PDA

Zobacz pełną wersję : Co sądzicie o tym dolocie K&N-a ???

dziadu
20-08-08, 13:12
Co sądzicie o tym dolocie firmy K&N: http://kandn.com/images/l/57-0527.jpg , tutaj jest instrukcja montażu: http://www.kandn.com/instructions/57-0527_inst.pdf
Dolat chciałem zamontowac w EJ9 z silnikiem D14A4, cena ok 400zł za cały komplet.

blue_kos
20-08-08, 13:41
dedykowany uklad dolotowy do civica, co mamy sadzic :P
wydaje mi sie ze o 100zl zaduzo kosztuje (moje osobiste odczucie)
jezeli masz kase to lepszego nie znajdziesz

majdan
20-08-08, 13:50
Dolot jak dolot - spoko. Tylko niestety drogi.
Skoro pytasz co kto sadzi, to powiem, że osobiscie nie dałbym 400 zł za stożek z kawałkiem rury i zaciskami.
Płacisz za markę. Albo za lans :) Przyrost mocy porównywalny z zestawami typu "no-name"

Tutaj jest trochę na ten temat:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7495

oldee
20-08-08, 13:58
przysrost mocy (o ile jakikolwiek będzie) nie proporcjonalny do ceny.

jedyny plus jaki widze to miły popruk na wyższych obrotach.

dziadu
20-08-08, 14:01
Przyrost mocy porównywalny z zestawami typu "no-name"[/url]
Będzie wogole z tego stożka jakiś przyrost mocy ???:)
Chcę go załozyć rownież poniewaz musze sobie załozyć rozpórke przedniego zawieszenia, a niestety przy seryjnym filtrze nie ma takiej możliwości...

oldee
20-08-08, 14:10
gdy byś podprowadził to tego stożka zimne powietrze + sportowy układ wydechowy to ten stożek napewno by coś dał, a tak oprócz mruczenia to moim skrommym zdaniem wydaje mi sie, że nie

dziadu
20-08-08, 14:48
gdy byś podprowadził to tego stożka zimne powietrze
rura elastyczna od doprowadzenia zimnego powietrza jest w zestawie

blue_kos
20-08-08, 14:56
te filtry daja wzrost mocy, tylko jak pisal wczesniej OLDEE z polaczeniem z ukladem wydechowym
ja po zalozeniu poczulem lekki przyrost, ale zakladalem storzek odrazy z przelotowym koncowym
(na takich *******kach mozna zyskac te 10% mocy a czasem wiecej, wkoncu jest to wszystko udokumentowane na forum wykresami z hamowni)

majdan
20-08-08, 15:33
Będzie wogole z tego stożka jakiś przyrost mocy ???:)

Jezeli to ma być jedyny mod sobie odpusc.
Ponownie powołuje się na pomiary, które robił DRAGi.
Sam stożek w porównaniu do seryjnej puszki wraz ze sportowym wkładem nic nie da - a nawet bedzie godzej. Jezeli wykonasz dobry układ dolotowy (np. podciagniesz dolot powietrza spod zderzaka) i np jeszzce odizolujesz stożek - wtedy tak - jak najbardziej klika KM powinno byc więcej - i tu juz warto się pobawic w tym kierunku. Oczywiscie tak jak pisza chłopaki - najlepiej i cały układ wydechowy przy tym wymienić zeby była znaczna poprawa.
W przeciwnym wypadku tylko nacieszysz oczy za kilka stów.

Tutaj jest trochę na ten temat:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7495

skolopendra
21-08-08, 07:51
hamownia prawdę Ci powie :)

choć cudów się nie spodziewaj

oldee
21-08-08, 09:24
hamownia prawdę Ci powie :)

choć cudów się nie spodziewaj

dokładanie. jeśli nie szkoda Ci kolejnych pieniążków to zakładaj stożek, jedź na chamownie i zobaczymy cz sam stożek coś daje. przydałoby sie jeszcze schamować auto przed modem:)

f3niks
21-08-08, 09:50
Chcę go załozyć rownież poniewaz musze sobie załozyć rozpórke przedniego zawieszenia, a niestety przy seryjnym filtrze nie ma takiej możliwości...

nie prawda :)

dziadu
21-08-08, 13:10
nie prawda :)
uwazasz ze przy seryjnej puszcze filtra powietrza zmieści sie rozpórka przednich kielichów ??

majkel
21-08-08, 13:13
tak - te ebayowe alumki wchodzą
seryjna nie podejdzie

Lopik
22-08-08, 08:58
Co sądzicie o tym dolocie firmy K&N: http://kandn.com/images/l/57-0527.jpg , tutaj jest instrukcja montażu: http://www.kandn.com/instructions/57-0527_inst.pdf
Dolat chciałem zamontowac w EJ9 z silnikiem D14A4, cena ok 400zł za cały komplet.

