Zobacz pełną wersję : zatrzasniete drzwi jak otworzyc
czesc
mam taki problem ze nie mozna otworzyc drzwi tylnych lewych, centralny podaje plusa na zamek i pompka pracuje ale drzwi dalej sa zamkniete, ma ktos jakis pomysl albo wie co trzeba od srodka pociagnac zeby drzwi sie otworzyly?
rafik54321
05-02-16, 13:23
A od wewnątrz nie da rady normalnie "pręcika" wyciągnąć (chodzi o to czy ogólnie zamek jest sprawny)...
u mnie takie cyrki zaczeły się dziać poł roku po tym jak po wymianie klamki pod boczkiem w drzwiach nie dałem plastikowej osłony cięgna, przez co cięgno ma wyraźny opór którego sam centralny nie jest w stanie pokonać, na Twoim miejscu zdjąłbym boczek bo nie jest to arcytrudne wyzwanie i zobaczył czy jest ta osłona, przy okazji zobaczysz jak to wszystko wygląda od środka :)
Zdjęcie boczka moze być nieco utrudnione przy zamkniętych drzwiach xDDD
no tak hahah XD ale da radę :)
boczek jest zdjety:P jak ciagne pret to nie otwiera sie nic sie nie dzieje i ciezko i tak cos tam zobaczyc
musze je jakos otworzyc a tam nic nie widac
Jeszcze raz: boczek zdjęty, jak pociągniesz klamkę to drzwi się otwierają, ale centralny zamek nie podnosi rygla?
I żeby sprostować: nie żadna pompka, bo w tym aucie zamek nie jest pneumatyczny.
boczek jest zdjety:P jak ciagne pret to nie otwiera sie nic sie nie dzieje i ciezko i tak cos tam zobaczyc
musze je jakos otworzyc a tam nic nie widac
Miałem kiedyś trochę podobne kabarety, po zdjęciu tapicerki drzwi od środka po prostu wykręciłem klamkę zewnętrzną :D po czym normalnie od zewnątrz otworzyłem drzwi odpowiednio wciskając jakieś cięgno od zamka :D
Cały mechanizm zamka w domu na spokojnie obadałem, nałożyłem gdzie się da nowy smar i jest okej do tej pory :)
bartek_levis
08-02-16, 08:58
masz do wymiany zamek drzwi miałem tak w prawym tyle, oderwało Ci się mocowanie rygla od zamka i nie zamyka ani nie otwiera centralny, a co do otwarcia to jak pogmerasz wzdłuż drucika do zamka złapiesz ocb :) za używany zamek zapłacisz ze 20 zł :)