączam kierunkowskaz, bez względu na to czy w prawo czy w lewo mignie on dwa razy potem migną wszystkie kierunkowskazy zarówno na zewnątrz jak i w środku na zegarach, potem znowu kierunek i znowu wszystkie kierunki, oczywiście nie jest to tak że 2 razy kierunek i 2 razy wszystkie kierunki, bo jest to losowe, czasem mignie mi nawet 5 razy dobrze i raz jakby działały awaryjne. Czy ktoś zna odpowiedź na ten męczący problem ? Bo nie będę ukrywał że wracam koło 20 do domu i w tym świetle niewiele widać pod maską a chciałbym jak najszybciej usunąć ten problem. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc :)

rafik54321
26-04-16, 08:05
Spróbuj wyciągnąć włącznik świateł awaryjnych - odłącz go i sprawdź. Jeśli to nie on, to będzie przekaźnik kierunkowskazów :)

Guscioren
26-04-16, 08:39
odłącz go i sprawdź.
Nie będą wtedy w ogolę działać kierunkowskazy.

nadwozie Liftback :)

Stawiał bym na przekaźnik

Fr3sHu
26-04-16, 10:35
Coś pokombinuję i zobaczymy czy da radę naprawić :) Dodam tylko że wcześniej nie miałem takich problemów, dopiero po podłączeniu tuby basowej takie coś zaczęło się dziać. Ale z góry dzięki za odpowiedź, sprawdzę to może pomoże :)

Tylko jeszcze gdzie znajdę ten przekaźnik?

rafik54321
26-04-16, 11:55
Przekaźnik kierunkowskazów masz pod kierownicą (w skrzynce bezpieczników - żółty kwadrat, jak dobrze pamiętam). Może to też być jakaś heca z samym przełącznikiem świateł, ale wątpię.

Fr3sHu
27-04-16, 19:39
Dziękuję wszystkim za pomoc, okazało się że po prostu przekaźnik był luźny i wariował, teraz wszystko działa jak należy :)