Nie kupuj tego !
jakiś czas temu sam napaliłem się na ten zestaw ... i niestety go kupiłem :|
jedyny plus jaki daje ten zestaw to nieco basowy dźwięk silnika (ale to możesz uzyskać na każdym innym zestawie ze stożkiem)
co do mocy to nie mierzyłem na hamowni ... ale z autem kolegi z którym wcześniej nie miałem problemu ... po założenia stożka dostałem o długość auta, ogólnie podczas jazdy można było odczuć, że pomimo wciśniętego do końca gazu auto robiło masę hałasu a nie miało siły jechać :/ nie wiem kto projektował ten zestaw ale stożek po zamontowaniu znajduje się zaraz przy pokrywie zaworów i NIE MA SZANS żeby brał skądś zimne powietrze ... a ta rureczka doprowadzająca zimne powietrze nic nie daje

polecam zamontować jakiś zestaw CAI który na 100% da parę koni (275zł na mtuning) albo zwykły krótki zestaw z allegro (chyba około 150zł) - który przynajmniej wyprowadzi ten stożek pod lampę

oldee
22-08-08, 13:50
Nie kupuj tego !
jakiś czas temu sam napaliłem się na ten zestaw ... i niestety go kupiłem :|
jedyny plus jaki daje ten zestaw to nieco basowy dźwięk silnika (ale to możesz uzyskać na każdym innym zestawie ze stożkiem)
co do mocy to nie mierzyłem na hamowni ... ale z autem kolegi z którym wcześniej nie miałem problemu ... po założenia stożka dostałem o długość auta, ogólnie podczas jazdy można było odczuć, że pomimo wciśniętego do końca gazu auto robiło masę hałasu a nie miało siły jechać :/ nie wiem kto projektował ten zestaw ale stożek po zamontowaniu znajduje się zaraz przy pokrywie zaworów i NIE MA SZANS żeby brał skądś zimne powietrze ... a ta rureczka doprowadzająca zimne powietrze nic nie daje

polecam zamontować jakiś zestaw CAI który na 100% da parę koni (275zł na mtuning) albo zwykły krótki zestaw z allegro (chyba około 150zł) - który przynajmniej wyprowadzi ten stożek pod lampę

a oprócz stozka miałeś jakis kolektorek czy układ wydechowy cz reszta seria?

dziadu
22-08-08, 19:52
polecam zamontować jakiś zestaw CAI który na 100% da parę koni (275zł na mtuning)
CAI za 275zł daj mi prosze linka ? (nie wiedzialem ze CAIa można kupic za tak smieszne pieniadze

Lopik
23-08-08, 20:48
a oprócz stozka miałeś jakis kolektorek czy układ wydechowy cz reszta seria?

Oldee nie miałem nic poza tym stożkiem ... zapewne dążysz do tego, że układ ze stożkiem rozwija "pełne skrzydła" dopiero przy zmodyfikowanym wydechu
jednak ja opierałem się na tym, że klubowicze po zamontowaniu stożków zwykle (choć nie zawsze) odczuwali lekki przyrost mocy (co nie rzadko poparte było wynikami z hamowni ... czasem 3 konie ... czasem 4 ... a na CAI widziałem nawet wykresy które dawały przyrost 7KM bez innych modyfikacji)
Spodziewałem się, że wydając takie pieniądze i kupując firmowy produkt NIE MA MOŻLIWOŚCI żeby nie doszło parę koni ... a, że parę odejdzie nawet nie brałem pod uwagę ... a jednak
auto bardzo odczuwalnie straciło na mocy ... w gorętsze dni była po prostu TRAGEDIA
i jak już pisałem wcześniej auto z którym przedtem się ustawiałem objechało mnie bez problemów (było parę prób)... gdzie przedtem przy paru startach zawsze ja byłem na plus albo remis

Dziadu :

http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?products_id=396

jeszcze u siebie tego nie montowałem ale paru użytkowników z forum je kupiło. Wykonanie podobno nie robi szału ale wszystko do siebie pasuje i co najważniejsze spełnia swoją funkcję ;)