Zobacz pełną wersję : Wywalenie Immo z MA8
Witam, mam taki problemik. Honda zaczęła wariować i pewnego dnie po prostu nie odpaliła, zacząłem sprawdzać wszystko po kolei. Już na początku okazało się, że nie ma iskry na żadnym kablu, cewka jest wymieniona i dalej nic. Dalej: Po przekręceniu kluczyka nie słychać nawet pracy pompy paliwa. Okazało się, że komputer dostał zwarcia i jest do wywalenia więc zakupiłem nowy, niestety niewiele to dało. Słyszałem, że trzeba wylutować płytę od immobilizera ale to nadal nic nie dało. Ponoć jest jeszcze sposób aby zmostkować kable, które idę od stacyjki do sterownika immobilizera.
Civic VI MA8 1996
Gdyby ktoś byłby w stanie udzielić mi pomocy mogę powstawiać zdjęcia wszystkich potrzebnych elementów i wiązek, z góry dziękuję :(
A wyłącznik uderzeniowy sprawdzałeś? Ten przy pedale gazu?
A wyłącznik uderzeniowy sprawdzałeś? Ten przy pedale gazu?
Jesteś genialny, od 2 tygodni siedziałem w garażu i sprawdzałem wszystko, sprawdziłem ten wyłącznik i odpaliła, nie wiem tylko czemu nie było iskry?
Człowieku, jesteś genialny i dzięki za prostą skuteczną poradę, będę w Łodzi to Ci kratę piwa postawię ;)
Jesteś genialny, od 2 tygodni siedziałem w garażu i sprawdzałem wszystko, sprawdziłem ten wyłącznik i odpaliła, nie wiem tylko czemu nie było iskry?
Człowieku, jesteś genialny i dzięki za prostą skuteczną poradę, będę w Łodzi to Ci kratę piwa postawię ;)
No jak czemu nie ma iskry ? Przecież to specjalne zabezpieczenie przed wybuchem,czy pożarem w razie wypadku ;) Ja to samo przerabiałem po odkurzeniu samochodu,mocniej pukałem rączką przy pedale gazu i wyskoczył.Szybko do tego doszedłem bo w seicento miałem coś identycznego tyle ,że wtedy miałem mały wypadek i zaczałem właśnie od tego włącznika.