Zobacz pełną wersję : Pasek rozrządu z napisem HONDA.....
Witam,
Mam cifę przywiezioną z Francji. Przebieg 150 kkm. Przy regulacji zaworów zauważyłem, że pasek rozrządu jest z napisem HONDA. Słyszałem, że takie paski są montowane tylko fabrycznie. Poprzedni właściciel (żabojad) mówił, że pasek był wymieniony o czasie. I teraz, czy serwisy autoryzowane instalują paski z sygnaturką hondy, czy moja cifa może mieć jeszcze o zgrozo oryginalny pasek!!!!????
Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrówka
Rafał
tak czy siak rozrząd moglbys wymienic, dla wlasnego komfortu psychicznego....
Są montowane fabrycznie, ale równie dobrze możesz taki pasek kupić w ASO, i też będzie miał napis honda, a oprócz niego nazwę producenta, np: unitta - mniejszymi literkami, mitsuboshi i może coś tam jeszcze. http://img461.imageshack.us/img461/5020/pict18770ge.th.jpg (http://img461.imageshack.us/my.php?image=pict18770ge.jpg) Było już o paskach, poszukaj ;)
Dzięki za szybką reakcję. U mnie jest pasek z żółtymi dużymi napisami HONDA. Gość w ASO jak regulował zawory to mówił, że pasek wygląda OK i jest na 99% wymieniony. Pozostaje 1%, może jednak dla świętego spokoju wymienię. Zobaczymy.....:-)
Pozdrówka
Dzięki za szybką reakcję. U mnie jest pasek z żółtymi dużymi napisami HONDA. Gość w ASO jak regulował zawory to mówił, że pasek wygląda OK i jest na 99% wymieniony. Pozostaje 1%, może jednak dla świętego spokoju wymienię. Zobaczymy.....:-)
Pozdrówka
Ja się podkleje....
Czy razem z paskiem wymeniać napinacz??
zaleca sie wymieniać cały komplet
pasek, napinacz i czasami pompę wody 8)
Pozdrówka
Jak by pasek miał 150 tysi przeleciane to byłby megacienki i biorąc pod uwagę wiek byłby odpowiednio zniszczony (pęknięcia przy podstawie zęów). Jestem pewien że każdy mechanik by poznał że taki pasek jest do natyczmiastowej wymiany. Ja bym nie wymieniał...
hehe w lipcu sciagnalem swoja hondziawke, zalozony pasek tez wygladal na taki w dobrym stanie... ale jednej madrosci nauczyl mnie moj ojciec, ze po kupnie auta zawsze zmeniaj pasek rozrzadu:) no i sie tego trzymam, widzialem placz i rozpacz kumpla jak mu chlasnal pasek w audi;/ chlopak w zalobie przez miesiac chodzil :D
Zalecam z paskiem wymienić również rolkę napinacza. Ja też miałem pasek z napisem HONDA przy przebiegu 170 tyś. To chyba był wymieniany w ASO. Pompę wody wymienia się co drugą wymianę paska.
Dzięki za wpisy. Teraz wiem już sporo więcej. Pozdrówka!
teoretycznie pompa wody wytrzymuje 200tkm. u mnie wytrzymała 203tkm i zaczeła przeciekać :D