Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pasek rozrządu z napisem HONDA.....

fuji55
28-10-05, 10:50
Witam,

Mam cifę przywiezioną z Francji. Przebieg 150 kkm. Przy regulacji zaworów zauważyłem, że pasek rozrządu jest z napisem HONDA. Słyszałem, że takie paski są montowane tylko fabrycznie. Poprzedni właściciel (żabojad) mówił, że pasek był wymieniony o czasie. I teraz, czy serwisy autoryzowane instalują paski z sygnaturką hondy, czy moja cifa może mieć jeszcze o zgrozo oryginalny pasek!!!!????

Dzięki za podpowiedzi.

Pozdrówka
Rafał

ANTEK
28-10-05, 11:25
tak czy siak rozrząd moglbys wymienic, dla wlasnego komfortu psychicznego....

siemaR
28-10-05, 11:33
Są montowane fabrycznie, ale równie dobrze możesz taki pasek kupić w ASO, i też będzie miał napis honda, a oprócz niego nazwę producenta, np: unitta - mniejszymi literkami, mitsuboshi i może coś tam jeszcze. http://img461.imageshack.us/img461/5020/pict18770ge.th.jpg (http://img461.imageshack.us/my.php?image=pict18770ge.jpg) Było już o paskach, poszukaj ;)

fuji55
28-10-05, 11:49
Dzięki za szybką reakcję. U mnie jest pasek z żółtymi dużymi napisami HONDA. Gość w ASO jak regulował zawory to mówił, że pasek wygląda OK i jest na 99% wymieniony. Pozostaje 1%, może jednak dla świętego spokoju wymienię. Zobaczymy.....:-)

Pozdrówka

Dzida
28-10-05, 14:15
Dzięki za szybką reakcję. U mnie jest pasek z żółtymi dużymi napisami HONDA. Gość w ASO jak regulował zawory to mówił, że pasek wygląda OK i jest na 99% wymieniony. Pozostaje 1%, może jednak dla świętego spokoju wymienię. Zobaczymy.....:-)

Pozdrówka

Ja się podkleje....

Czy razem z paskiem wymeniać napinacz??

kenny
28-10-05, 14:26
zaleca sie wymieniać cały komplet

siemaR
28-10-05, 14:29
pasek, napinacz i czasami pompę wody 8)

Arv
28-10-05, 14:32

Pozdrówka
Jak by pasek miał 150 tysi przeleciane to byłby megacienki i biorąc pod uwagę wiek byłby odpowiednio zniszczony (pęknięcia przy podstawie zęów). Jestem pewien że każdy mechanik by poznał że taki pasek jest do natyczmiastowej wymiany. Ja bym nie wymieniał...

ANTEK
28-10-05, 14:55
hehe w lipcu sciagnalem swoja hondziawke, zalozony pasek tez wygladal na taki w dobrym stanie... ale jednej madrosci nauczyl mnie moj ojciec, ze po kupnie auta zawsze zmeniaj pasek rozrzadu:) no i sie tego trzymam, widzialem placz i rozpacz kumpla jak mu chlasnal pasek w audi;/ chlopak w zalobie przez miesiac chodzil :D

mozes
29-10-05, 01:34
Zalecam z paskiem wymienić również rolkę napinacza. Ja też miałem pasek z napisem HONDA przy przebiegu 170 tyś. To chyba był wymieniany w ASO. Pompę wody wymienia się co drugą wymianę paska.

fuji55
29-10-05, 01:47
Dzięki za wpisy. Teraz wiem już sporo więcej. Pozdrówka!

Pati
29-10-05, 10:03
teoretycznie pompa wody wytrzymuje 200tkm. u mnie wytrzymała 203tkm i zaczeła przeciekać :D