PDA

Zobacz pełną wersję : Problem:Lampy Si coupe

Rafii27
11-03-16, 20:30
Witam.Mój problem polega na tym że łuszczy się odbłyśnik tylnych lamp.:(I teraz pytanie do was drodzy koledzy, jak to naprawić???Prosze o rade.

firstborne
11-03-16, 22:35
Wątpię, by dało się to naprawić. Matowy, zżółknięty klosz - ok ale jeśli zaczniesz kombinować przy odbłyśniku (sam nie wiem w sumie co), to nie będzie on dobrze (jeśli w ogóle) roznosił światła. Która część odbłyśnika dokładnie? Możesz zastosować żarówki już w kolorze. Tył to jeszcze pół biedy bo nie oświetla Ci drogi, a sam stop czy kierunek będzie widać nawet i bez odbłyśnika (przy kolorowej żarówce). Ale i do tego można i mogą się doczepić.

Rafii27
12-03-16, 15:42
No właśnie chodzi tu głównie lampy tylne (te w klapie)Podobno można je na 5min.do piekarnika włożyć i je rozkleić i odbłyśnik sprayem pomalować ale ja sie boje że można spi*****ić klosz i będzie do wywalenia.A Stanley troche kosztuje i jeszcze ciężko dorwać takie lampy.Ktoś naprawia takie rzeczy???

http://www.fotosik.pl/zdjecie/bea2f77a04d99141

sebo263
12-03-16, 20:50
Żadnym sprayem nie maluj. Rozklej lampy w piekarniku lub przy pomocy suszarki przemysłowej. Znajdź w swojej okolicy zakład, który zajmuje się metalizacją reflektorów. Odbłyśniki będą jak nowe.